Jump to content








Има ли кучето панкреас?


Recommended Posts

Guest д-р Анна Бондокова

Е кво ми пратиха сега :

,, Моето куче беше "заголило" дупето и се стреснах, че нямам транспорт под ръка да идем до лекаря, но на другата сутрин вече всичко си беше обрасло както преди. От колко време си стои голо мястото? ... Еми те бяха две мънички голи "петънца" на сгъвката на крачето, в смисъл виждаше се розовата и кожа като се изпъне и незнам какво точно е станало, но на другият ден розовите "петънца" ги нямаше. "

:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest д-р Анна Бондокова

Вчера вилизат двама чичовци и ме питат за зайците на единия чичо / чичо № 1 / :

Чичо № 1 : - Добър ден , МОМИЧЕЕЕЕЕЕЕ ! Мрът ми зайците ... подуват се ... От кво умират най-често зайците ? ... Момиче , дай некви хапчета срещу подуване ! ...

...

Аз викам , че от китайска / щото при мен винаги е било така / ... и обяснявам : изследване - фураж + труп ; газ или течност е подуване ... тогава ,, хапчетата " ... и чичо № 2 му вика : ,, Па право е МОМИЧЕТО ... „ ...

Питам аз Чичо № 1 , а той и не може да ми отговори - % смъртност викам !? И той :

- Миииииии ...

И после втори път питам - 80% , 60 % , 50 % !?!? ... и той млъкна съвсем ... И аз :

- Колко умряха ?!

Чичо № 1 : - Два .

Аз : - А колко бяха ?

Чичо № 1 : - Три .

 

 

 

eek

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest д-р Анна Бондокова

ОХЕ - кучка . На другия ден ми я водят за антибиотик :

- Ама не може ли да й махнеш конците днес , че да не я водя повече , че не ми се води до тука вече ?

- Абе ... ние вчера я кастрирахме , а ти днес конците искаш да й махна ! Е как да й ги сваля !? По мускулатура ли да я оставя отдолу !? Ми то не е зараснала кожата още ...

- Ми как така не е зараснала вече !?

Link to comment
Share on other sites

Гълъбар: "искам 1 литър ваксина за въртоглавка и хич не ми се прави на луд ,че нямате щото много добре знам ,че ги разфасовате в София на по малки флакони и ни дерете кожите" :)

Гълъбар2:"имаш ли ваксина за летене" аз му казвам ,че такова животно няма , а той казва "ти явно нищо не разбираш много си млад още и има много да учиш"

Link to comment
Share on other sites

От преди 20 минути..

Влиза една клиентка и иска да си купи таблетки кетофен. На моите въпроси за какво ги дава, тя ме осведоми, че кучето й повръщало и тя с това си го лекувала... =))=))=))

Link to comment
Share on other sites

Е, не това не може да бъде - втори бисер за днес. Обажда ми се сега един клиент с майка пекинез и бебета. Малките три на брой сега на 30-тина дни, нещо не били добре, били неспокойни и плачели. След справка за храненето се оказа, че дядото им бил дал да хапнат зрял бобец с малко хлебец, ама им го бил сдъфкал преди това... =))

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова

Караславовааааааа , бляяяяххххххххххххххх ......... Стиа ма ! ....... Нали каза да пия пак - пия ! А ти глей кви ги пишеш ..... Сгади ми се ! Не им е от фасуля - от слюнката на дедко е ! =))=))=))

Link to comment
Share on other sites

Като каза пия се сетих какво не ми е наред.. Ами няма бира - май ще се разходя до магазина..

Кога ли наистина някой ще издаде сборник с бисери... Но ще бъде като Кама сутра или поруганията на Нуган - всяка седмица с притурка. =))

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова

Според зоомагазинери : ,, Дронтал Дог - и срещу червеите в сърцето ... " .

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова
А защо изобщо имат дронтал дог?

Бе това не е твоя работа ! =))=))=))=))

Сериозно : това е работа на НВМС / РВМС ( в случая - гр. София ) междувпрочем ... =)) Но след като те имат кабинети ... какво да говорим ... (puke) ... Но да се готвят за БВС , защото БВС сме ние , а тези неща не са ни приятни ...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Колеги, докато ги четох тези клиентски дивотии се смях със сълзи. Но не са виновни хората, че живеят в непрогледна информационна тъма. До голяма степен за това сме виновни и ние като съсловие защото редовно при мен идват клиенти,който лекуват конюнктивити със пудра захар по лекарско предписание. То най-често се оказва ,че това е съвет от някой техник ама те са по-доктори и от тези с диплома щото са най-близо до народа и затова трябва да им се вярва. Голяма заслуга за ситуацията имат разбира се и медиите. Там редовно можеш да се ограмотиш, че туберкулозата е вирусно заболяване, че от бяс боледуват само кучетата и всички умрели врабчета и гугутки най-вероятно са се споминали не от нещо друго , а именно от птичи грип.

Истината е ,че трябва да показваме непримиримост към тъпоумието във всичките му форми и да имаме по-чести публични изяви по всякакви въпроси свързани с животинското здравеопазване.

А иначе ето и от мен един бисер: Най-успешното лечение срещу вече появила се гана е да дадеш на кучето голямо парче сланина.Резултата е гарантиран.

Освен това всички кучета имат по два стомаха - единия е за кокалите , а другия е за меките храни.

Link to comment
Share on other sites

Това за голямото парче сланино го вярвам. Ако не друго, кучето определено ще се зарадва и ще се почувства по-добре...

Простотиите идват не само от техниците.. Близо до мен има един колега, който не само кучешките болести, но и котешките лекува с чистене на анални жлези.. Ей преди няколко седмици един хепатит се беше опитал да изстиска... =))=))

Link to comment
Share on other sites

Тази вечер ми се обажда клиент спешно и плаче-Докторе, какво да правя? Преди три дни си купих от зоомагазин Циперметрин и там ми казаха, че мога да го ползвам като накапвам кучето, но по-силно действие ще има ако го инжектирам подкожно. И аз вече три пъти инжектирам, но бълхите са там, а кучето започна да се клати? Казах му, че ако иска да помогна на кучето да дойде в кабинета с продавача от магазина, иначе да върви на майната си.

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова

Р В М С - също да са ти в кабинета ! Или пък що не отидете всички в зоомагазина !? Добре , че нямам още такъв клиент - щях да съм заклала зоомагазинерите ! ОПРЕДЕЛЕНО ! =)) А клиента - все пак и той си е виновен - леекинко порязване по врата ...

Цитирам РВМС : ,, Миииии ... ние като отидем няма ... видимо няма ... Под щанда са . " - горките ... =))

Link to comment
Share on other sites

Ако направиш капан на някой и викнеш преста може и да има ефект. Иначе във всеки зоомагазин има всичко - от хапчета против разгонване, през всичко за обезпаразитяване до капки за очи...

Тук е момента да кажем едно благодаря на Virbac, които май са започнали наистина да не пускат стоката си по магазините, а да продават само на доктори... Евала! Ако моите наблюдения се окажат факт печелят един много лоялен клиент!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...