Jump to content








Търся компресорни стъкла за изследване на трихинелоза


Recommended Posts

Стига с тази трихинелоза.

Първо - ние нямаме право даправим такива изследвания.

Второ - стандарта вече е ензимен метод, а не с компресионни стъкла

Трето - толкова ли сте смели да поемате такава отговорност за здравето на хората с този метод. Аз не съм и не мога да поема такава отговорност.

Знам за случаи, в които наши колеги с компресионни стъкла са давали негативен резултат, но успоредно с това е пусната проба по ензимния медот и резултатът е бил силно положителен. Не забравяйте и за трихинела псевдоспиралис, която почити не се хваща с компресионния метод.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Колега Братанов , послушайте д-р Хараланов.Аз също правех тази глупост и треперех.Успях да обедя ОДБХ да организират изследването в една кланица и спя спокойно.Парите не са толкова много за да си заслужава треперенето.Извинявай за менторския тон.Успех.

Link to comment
Share on other sites

Аз все още изследвам. Ползвам стъкла от Алфавет. Имам си обаче принцип - гледам само от крура диафрагматика. Без изключение. Ако си мислите, че ОДБХ Пловдив изследват по различен начин значи много грешите.

Link to comment
Share on other sites

Познати ловци ми носят за изследване, за това. Не мисля, че е нормално от ОДБХ да им искат кръв и евентуално малко месо, неуточнено от къде и чрез ензимно смилане да търсят пак капсулирана трихинела след утаяване. Ако в лабораторията правят нещо по-точно и надеждно от моето изследване тогава бих спрял.

Link to comment
Share on other sites

Издаваш ли им официален документ, с който гарантираш, че пробата е чиста. И ако издаваш такъв документ, как го правиш, като ние нямаме право на подобна дейност. Не си слагайте таралеж в гащите!!! Съдят ни вече за това, че кучето не се чувствало добре след наше лечение, а какво става за нещо, което въобще нямаме право да правим и би застрашило живота на хората.

Link to comment
Share on other sites

Пробите в ОДБХ са за ирадикация на чума свине.Това сме го обсъждали ,но да го кажем пак-единствения законен метод в България е ензимния.

Link to comment
Share on other sites

Нищо не издавам. Пак повтарям, правя го на познати ловци. Освен това болшинството карат проби от различни на крура диафрагматика места и ги връщам. Но пък ако са ми донесли от където трябва си правя не 24, а 28 или 30 среза и си ги гледам подробно.

Link to comment
Share on other sites

Йовко, а на теб защо ти стиска да лекуваш кучетата и котките? Как така ти стиска да оперираш, да слагаш упойки, да работиш с агресивни пациенти, ежедневно да си в рискова от епизоотии среда? И това ли е лудост? Ако спреш да си частно практикуващ и станеш държавен лекар в лаборатория повече ли ще знаеш, че да правиш там изследванията? Или ще кажеш - там имам право и ако сгафя няма страшно, а? Щото така излиза от постовете ти! Учил съм за нещо, мога да го правя, намерил съм начин да не се конфронтирам със законовата разпоредба, правя го. Нося си кръста за това. И спя по-спокойно когато аз съм проверил пробата на някой човек, от колкото да я е занесъл във "безпогрешните" държавни лаборатории.

Link to comment
Share on other sites

Стиска ми, защото риска опира единствено до мен. Не поставям под риск здравето на други хора. В крайна сметка като ти стиска го върши, но кажи на хората, че нямаш право да го вършиш, но им правиш услуга. Хората трябва да знаят! И ако държавните лаборатории не са безпогрешни, то и ти не си, затова специално за трихинелозата аз не бих поел тази отговорност. Така е, защото ако ти сбъркаш е възможно да изгубиш всичко и няма да има кой да те защити. Просто не ми се мисли!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...