Jump to content


РЕКЛАМИ

Recommended Posts

Този конгрес отмина и е време да мислим за следващия. Сега впечатленията са ни най-пресни, така че сега е момента за предложения.

Моля ви, пишете за това какво бихте искали да слушате на следващия конгрес.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Детайлен Мониторинг на пациенти под анестезия-правила и принципи.Кардио-пулмонална реанимация-подходи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Каквото и да е то,трябва наистина да може да се слуша.Съжалявам,че трябва да го кажа,но озвучаването на преводите беше много лошо.Крайно време е да се коригира този пропуск.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кардиология - 1-2 часа за прост метод, който не използваме добре: аускултация

 

Хирургия на меки тъкани - вторично зарастващи рани; хирургия в устната кухина

 

Слуша ми се пак Петер Шренк с неврология. Може би да обясни за най-честите случаи, когато грешим ортопедията с неврология

 

Рентгенология на коремна кухина, тази година видяхме гръден кош

 

Зайци - корекция на зъби; очни заболявания;често срещани стомашночревни заболявания

 

За по-младите , пък и за всички: протоколи за профилактика на КЧ и КТ до една годишна възраст (ваксини, изследвания, контрол на наследствени заболявания и т.н.)

 

Как да помогнем най-добре на котки с вирусни инфекции

 

Пациентът с хипоалбуминемия - диференциални диагнози и подход

 

Коремна ехография - черен дроб

 

Сигурно ще се сетя и за други

Share this post


Link to post
Share on other sites

А пък аз изчаках да получа малко информация относно посещяемостта и имам предложение следващия конгрес да е във Велико Търново, Стара Загора или Пловдив. Преди време Бойко заявяваше, че го прави на Боровец предимно заради близостта със София, сега сме в другата крайност.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз също съм против конгреса да продължава да се провежда във Варна. Не ни е нужно супер лукс място , но не ни е нужно и посредствено място. Задължително е да има удобна климатизирана зала с перфектна аудиотехника ! Не за първи път колегите се оплакват че не чуват превода... Не за първи път не се виждат добре графиите на екрана...

Съвместно с предложенията за теми , нека да върви и обсъждане на място на провеждане - това е точно толкова важно , колкото и темите, и лекторите !

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Велико Търново е добре като място предлагащо удобства за такъв род събирания

Share this post


Link to post
Share on other sites

Нека всеки колега, който е от тези градове да каже какво според него може да предложи всеки от тези градове като условия. За Пловдив от конгреса на БВС знаете, че има доста удобни конферентни зали в панаира, множество хотелчета наблизо и достатъчно изложбена площ. Като разстояние от големите градове: София 1.5часа, Бургас 2.5 часа, Варна 6часа, Плевен 3часа.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Съгласен съм, че и тази дискусия е важна, но нека редом с нея да предлагаме и теми и лектори, защото дори да сме на най-перфектното място, ако няма стойностни неща за слушане всичко е напразно.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Все повече стават гризачите, зайците и порчетата. Може следващия конгрес да е насочен към тези животни.

Share this post


Link to post
Share on other sites

За гризачи , зайци и прочие - Ан Мередит. От Англия. Слушахме я в Истанбул. Автор е на последния учебник на BSAWA за заешка медицина.(горещо го препоръчвам) . Работи в клиника , занимаваща се единствено със зайци , гризачи и порчета. Оценям я като прекрасен лектор - т.е. разбираема е , и има практична насоченост на лекциите си.

 

За гастроентерология- Майк Уилард. Трудно ще си представите дори по-добър лектор. Покрива всички изисквания на 6 + .Слушала съм го два пъти в чужбина .

 

Аз също отново бих подкрепила Шренк.

 

Ендокринология , но не мога да бъда полезна с качествен лектор. Никой от тези , които аз лично съм слушала до момента, не ме е впечатлил.

 

 

Йовко , разбирам мотивите за изказването ти. Качествените лектори имат план-график за година/години напред ! Но , пак твърдя че считам за важно и дискусията за място и ВРЕМЕ на провеждане също за доста важна. Не е тайна че досега това решение се взимаше еднолично. Нека поне веднъж се подложи на по-широка дискусия. Аз лично мисля че есенно време (след15-ти септември , октомври месец , ноември дори ) , е по-подходящо време от пиковите за всички ни пролетно-летни месеци . Твърдя че има доста колеги, които не посещават конгреса поради далечната дестинация и пиковия сезон в нашата работа !

 

Пловдив може да предложи всички условия. Още преди години сме преговаряли и имаме все още чудесни оферти и за конгресния център на панаира , и за хотелите цени с много добри отстъпки. Поради неясни за мене мотиви , никога не е било решавано в 'полза на Пловдив'. Ако сега управителния съвет излезе с единно решение , ние сме готови за съдействие и помощ от всяко естество.

Също така подкрепям София , Велико Търново. За Стара Загора се колебая , защото не считам ВУЗ-а за подходящо място - в никакъв случай , а не знам да има достатъчно голям и удобен конгресен център/зала/зали. А и за Велико Търново - нека колегите , които са от там , да дадат информация с какво разполага града в това отношение.

