Jump to content








ПРОЕКТ на Закон за защита на животните


Recommended Posts

Аз съм им намерил цаката: уча ги да инжектират и на най-нужните манипулации и лекарствата в ръцете и да се спасяват...

И така им показваш, че медицината не е чак толкова сложно нещо. Ти си вкарваш автогол така!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

...опита показва обратното - рано или късно сами имат възможността да се убедят, че всяка работа си иска майстора...Тогава обаче " блудните синове" се държат по съвсем различен начин...Пробвай, доволен ще си, само че се иска търпение малко...

Link to comment
Share on other sites

Докторе, при такива случаи раното продължава много дълго, а късното доста често е наистина късно. И в двата случая губиш пациент. По- добре ако няма начин ти да ги лекуваш лично ги изгони и ги наври на кучето в г..а та да си знаят мястото.

Link to comment
Share on other sites

С малкото опит , който имам искам да споделя мнението , че развъдчиците според мен играят доста добра роля в икономическото развитие на един вет.лекар .... т.е. ако цената на едно куче с родословие е висока, логиката подсказва ,че хората,които могат да си го позволят са доста добре финансово обезпечени.Следователно могат и да си позволят и адекватно лечение на любимеца си , което от своя страна води до задоволителни приходи на колегите ... нали все пак става дума не само за медицина , но и за добри приходи.Много колеги са се ядосвали ,когато клиенти немогат да си позволят лечение ,което ще даде задоволителни резултати (тук вече става дума за медицина).Мисля , че отминава времето на "бабичките с булонките" , макар че и те са потенциални клиенти.Медицината си е медицина ,но когато става дума за доходи , нещата изглеждат по различен начин.За това мнението ми е , че развъдчици и вет.лекари трябва да си помагат и да работят в екип.

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова

Само де развъдчиците одят по складовете и си купуват лекарства ... штот има кой да им ги дава ... и не само на развъдчиците ... :angry:

( - Колко струва Фронтлайн - а ? ... - Аха ! Аз цяла кутия си купих за 35-36 лева ! )

А неразвъдчиците ходят предимно по хуманномедицинските аптеки - там със съответните лекарства в дозировките за хора се лекуват кучета и котки от фармацевти - според симптоматиката , описана от собственика ( - Ама къде Ви е кабинета ? Ами те идват и ни питат къде има ветеринарен кабинет и ние им казваме , че не знаем ... ми даваме им лекарства ... като за хора ... дозите ... - ТАМ НАОКОЛО БЯХМЕ 6 КАБИНЕТА ПОНЕ И 1 КЛИНИКА ! На мен ми е пределно ясно , че всички ни знаеха . Можете сами да се досетите за какво става въпрос ! ) .

Аз лично не желая да работя с хора , които идват и ми казват да ИЗСТИСКАМ ЖЛЕЗИТЕ на Чачко , ЗАЩОТО Чачко ОТ ТОВА ПОВРЪЩА ВТОРИ ДЕН - ЗАЩОТО ЖЛЕЗИТЕ СА МУ ЗА ИЗЦЕЖДАНЕ ... та били те или не били развъдчици ...

Май и закон за Защита на ветеринарния лекар ни е нужен

Link to comment
Share on other sites

Много е важно да се работи точно в тази насока ... не всеки да може да купува лекарства , а само с рецепта от квалифицирани лица и само такива съответно .Тук вече сме ние на ход ... ако сами не си разработим закона ,който да ни защитава икономическите интереси винаги ще е така !Всеки знае ,че е останала практика от комунизма хората да ходят по аптеките и да купуват каквото си поискат и никой да не им държи сметка за какво се ползват препаратите.Давам пример:много наркомани купуват кетамин,също и всеки може да си купи окситоцин и да го използва за други цели. Междодругото фронтлайн се продава свободно почти навсякъде ... така че трябв да се разграничават ВМП , ако той е регистриран като такъв не би трябвало да се продава свободно и от всеки!

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова

Ми ВМП си е ( не е Витаминно Минерален Премикс напримeр ) . И между другото - този същият фипронил и ние го купуваме за толкова парички ... :angry:

Link to comment
Share on other sites

И тук стигаме до въпроса - тия дето продават Фронтлайн къде ли не откъде го вземат? Дали вносителите го продават на лица физически или юридически /иначе казано на сульо, пульо и всякакви други фирми/, нямащи общо с ветеринарията или някои от едрови им клиенти от ветеринарния фармацевтичен бизнес осират пайзажа? Преди време колега от Варна /мисля че беше д-р Цонев/ каза, че го продават и в Пикадили - Ами кой им го е продал пък на тях? Дали д-р Цонев или д-р Кръстев? Едва ли! Мисля, че става дума за някой от по-горе посочените. И жалкото е, че такива сделки стават с цел да се спечелят по 5-6, а в някои случай и дори по 1-2 или дори николко процента от сделката, без да се отчита, че това "разказва играта" на огромна част от частнопрактикуващите и внася хаос в търговията.

