Jump to content








Летен конгрес


Recommended Posts

Аз няма да коментирам цените! Ходенето по конгреси за мен винаги е било инвестиция - в знания, в приятелски и колегиални контакти, в събиране на полезна информация от фирми и т.н.

Моето мнение, е че членството ни в Асоциацията трябва да е доста повече от 30 лв. Всички плащате на БВС луди пари и не получавате нищо, а сега когато е почити ясно за какво се плаща сте недоволни. Е, поне тук не е задължително!

България е малка страна и още по-малко лекари посещават такива мероприятия. Добрите лектори са скъпи и като се разхърли на малък брой посетители, цените скачат.

 

Добре де, 140 лв такса участие не мисля, че е непосилна.

Йовко, тия пари, които плащаме на БВС не би ли трябвало част от тях да отиват и за обучения, семинари и т.н.? Това, че не се прави е съвсем друг въпрос. Мисля, че сравнението на парите дадени на БВС и за Конгреса е неуместно.

И не мисля, че България е толкова малка, още повече с малко лекари, които посещават подобни мероприятия. Напротив. Всички видяхме посещаемостта на последния семинар с д-р Тунев и както доц. Цачев каза - тази посещаемост цитирам - "стремглаво расте".

Link to comment
Share on other sites

именно, доста колеги за семинара на д-р Тунев заплатиха такса от 50 лева и то за един ден. Така че, явно за тези които искат да инвестират в познания, таксата от 140 лв не би трябвало да е чак такъв проблем!

За мен по-натоварващо ще е нощувката и другите екстри, защото ще е в скъп курорт и бих мрънкал по-скоро за това, но не и за таксата участие.

Link to comment
Share on other sites

Конгреса тази година в крайна сметка е международен и не може да се очаква, че цените ще са " народни ", както е било преди. Който не може да си го позволи - ще го пропусне, както аз пропуснах последните европейски и световни конгреси... А пък догодина , живи и здрави, сигурно пак ще са си старите цени.

Link to comment
Share on other sites

Няма да спим - ще прекараме нощите по баровете :), и след това може и на плажа на палатка.

 

Аз лично се кефя че няма да превеждам и ще се насладя на конгреса ninny

Link to comment
Share on other sites

Аз да си призная, ме е срам ,че 2011г все още обсъждаме колко да струва годишния ни конгрес. Убедил съм се, че това не е евтино мероприятие и изисква много средства за организация и провеждане. Също така съм се обедил, че никъде по света не е евтино да получиш знание. ( само за сведение и под черта ще спомена, че за да слушам лекции по офталмология на конгреса в Берлин през май, ми струва до тук 1600лв, а аз все пак не съм собственик на клиника, както повечето от вас, аз съм на заплата.....!). Също така направих ужасно много за да привлека един от най-добрите офталмолози в света да чете лекция за нас, а уверявам ви и той не е евтин и лесен за канене!

Надявам се да не обидя никого с този пост. Моето най-искрено желенаие е да се отърсим от пресмятането на дребно и да разбрем, че познанието е БЕЗЦЕННО! Сигурен съм , че всеки от вас е изпитал на гърба си силата да знае нещо детайлно и е рабрал, че то му носи доста добри печалби.

Надявам се да се видим всички отново на 11 Конгрес на БАВЛДЖ, да се веселим и да научим много нови неща.

Сърдечен поздрав

Стефан

Link to comment
Share on other sites

найдобрия вариянт е вебинар. За претставяне на снимки и обсъждане както и лекции няма подобре от вебинар. и тези лектори няма да карат хиляди километри за самата цел. а от вкъщи ще го прави. Съгласен съм че познанието е безценно. но тогава защо му слагат цена? rolleyes.gif

Link to comment
Share on other sites

Съгласен съм че познанието е безценно. но тогава защо му слагат цена? rolleyes.gif

Защото социализмът в България умря, по една или друга причина си го убихме....Сега е Капитализъм. Капиталът е водещ. Ако успеем обаче да бъдем повече социални и по малко капитални, ще бъде чудесно :), така ще се доближим до развитите държави. Уебсрещите са хубаво нещо, но са ограничени в бройката си. Също така социалния контакт на живо е много по-хубав и запомнящ се, за това е веднъж годишно. уеб срещи съм сигурен, ще правим често и с удоволствие, НО и те струват пари....49$ е правото да ги ползваме 1 мес, значи и тук няма Социялизъм и тук Трябва Капитал!!!!!!!! kuko[1] Само с дупе не става трябват и пари (mooning)wosschilder

