Jump to content








д-р Анна Маркова

Admin
  • Posts

    1815
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    45

Everything posted by д-р Анна Маркова

  1. А на мен пак никой не ми отговаря на въпроса: какво се е обсъждало на тия срещи и какво точно означава "мобилна амбулатория". Искам протокол от среща. Или той е тайна?
  2. Е, айде сега - далавера... Да не е евтино да платиш винетка, данък, ремонт на автомобил, ГТП, ГО и т.н...
  3. Защо мълчите? Питам за осемнадесети път вече и все мълчание. Какво значи "мобилна амбулатория"?
  4. В закона пише едни други неща.
  5. Мислиш ли, че ще ни предупредят някой ден? Милички, ние сме готови - вече си имаме персонал. Извинете, че толкова години не ви контролирахме. Ето - от днес тръгваме да ви проверяваме. И като има колеги, дето са разчитали, че тая агенция не съществува - дори ще си пострадат някои от нас рЕзко- кат гръм от ясно небе ще им дойде. Аз още като обнародваха промените се постарах да не съхранявам медикаменти, посочени в списъка. Защото знам в коя държава живеем. Поне официално да бяха написали до БВС някакво писмо - имате гратисен период толко и толко време, защото нямаме организация за изпълнение на закона... и т.н. Защото поне това бих приела за нормално. Колкото и да е незаконно.
  6. Та, ако "мобилна амбулатория" НЕ значи само кастрационен център... няма как да се съглася. Най-малко няма тоалетна за клиентите - което е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО условие за амбулатория. Някак не ми се струва справедливо. А еко-тоалетните са забранени от ЕС вече. Въпреки, че има магазини, предлагащи такова оборудване и консумативи. Забранени са в междуградския автобусен транспорт - всички го знаете. Няма такива тоалетни в заведения за обществено хранене, предлагащи напитки... въпреки, че има такива тоалетни, ползвани от някои летни заведения с навеси. Та не знам къде е истината от страна на иституциите по отношение на тези забранени тоалетни... Като се пише закон, респективно наредба, то искам определени текстове да не създават някакви неравнопоставености между нас - да не ни делят на бедни и богати. Трябва всички да можем да си позволим да имаме поне амбулатория втора категория/ С УМИШЛЕНО ОСАКАТЕН ОБЕМ НА ДЕЙНОСТ ОТКЪМ ХИРУРГИЯ благодарение на последните изменения в ЗВД.../. Инак - съгласна съм да има мобилни амбулатории - ако става въпрос само за кастрации. И само за притежание от НПО. И във връзка с това, дори искам да няма общински приюти, за да не се извършват на първо място зверства и на второ - кражби. НПО-тата хиляди пъти са доказвали далеч по-съвестното си отношение спрямо бездомните животни и изпълнение на задълженията си. Еле па Четири лапи, които тук са споменати. Имам още един въпрос: ако е само онзи кратък текст без кратки уточнения какво е "мобилна амбулатория" в проектозакона, по какво да се разбира какво се обсъжда на тези състояли се вече работни срещи - какво ще пише в съответните наредби/41 и 42/. Не разбирам какво е "мобилна амбулатория". Нямам друг файл, освен онзи с кратък текст - няколко редчета за добавяне на думичката "мобилна амбулатория".
  7. Виждам сега, че Мазен пор е споменат. Не се карайте, хора. Значи, аз четох предложенията за промени - мисля, че това беше пълния текст - някакви няколко реда за тези мобилни амбулатории. И да ви кажа - пак не ми стана ясно следното: за мобилен кастрационен център ли става въпрос или за мобилна амбулатория. Второто си е бая по-широко понятие... всмисъл не става въпрос за кемперите на НПО-тата - не става въпрос само за кастрации. Това ме притеснява - ако наистина тези няколко реда са промените... няма да се знае какво означава "мобилна амбулатория"... Всичките ни закони са написани неграмотно.
  8. И Митко не е този колега, който са върнали от агенцията. Няма значение кой точно е бил...
  9. Йовко, промените в закона ни ги иска ЕС. Щом има такива промени, щом има агенция, щом има закон - мисля, че трябва да ни ровят в шкафовете.
  10. Както и да е - аз така помня - че Бобадова това ми разказа. Може да е моя грешката. Може да не си спомням добре. Може да е Митко от Ита вет. Помня, че после бяхме решили от софийската колегия изобщо да не ходим да си губим времето с тази поредна неработеща агенция, след като не знаят какво да правят с нас...