Link to comment
Share on other sites

С малкото опит , който имам искам да споделя мнението , че развъдчиците според мен играят доста добра роля в икономическото развитие на един вет.лекар .... т.е. ако цената на едно куче с родословие е висока, логиката подсказва ,че хората,които могат да си го позволят са доста добре финансово обезпечени.Следователно могат и да си позволят и адекватно лечение на любимеца си , което от своя страна води до задоволителни приходи на колегите ... нали все пак става дума не само за медицина , но и за добри приходи.Много колеги са се ядосвали ,когато клиенти немогат да си позволят лечение ,което ще даде задоволителни резултати (тук вече става дума за медицина).

Мисля , че отминава времето на "бабичките с булонките" , макар че и те са потенциални клиенти.За това мнението ми е , че развъдчици и вет.лекари трябва да си помагат и да работят в екип.

Благодаря докторе , че сте ме разбрали поне вие правилно - аз съм развъдчик и ветеринарен лекар - контактувам с хора развъдчици - скоро един колега ме пита имам ли кученца - отговора беше да от родители с доказан произход свободни от дисплазия на тазобедрените и лакетните стави - дали един човек дето си пуска кучето по комшийски може да ви гарантира това.

Развъдчика при правилно отношение към труда му и съответно внимание не обикаля сам да си лекува животните и много стриктно спазва предписанията на лекаря дори да му излезе солено - миналата година ме викаха чак в стара загора за едни овчарки ,за които при раждането доктора не си е направил труда да иде да погледне майката и кученцата и поради това останаха само 2 живи защото нямаше кой да каже да се сложи една кварцова лампа

така че ,не са виновни хората занимаващи се сериозно с развъждане вината е и наша

 

другия момент - наистина във всеки зоомагазин може всеки да си купи , какъвто медикамент иска дори и антибиотик и хора нищо не разбиращи се правят на компетентни и лекуват ,така че контрол няма - въпреки че има офицялна забрана за това

Link to comment
Share on other sites

За фипронила - лично уведомихме РВМС, че се продава в големите вериги. От там ни казаха - "Ау, мии...ще проверим...Ама тооо...Мутри..." Бла-бла! От Мериал ме увериха, че нямат общо със случая, имам основания да им вярвам.

Да не говорим, че "до гарата" се продават и ваксини!

Изобщо нямам идея кой позволява подобно нещо! :angry:

Развъдчици, фармацевти, мед сестри...Винаги ще ги има, докато не им се покаже мястото. При мен влезне ли някой с думите "Аз съм медицинско лице" му се казва: "Покажете диплома, след това ще спорим, ако ли не - вън!"

Както и да е, изместихме темата!

А за това какво звено са развъдчиците в нашите бюджети - готова съм да поспоря с колегата обявил ги за манна небесна.

И още нещичко, в контекста на темата. Знаете ли, че персийските котки най-силно бухват козина след изкъпване с веро? А че на Китайско голо куче му епилират случайно появилите се така нежелани на места косми? Предложиха на моята котка да се извади зъб, за да получи добра оценка?!?!?! Здрав зъб! За мен развъдчиците са извратени (да ме прощава колегата Гетова, предполагам факторът медицина при нея е по-силен и е далеч от подобни извращения). Готови са на всичко, за да получи животното висока оценка! Като казвам всичко имам предвид ВСИчКО! Благодаря, но не! За мен това е търговийка без капчица милост! И повярвайте ми, тези хора НЕ ОБИчАТ ЖИВОТНИТЕ! Гледат на тях като стока!

Link to comment
Share on other sites

Точно за нея говоря и аз. Защото 99% от тях са тарикати. Купуват си от "до гарата" ваксини, израждат, блъскат окситоцин (понякога ме изумяват?!!?).

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова

Добрият развъдчик е БОГАТИЯТ РАЗВЪДЧИК ! ( според мен всеки такъв трябва да има назначен на щат ветеринарен лекар - на 24 - часово разположение )

 

Добрият собственик на куче , коте и т.н е БОГАТИЯТ СОБСТВЕНИК !

 

А когато клиентът е богат - аз съм ДОБЪР ЛЕКАР ! ( ... нямам ясновидски способности като ония в Канал 2001 , та всичките му диагнози да излизат наяве без изследвания ... )

 

ЖИВОТНИТЕ НЕ СА ИГРАЧКИ !!!

Ако някой няма достатъчно средства , за да осигури добри условия на отглеждане на едно животинче - ПРОСТО ДА НЕ ГО ВЗИМА !!!

 

Ей това трябва да му е ясно на българина !