Пак се извинявам за острия тон.....ама Събудете се mugbeer

Все пак и аз бях сериозно изненадан от смяната на мястото на Златни пясъци, и то В сезона ( Юни месец). Обикновенно конгресите се правят в курорти, хубави и в 4-5 звездни хотели, но извън активния сезон или много близо до него....така участниците не се таксуват, като Летовници - будали които плащат скъпо за да мързелуват. Но това не го рашаваме Ние....Ние само участваме. <:-P

Link to comment
Share on other sites

Защо се заяждате напразно като сте чули само половината от нещата за конгреса? Цената, та цената. Ами нека да видим програмата кой и какво ще чете и тогава да обсъждаме цената. Щото 140 лв за България може и да са много, но да си заслужава, а може и 20лв да е таксата и пак да не си струва времето с изключение на срещите с колеги.

Стефчо, ти даваш пари за офталмология, но аз защо да ги дам ако това е основна лекция, като нито имам оборудването, нито интереса да се задълбочавам в тази насока? Така че нека дадат програмата и тогава ще говорим.

Link to comment
Share on other sites

Онзи ден един дядо ме напсува като му поискх 45лв. за кастрация на ж. котка. Каза че повече от 10лв. недавал.България не е София, Пловдив, Варна или Бургас. Който си мисли че има ценз и да изкарва пари със специалността си, нека да дойде и да го направи тук.

По- голявата част от колегите работят в малки амбулатории в малки градове.

За мен тази сума не е непосилна , но е висока. Ние работим 5 души и всеки от нас иска да отиде на конгреса , но при тези условия би отишъл само един. В тоя дух ми е любопитно колко от работодателите ще поемат разноските на своите подчинени за целия масрав барабар такса и престой в скъп курорт.

Относно международното участие- от всичките ни съседи само Турция са по в час, останали те са на нашето дереже. Интересно дали ще има достатълно чуждо участие че да си заслужава да се пожертват колеги от България.

И последно - вероятно помните колко ниска беше посещаемостта последните години в Боровец и колко висока беше последните пъти в Жюлио Кюри.

Link to comment
Share on other sites

Съгласна съм със Стефан и д-р Хараланов - цената е поносима , а ползата е безспорна :)

Аз ще отида на конгреса .

 

 

" В тоя дух ми е любопитно колко от работодателите ще поемат разноските на своите подчинени за целия масрав барабар такса и престой в скъп курорт"

 

Д-р Горбанова, някои работодатели не позволяват на персонала си да ходи по семинари доси и на собствени разноски !

 

 

Link to comment
Share on other sites

Стефчо Доктор, къде е Берлин, къде е България? Ти колко деца храниш? По колко струваха до този момент конгресите на Бойко? Защо Бойко не си уважава членовете, че ги лашка по колкото и за нечленове???

 

И сега на всички ще ви кажа къде акат гладните. Те не акат, защото не са яли. Да не ви дава Господ да стигате до там, че да не можете да си позволите конгресче, че тогава ще ви е срам да си го напишете, защото вече сте изписали доста постове. А парите са нещо непостоянно, колкото и да са. Днес ги имаш, утре ги нямаш... :)

Link to comment
Share on other sites

Д-р Хараланов е прав - който гладува с тази професия ( и каквато и друга да е), по- добре да работи нещо друго. Какъв е смисъла като не изкарваш пари за да живееш... Много колеги се ориентираха извън частната вет. медицина.

Link to comment
Share on other sites

На вниманието на д-р Костадинов и останалите четящи темата:

Ние, д-р Коджабашев любезно ви уведомяваме за височайшото ни мнение а то е:

 

1. Не съм организирал конгрес и не ми е ясно кое колко струва. За това ще платя колкото ми кажат, а ако не си струва догодина няма да отида.

2.Никога до сега не е била предоставяна информация за приходите и разходите на съюза, както и за парите плащани на лекторите. Никога не е била предоставяна и информация за таксите за участие и спонсорствата на фирмите, както и за това как и за какво се харчат те.

3. След като съюза има някакви приходи от спонсорства и такси участие, не е логично таксата за участие на членове и нечленове да е една и съща.

