Jump to content








д-р Марина Горбанова

Членове
  • Posts

    817
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    18

Everything posted by д-р Марина Горбанова

  1. Ако някой знае кой е дистрибутор сега и евентуално телефон за връзка. Благодаря!
  2. Ново от БАБХ Писмо 1542-ЗЖКФ от 09.03.2017 г. Изп. дир. БАБХ.pdf кучета 21.03.2017.pdf паспорти кучета.doc паспорти.doc
  3. Имам точно един флакон , който няма да ползвам . Срок на годност до 04.2018г.. Кажи къде да ти го изпратя?
  4. Фенобарбитал табл. Там откъде вземам обикновенно- няма.
  5. Колеги , трябва ми малко информация за лекторката от Турция- имена и месторабота ако е възможно.
  6. Тази година конгера е от 11 до 13 септември. Някой ще ходи ли?
  7. Ние също помогнахме , но това са много малко средства. Към БВС има фонд за подпомагане на колеги с подобни проблеми и нужди. По моя информация във фонда има около 100бона. Така или иначе всеки месец плащаме членски внос за този дето духа и аз лично ще спя по спокойно ако знам че парите от този фонд отиват за такива цели. Понеже д-р Делчев също е от Пазарджик, от където е и пострадалата , призовавам го да изръчка областното им ръководство да задействат нещата.
  8. Каква ви е организацията? В този сайт пише само на Румънски, почти нищо не мога да разбера.
  9. § 105. Член 322 се изменя така: „Чл. 322. (1) Когато в Република България няма лицензиран ВМП, подходящ за облекчаване страданията на непродуктивни животни, по изключение ветеринарният лекар може да прилага на своя отговорност лечение със: 1. ветеринарномедицински продукт, лицензиран по реда на този раздел или съгласно Регламент (ЕО) № 726/2004 за друг вид или за същия вид животни, но с други терапевтични показания; 2. лекарствен продукт, лицензиран за хуманни цели в Република България или съгласно Регламент (ЕО) № 726/2004, или 3. лицензиран за употреба ВМП по законодателството на друга държава членка за същия или за друг вид животни за същото или друго болестно състояние – когато липсва продукт по т. 1; 4. ветеринарномедицински продукт, приготвен в аптека от правоспособно лице по рецепта на ветеринарен лекар – когато липсва ВМП по т. 2 и 3.
  10. Хората се взели кучето на 11,01. от този Веско в някъкво добричко село. От паспорта става ясно ,че същият ден е третирано против бълхи от вет. техник в с. Пастир и за вътрешни паразити от д-р Янко Георгиев в Ямбол.
  11. Внимателно разгледайте датите на манипулациите. Кучето няма чип, за сметка на това е с парвовироза.
  12. Китайски,модел PUS 2018. Не е работено с него. Цена по договаряне.
  13. http://topnovini.bg/node/38904 Можи и да е ниграмотну ,амъ пуне звучи страшну.
  14. Не помня колко пъти на местните събрания съм давала предложения за подобряване на нашата работа , предлагах промени в закона облекчаващи разпространението на ВМП та за които няма карентен срок, питах защо не ми съдействат да сключа договор за чиповете. Това са малки конкретни примери. Неколкократно сме изразявали нуждите си. Вероятно потъват в протоколната книга и дотам. Вие кажете д-р Ангелов с какви доводи и конкретни примери ще ни докажете че мястото ни е в БВС.
  15. Извинявам се не съм разбрала че се занимавате само с дребни животни. АЗ и ВИЕ имаме съвсем различни потребности от колегите на участъци и смятам че поради тази причина смятам че трябва да имаме отделна организация ,която да се занимава само с нашите проблеми.
  16. Много отдавна искам да кажа нещо. Повечето участъкови лекари си мислят че сме против БВС и сме ЗА новият закон защото не ни пука за тях. Седим си в топлите кабинетчета , броим си пачките от скъпите кастрации на лигави животинки, докато те блъскат в лайната за жълти стотинки и кастрират едри животни за смешни суми. Без брой пъти съм прочела такива мнения и намеци за нас. Участъковите колеги веднага се сещат какви пари вземаме , ама и през ум не им минава какви разходи имаме. Нека някой на участък ди си признае сега и тук колко пари дава на месец за наем, битови разходи, данъци , ДДСта, осигуровки , за боклук, сот , за борба с гризачи,за членски внос и др.. Да каже някой участъков колко пъти му минават на проверки НАП, БАБХ, пожарна, мерки и кантари, комисия за защита на потребителя , охрана на труда, РИОВС ,че и на куп идват понякога. Да си каже колегата по колко касови бележки дава дневно. Колеги с участъци , знам че не ви е лесно , аз вас ви разбирам че имате нужда от организация която да ви обединява и защитава. Аз ВАС ви разбирам , а ВИЕ мен разбирате ли ме?
  17. Има ВАС , ние сме отделно . БВС работи за ВАС, а не за НАС. Нямам нищо против БВС щом защитава интересите на колегите участъкови лекари. Щом Вас ви устройва вдигам двете си ръце за БВС. Но БВС не защитава мойте интереси , аз невиждам мястото си в нея. Така че давам пари който не работят за мен. Колега Стойнов , в семейството ми има и участъкови и кабинетни доктори , така че виждам нещата от две гледни точки.
  18. Аз не харесвам БВС, не смятам че тази организация изобщо проработи. Със или без БВС , държавата си приема угодните и закони и наредби , а ние си плащаме на съсловие което просто неможе да защитава интересите ни. От друга страна съм против федерация , защото така контролиращи и контролирани ще са под една шапка. Пък и невярвам че нещо ще се промени.
×
×
  • Create New...