Jump to content


РЕКЛАМИ
ida_vet

Членове
 • Content Count

  907
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ida_vet last won the day on January 6 2012

ida_vet had the most liked content!

Community Reputation

4 Неутрална

About ida_vet

 • Rank
  Почетен Член
 • Birthday 05/22/1976

Contact Methods

 • AIM
  ida_vet@abv.bg
 • Website URL
  http://http:/www.vvcbg.com/
 • ICQ
  0
 1. Не знам с кой излияния да спра, а то че ще стане трагично това е ясно. От всичкото писано тук най-големият проблем е членският внос и това, че някой трябва да спазва правила но не му отърва. Но явно аз съм проблема щото съм на друго мнение и щом е така ок, на никого не искам да внушавам нищо и чесно казано от толкова много бълвоч ми се повръща и дано се разтури всичко за да е мирно и тихо. От мен толкоз явно преча на дебата и сам комичен.
 2. Така е но поне някои от време на време повдига въпроса, от утре като всичко е факт много ми е интересно как като сме федерация Д-р Бащавелов ще защити моя интерес!???? като наказва сам себе си??? А за разделението е струна на която ще свиря доста защото именно от министъра и неговия подгласник Д-р Гюров идва цялото това разделение, за да нямя съсловие. Докато не загърбим някой дребнавости и не излезем от руслото на могъществото си и от това кой е по-велик лекар, няма да има форма под която да съществуваме. И федерация да е, и конфедерация, сбор или каквото и да е без компромиси нямя да има просперитет!
 3. Да трябва да се разделим, даже да се фракционираме на още по тесни сдружения, за да има чергичка за всички............И политиката на Миро е проведена няма съсловие няма проблем! Нека чиновниците да бачкат след работно време, нека баничарките си продават лекарства на воля, ти инвестирай и тъни в дългове пък официалния ще си ваксинира за 10 лева, ще реже и кърпи за 20 пък нека им е зле - 600 от държавата колкото от гаражчето толкоз обратно към 20 век. Разделяй и владей! VIVA LA MIRO, VIVA LA BACHTAVELOV VIVA LA BABH
 4. Докажи, че съм крал! Докажи, че съм си донесъл финансова облага! Много ама много е лесно само да сипеш клетви и да се настроива съсловието само щото някой имат неизживяно детство! Като не ни щете свалете ни! По ялово дърво камък никой не хвърля! Щом се пениш толка значи БВС не е провал, просто този рефрен - за селските доктори- взе да се вкисва, и скоро требва да измислите нов! Д-р Горбанова - какво трябваше да направи БВС за Вас? - та всички с дребни животни нон стоп тръбят, че БВС нищо не прави за тях ами кажете какви са ви нуждите, кое Ви пречи в работата? Дайте да видим да направим една такава дискусия, но не по лесно е хихихихихи, хахахахахаха и още дрън дрън. Досега нищо конструктивно само голи обвинения и абсолютно не желание за работа или за поемане на отговорност.
 5. Бъдещето ни където и де е, е изцяло функция от това какво тези които са се събрали искат да постигнат и по-важно, да имат желанието да загърбят собственото си свободно време, семейство и най-вече бизнес и да търчат като линейки където е необходимо. Докато всички стоим и гледаме отстрани кой, как ще се овапца, за да можем дружно да му се изсмеем и посочим с пръст. Като следях полемиката относно провеждането на конгреса на БАВЛЖ, общо взето и там е същото само, че от боязливост или какво се посипе малко прах, отдели се жлъч и слюнка, реакция няма и наклонена главичка сабя не сече, нещата си вървят по старому. Крайно време е Вие, т. е. ние които чувстваме, че искаме да променим нещо да станем да си заявим позицията и да се РАБОТИ,т.е. да се поеме отговорност да се свърши това или онова, защото хвърлени кухи фрази в пространството вече не ми се слушат. Дайте предложение на ОС да се отпочне процедура по промяна на зекона за съсловна организация и да се създадат секций или там както ще е и да се отпочне градивен диалог за да може всеки да намери мястото си във ветеринарната професия.
 6. Уф намаляйте тези снимки ако може огромни са, моля