 

А за фипронила - вносителят му е достатъчно финансово обезпечен , та да тръгне да си предлага вноса по супермаркетите :) ... то и Royal Canin щяха да пуснат там , ако беше така :lol: . Да му мислят ЛИЦЕНЗИРАНИТЕ ПРЕКУПВАЧИ какви ги вършат ! :angry:

Link to comment
Share on other sites

...че какво пък...аз ще си призная "греха", че също не съм сигурен дали обичам животните....! Някакси много, много не ме интересуват те, а по-скоро заболяването, от което страдат и косвения проблем, който създават за стопаните си...Загрижен съм повече за хората...това е истинското положение...Другото е цинизъм мисля...

Link to comment
Share on other sites

Нека и аз да кажа нещо, защото поставих въпроса почти риторично за Фронтлайна. И аз познавам хората, които го внасят и разпространяват и също не смятам, че нещата идват от тях. Истината е че според мен проблема идва от едровата търговия и от контрола върху нея. Същите проблеми ги има и с другите ВМП, които се откриват в неветеринарни обекти.

И какво всъщност се получава - Тези, който се позволяват да търгуват ВМП с неветеринарни лица и фирми на практика КРАДАТ от нас. Считам, че е така, тъй като хората имащи нужда от нашите препарати така или иначе ще си ги купят, само че не от нас. Отделен е въпроса за точност и компетентност при предлагането и безопасност при прилагането им.

Link to comment
Share on other sites

Колеги започнахте тема която е болна за всички!!!!!!

По зоомагазини и др. такива и дори и по хранителните магазини има лекарства на които мястото им не е там.Ако отидете в РВМС и кажете че има нередности и се продават лекарства в близкия зоошоп ,ще ви отговорят че РВМС нямат право да ги проверяват.А кой ги проверява тях-не се знае????????????

 

Аз мисля че органа които трябва да ги проверява е точно РВМС,но по-лесно е да се бяга от отговорност.Винаги се излиза с отговора-мутри,връзки и др. такива.

Колеги така ще е,не се учудвайте!!!!!!!!!!!!

За продажбата на храни във всеки магазин също не е правилно но няма инстанция която да ги забрани тези работи.

Да не казвам че в хранителен магазин съм виждал да продават и смески за птици(гълъби)!?

Ето и снимката:

post-30-1173883518.jpg

Link to comment
Share on other sites

Не си прав за проверките .Ако си пуснеш жалба и тя се заведе в регистъра с входящ номер няма как да не се направи проверка , тъй като трябва да ти дадът отговор в 7 дневен срок .Провери и ще се убедиш.

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова
...че какво пък...аз ще си призная "греха", че също не съм сигурен дали обичам животните....! Някакси много, много не ме интересуват те, а по-скоро заболяването, от което страдат и косвения проблем, който създават за стопаните си...Загрижен съм повече за хората...това е истинското положение...Другото е цинизъм мисля...

Щом не ги обичаш - не си ги взимаш дома !

Щом си обичаш работата си професионалист !

Само не разбрах кое е цинизъм ?

 

А това с магазина за хранителни стоки е ... май само една кочинка с прасенца липсва вътре :angry: ( за да се затвори цикъла ФУРАЖ - СВИНЯ - САЛАМ ) :):lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Да се надяваме , че със закона за съсловните организации, нещата ще се оправят. На запад трябва да си регистриран вет. лекар и имаш съответна карта с която можеш да си пазаруваш лекарства. Тук трябва да е същото , да се продават лекарства само срещу съответен документ. Колкото и да си го говорим от години този проблем, складовете на едро продължават да продават и на дребно на който им поиска. По закон нямат право и има закон за тая работа ама кой му пука. А РВМС-тата са си приятелчета със складовете и естествено няма да им направят проверка. Иначе казано пак си е българска работа.

Колкото до развъдната дейност и породите, не съм съгласен , че няма значение какви са кучетата. Аз съм твърдо за забрана на болонките :angry: , просто няма начин да се забранят и бабичките.

Link to comment
Share on other sites

По повод на това, дето собствениците на животни сами ги лекуват - много, ама наистина страшно много животновъди сами лекуват животните си – в това число, даже са се научили да извършват и хирургически операции. И не че нямат пари да се наемат ветеринарен лекар – претенциите на колегите според тях са прекалено големи. На мен ми се струва, че един току-що завършил специалист би трябвало да е доволен на каквато и да е заплата и на каквито и да са условия – той тепърва ще трябва да се доказва. И наистина не знам какво правят толкова много випускници през последните години. А преди време бях в едно стопанство, дето, като не намериха ветеринарен лекар готов да дойде да им помогне, доведоха налбантина от моето село. Е как ще забраните на тези хора да си купуват нужните им лекарства?

А тежките глоби от ЗВД за непозволена продажба на ВМП няма как да заработят просто защото са прекалено големи - минималната е 2000 лв ( вж чл.450) - това също беше едно от нещата, на които непрекъснато обръщах внимание, когато се работеше по ЗВД, но нямаше кой да ме чуе; същата е историята с глобите и в обсъжданите в тази тема законопроекти - и там глобите са прекалено големи и отсега е ясно, че няма как да бъдат налагани.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...