 

Според вас добра идея ли е да направим анкета, в която всеки да гласува за място на провеждане и време на провеждане ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

За гризачи , зайци и прочие - Ан Мередит. От Англия. Слушахме я в Истанбул. Автор е на последния учебник на BSAWA за заешка медицина.(горещо го препоръчвам) .

 

също така бих добавил Frances Harcourt-Brown една от най добрите лектори.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мисля, че по принцип конгресите по цял свят и във всички области като цяло се правят в курорти... Може да ви се струва непрактично , но според мен се целят и приятното прекарване и атмосфера. Ще кажете ние винаги може да си намерим кръчма където след лекциите да се съберем , но не е същото... Това е все едно да искаш да отбележиш някакъв празник и да кажеш- абе то може и в кварталната кръчма защо да се харчиме за по-скъп ресторант. А даже и за имиджа пред самите чужди лектори които са свикнали да ходят по конгреси които се правят по принцип по курорти и нашите градове начело със София ще им се сторят като дивата Индия както се казва. А това кога и къде ще се проведе конгреса и кой ще дойде зависи на първо място от мотивацията да ходиш по такива мероприятия. Защото обикновено извинението е когато питам колеги ще ходят ли на конгрес или семинар - аз това го знам и тези теми не са интересни за мен... Но истината е , че в повечето случаи не им пука дали могат да научат нещо ново.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Съгласен съм с Лъчо. Конгреса трябва да продължи да се провежда в курортните комплекси.Мисля,че миналата година на Златни пясъци беше добре организацията,превода и озвучаването.

П.П. Написах курортните комплекси,което не означава Варна.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Преди е бил правен конгреса в Пампорово , което е горе долу по-централно доколкото имам представа от географията на България и е вариант за колегите които се чувствуват ощетени от далечните дестинации. А като коментирах за тези 240 лв които даваме на БВС, макар и за цяла година , имах в предвид, че те може да се използуват за по-добри и смислени неща, като посещението на конгреса , защото доста колеги се оплакват , че не могат да отделят от бюджета тези средства... Така , че това 240 лв не били пари и какъв лекар си , че не можеш да отделиш толкова пари ми се струват, да ме извиняват колегите които го казват , доста лицемерни приказки. Това са си пари.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наред с тези дискусии трябва да започнем и трета. Това е въпроса относно, колко според вас трябва да таксата участие на конгрес? Т.е. колко бихте платили за да участвате в един добре организиран с добри лектори конгрес?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Най-първият конгрес на БАВЛДЖ наистина беше в Пампорово.След това продължихме в Боровец.

Прави сте че е хубаво да е "готино" място.

Но нито Белград, нито Рим , нито Истанбул са курорти , и въпреки това организират чудесни неща. Аз мога да споделя като човек прекарвал време с лекторите и говорил с тях , че за тях няма значение дали са на плажа на Златни Пясъци и дали се разхождат по алеите на даден курорт. За тях има значение да опознаят дадената колегия от интересна за тях страна , да се срещнат с хората , да чуят обратната връзка за изнесения от тях материал и да се убедят че са били полезни, много интересни са им исторически забележителности , например - далеч по-интересни от морето и алеите край плажа !

Бедфорд например , бе безкрайно доволен от разходката която му направихме в Пловдив на връщане от Стара Загора , страшно му хареса Стария Град и всичко. Едва ли би снимал толкова по алеите и плажа на Златните.

 

Но , това си остава просто моето мнение. Ако на болшинството от колегите им се ходи на курорт , и това никак не е лоша идея , но дайте да го измислим по-централен тоя курорт:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Лъчезаре, такса конгреси БАВЛДЖ какво общо има с членски внос в съсловна?! Това ми звучи като "По-добре да се бях качила на такси онзи път, отколкото да си бях купила този чорапогащник"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз съм ЗА конгресите да са НА Пловдив! Сори, ама и за красота да иде реч, по-красив е Пловдив от Варна... и е към центъра на страната- еднакъв път за всички, защото знаете, че малко се смачкваме от път, лекциите... А като има и лоша организация- няма време от лекции до гала вечерята примерно става съвсем смачкващо.

 

Кога ще си смените председателя, че да ставам и аз член?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не е ставало дума за таксата за конгреса ,а за общия разход когато се тръгва на такова мероприятие - път , спане , храна и т.н. А когато беше конгреса на Златни пясъци много хора изпищяха , че им било много скъпо , а когато става дума да снесат 240 лв на глупавото БВС се правят същите хора на много ларж - " Айде бе ,какво са 240 лв ". Тъй че мисълта ми беше , че парите които се дават за да пълним гушата на яловата организация ще са добре дошли за посещение на конгреси , семинари , закупуване на инсрументи , апаратура , книги и т.н. за неща за които с радост бих дал много повече пари...

Share this post


Link to post
Share on other sites

. А когато беше конгреса на Златни пясъци много хора изпищяха , че им било много скъпо , а когато става дума да снесат 240 лв на глупавото БВС се правят същите хора на много ларж - " Айде бе ,какво са 240 лв ".

 

Пак казвам- сравнението е неправилно. За да практикуваш професията си законно трябва да си член на БВС- няма искам, няма не искам- има закон. За БАВЛДЖ някой да те задължава? А и като си говорим за яловост- и БАВЛДЖ понамирисва за съжаление...

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...