4. Предлагам да се наемат срещу заплащане пазванти, които да не допускат под никъкав предлог гратисчии.

 

За промени в становището ми илинастъпили промени ще бъдете уведомени като му дойде времето.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Д-р Хараланов е прав - който гладува с тази професия ( и каквато и друга да е), по- добре да работи нещо друго. Какъв е смисъла като не изкарваш пари за да живееш... Много колеги се ориентираха извън частната вет. медицина.

 

Колега, ти си върха! Върхът на върховете! Замисли се и ще разбереш, че съм права! За какво изписах толкова много?! ic_052

 

 

Спирам да пиша по темата. Повръща ми се от цялата колегия. Цялата разделена отвсякъде където е могло колегия.

Link to comment
Share on other sites

Кога ще видим програмата? Кои ще са лекторите? Има ли заявки за участие на колеги от други страни(малко тъп въпрос при положение, че няма програма) ама да си попитам.

Link to comment
Share on other sites

Съвсем скоро ще има програма според д-р Бойко Георгиев. Понякога той ми се обажда за да предам информация. Предполагам, че предпочита да стои настрани от мърморещата тълпа. :rolleyes:

Междувременно ви пускам линк към сайта на един от лекторите - Dr. Howard B. Seim III (редовен на NAVC)

 

http://www.videovet.org/index.html

 

Въпрос от д-р Георгиев: Каква според вас трябва да е таксата за нечленове ( 140 лева е минимума на участник за да се покрият разходите по хонорари и тн)?

 

Още един линк - към сайта на фирмата, която е технически организатор на конгреса тази година. Би трябвало всеки момент да качат и нашето събитие

 

www.cic.bg

Link to comment
Share on other sites

 

Относно международното участие- от всичките ни съседи само Турция са по в час, останали те са на нашето дереже. Интересно дали ще има достатълно чуждо участие че да си заслужава да се пожертват колеги от България.

 

 

 

Искам да поясня, че твърдо смятам че тук не сте права , колежке. Била съм неколкократно на събития в Румъния и Сърбия. Имам тесни контаки с колеги и от двете страни. Е , ДА - ние си оставаме най-на опашката , така да се каже ! Нямате си понятие какво е нивото на колегиите в останалите балкански страи ! Нямате си понятие какви семинари и конгреси правят те. Така че по-добре не коментирайте.

Темите са съгласувани с колегиите от съседните страни и участие от тях ще има!

 

Между другото , колегите които отидоха на еднодневния семинар по спешна медицина в Сърбия са излкючително доволни. За да им бъде по-евтино, пътуваха с една кола 5 човека и наеха апартамент в Белград - излезе по 14 евро на човек на вечер. Предполагам и във Варна има подобни варианти!

 

Със сигурност ще има намаление на цените на хотела за участниците в конгреса , предполагам ?

 

И още нещо - понеже казвате че едва ли ще може да прилагате наученото във вашата практика - все пак лекторите знаят къде отиват и каква инфорамция трябва да поднесат.Донякъде нещата са адаптирани за нашата среда.

 

С най-добри чувства и разбиране към всички участници в темата !!!!

Link to comment
Share on other sites

Защо БАВЛДЖ , не направи конгреса съвместно с БВС !? Така таксата ще се поеме до голяма степен от БВС и ще има повече посещения ?

 

Уви , макар на всички да ни се иска , засега няма как да срещнем двата интереса !

Link to comment
Share on other sites

На вниманието на д-р Костадинов и останалите четящи темата:

Ние, д-р Коджабашев любезно ви уведомяваме за височайшото ни мнение а то е:

 

1. Не съм организирал конгрес и не ми е ясно кое колко струва. За това ще платя колкото ми кажат, а ако не си струва догодина няма да отида.

2.Никога до сега не е била предоставяна информация за приходите и разходите на съюза, както и за парите плащани на лекторите. Никога не е била предоставяна и информация за таксите за участие и спонсорствата на фирмите, както и за това как и за какво се харчат те.

3. След като съюза има някакви приходи от спонсорства и такси участие, не е логично таксата за участие на членове и нечленове да е една и съща.

4. Предлагам да се наемат срещу заплащане пазванти, които да не допускат под никъкав предлог гратисчии.

 

За промени в становището ми илинастъпили промени ще бъдете уведомени като му дойде времето.

 

embrace , embrace , beer

embrace

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...