 7. Въпрос от не член: 1. Какво включва таксата от 110 ойро? 2. След като заплатя такава такса как едновременно ще мога да присъствам и в зала 1 и зала 2? 3. Накрая сигурно ще има по едно сертификатче, че съм прослушал еди каквоси, а то няма да е вярно щото нещата ще вървят успоредно!?!?, и не на последно място (без каквито и да е закачки заяждания и т.н), можеше БВС да вземе участие стига едноличното ръководеве на БАВЛДЖ, да пожелаеше това, но от високата порта даже лани не позволиха към делегатите на миналия конгрес да се поднесе приветствие, явно кой иска разделение и прочие. Ще ми е интересно отговорът да не е от Д-р Хараланов или Д-р Костадинов, колеги които уважавам много заради безспорните им качества, а от организатора.
 8. Голям ЧОВЕК! И Голям Учен! Да почива в Мир!
 9. СВЛБ няма становище просто е заменило навсякъде БВС със СВЛБ, неспазването на договорите е съдебно атакуемо и в момента е пуснато пилотно дело за неустойки, всеки от колегите съгласно договорите може да се обещети по този начин.
 10. Срещата мина наистина в добър тон и с позитивни настроения лошото е че само това е доброто, а и още ще даде офис на БВС и най-накрая определи свой служител да контактува с ръководството и да имаме информация от първа ръка за евентуални промени по нормативната база. С хубавите неща дотук! От 01.01.11 няма да има НВМС съответно РВМС. Който желае може да си приключи 3-то тримесечие и помече да не се занимава с имунопрофилактика, като парите ще се дават който желае веднага от банката за възстановяване и развитие със 7% сконто, или от бюджет 2011 - януари. Който желае да работи ще си вземе парите пак януари. От 2011 няма да има Годишен рамков договор и съответно индивидуални договори с държавата, както и няма да има участъци. Договорите ще са между ветеринарните лекари и стопаните на ферми а парите от къде ще дойдат сега ще се работи механизъм как за се вземат от фермерите, респективно министъра каза че ще се обслужват само ферми 1-ва категория, заден двор няма да се обслужва ?!?!?!?!?!? - учудващо как ще стане това при положение ще епизоотичен проблем възниква повече там, но министъра каза да риск има и ние ще си го понесем. За съжаление обаче подробности относно това как ще е структурирана какще работи новата агенция отново нищо не се каза, как и кои ще има достъп до информационната система и как ще се обслужва терра инкогнита....... Иначе еваллла много мазно приказва готов да си сътрудничим но хайде да видим как ще стане, въпреки че СВЛБ вече са разпратили до депутати своите промени в закона за ветеринарномедицинската дейност, въпреки че министъра заяви, че докато несе намери компромис няма да даде ход за промени. Също така каза че е за задължително членство и то да бъде индивидуално. Аз съм позитивен човек, и ако оставим настрана съмненията, недомлъвките и многото неизвестни, срещата наистина бе добра диалог се получи нямаше конфронтация и то щото НВМС неприсъстваше. Времето ще покаже как ще се развият нещата. Там където колеги се откажат от ДПП РВМС-тата ще си организират работата.
 11. http://novinitepro.bg/novinite/po-sveta/ha...t-grdichki.html
 12. Незнам кое не е на български, но за правописа ще се постарая. Просто бързо ми тече мисълтта, пък и не съм филолог и това не е научна публикация, все пак.
 13. Не е това бе официално заявено лично на министъра като искане за премахване на участъците! Мястото им е там че ветеринарна аптека трябва да има в самата практика и когато прилагаж ВМП на продуктивни животни отразяваш където е необходимо и възбраняваш продукция докато не изтече карентния период.
 14. Бъдещето на професията е това свободен пазар всеки, които може и иска и инвестира в персонал техника и наука ще има прогрес и ще работи, премахване на закрепостяването лекар-участък, премахване на животното 4-та категория практика
 15. Немога да дам такова становище защото г-н Министъра три пъти почва и три пъти нестигна докрай да обясни какво ще е това животно Агенция по безопастност на храните, когато това стане ясно БВС ще си изготви виждане и ще го побликува но докато не е ясна държавната политика неможе да има становище, моето е ясно- премахване на участъците, избор от фермера на практика за имунопрофилактично и ветеринарно обслужване и да видим кой колко може и кой какъв е лекар
×
×
 • Create New...