  11. Предварително заявявам крайно отговорно - не търся защита за Зелените, не правя предизборна агитация! И няма да си говорим за политика. https://www.cik.bg/reshenie/?no=1209&date=02.10.2014 Само искам да похваля любимите ни служители от наркотичните вещества. Сашо Ангелов - Есковет е първият балък, дето си изпати в София от тях и му губиха времето да се регистрира - него визирам като казвам един колега по-долу. Та аз само това искам да кажа: Анна Маркова: Знаете ли, че всеки един ветеринарен лекар може да ви продаде колкото кетамин си поиска или колкото вие поискате?! И никой няма да разбере! Тази агенция е поредната неработеща държавна институция! Те не могат да се справят с работата си вече години след промените в Закон за наркотичните вещества и прекурсорите. Това е причината и в случая - не искат да им се създава допълнително работа, с която отново няма да се справят. След като промените в закона бяха обнародвани, специално се постарах да нямам общо със служителите на агенцията - не съхранявам нито едно от веществата, попадащи в списъка им. Първият колега, който се е опитал да се регистрира при тях по новите изисквания е бил почти изгонен и са му обяснили, че не могат да се справят със ситуацията, защото бил ветеринарен лекар. А в закона ясно е описано как се постъпва. Какво повече да кажа!? 16 мин. · Харесвам
  12. http://www.fermer.bg/%D0%BC%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8-%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2015-%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BD-%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE--news11197.html
  13. Андреев, аз как да накажа етичната комисия, че до мен бачкат некви незаконни кабинети? Или членовете сме балъци да търпим, че ни дискриминират, или етичната комисия са страхливци. Или и двете. Иначе, за тия "мобилни амбулатории"- каквото и да означава тоя термин, никой от БАБХ няма да се съобрази с БВС. "Решение 2. По повод уведомително писмо на зам.председателя на БВС ОК София-град д-р Н.Бенгюзов за провалянето на извънредното Общо събрание (ОС) от 17.06.2013г поради неявяването на 198 члена на колегията, комисията реши: за нарушение на чл.37 ал.2 от Устава на БВС и на основание чл.28 ал.1 т.1. от ЗСОВЛБ да бъдат наказани с порицание членовете на ОК София, които не са присъствали на обявеното извънредно ОС на 17.06.2013г съгласно приложения списък. При повторно нарушение ще се приложи чл.28 ал.2 - наказание глоба в размер от една до шест минимални работни заплати".
  14. Мале, мълчанието на агнетата! Ми, ако е "мобилна амбулатория", кой би имал против да притежава такава, ако може да си я позволи? Честно, не ви разбирам! Или то, щото не можете да сте управители на второ обектче, а не искате да правите такъв някой от работниците ви?
  15. Туй при положение, че сте си гукали за такъвия на Четири лапи... Инак- не знам за какви амбулатории сте си гукали...
  16. И, защо против- да не се кастрират по селата кучетата и да си се множат ли? И защо "мобилна амбулатория"? В Р.България под "амбулатория" се разбира оборудвано по определени изисквания НЕМОБИЛНО ПОМЕЩЕНИЕ. Следователно, това нещо трябва да се запише така- в закона- на първо място и после разбира се- в наредба 41 и 42- защото това е нормалния ред- първо закон, после наредби. Научете го най-накрая, че ме е срам вече... След ветеринарна амбулатория 1 до 4 категория, клиника с-без стационар...., записва се "мобилен кастрационен център"- уточнява се, че е за приютите. И това е. Какъв е тоя велик проблем с тия кастрации и приюти, бе? Вие редовни клиенти нямате ли си, че пищите за тия, дето никога няма да си кастрират кучетата при вас- бабичките по селата?! Божееее, Божеее.......
  17. Задължително лекция за рахита! Че някои колеги ходят и опипват кучетата на хората, докато си ги разхождат в парковете, и им говорят пълни глупости! Срам за гилдията! И едва ли има по-лош начин да се опитваш да привлечеш клиенти при положение, че си и неук. Следователно и лекция по мениджмънт и маркетинг!
  18. Коко ми се стори с най-практични предложения. Вече подозирам, че не искате да идвам на конгреса. ЧеСно!
  19. http://itavet.com/ Ветеринарна клиника "Ита Вет" търси ветеринарен лекар.За информация- тел. 0888710785- д-р Яновски.
  20. Да. С две колежки ходихме на плаж и не бяхме само ние... Още имаше. И колежки от другия пол имаше. И причината да сме на плажа беше една и съща- скучни лекции като за студенти. Николов, полза ще извлече за себе си някой лектор, ако успее да ми вземе интереса, сеш' ли се? Но, уви!
  21. Не ми е до тематиката. До практичност ми е/че кой плаща антибоди тестове, че да си говорим за титри?/. И да не е като лекция за студенти... По-скоро трябва да е под формата на куиз представен целия конгрес, а не... скука. Ужасно е! И тази година празната зала говореше достатъчно за правотата ми, д-р Николов.
  22. За контакти: Ветеринарна клиника Абалон Вет гр. София жк "Света Троица" блок 304 тел: 02 / 8200275 ; 0888 / 238490 Работно време: Понеделник-петък: 09:00-13:00ч. и 15:00-19:00ч. Събота:10:00-18:00ч. Неделя: почивен ден
×
×
  • Create New...