Jump to content








писмо от общината


Recommended Posts

Колеги, това писмо е получил един наш колега и най-вероятно и аз ще получа.Вие какво мислите по въпроса?Аз мисля ,че това е отмъщението на НВМС за това че се създава съсловна организация.

post-30-1205479733.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest Д-р Гавазов

До колкото успях да разбера искат ви инфо за регистрираните ж-ни на територията на общината, ние в Русе нямаме проблем защото работим съвместно с РВМС и общината по въпроса.

Link to comment
Share on other sites

А аз разбрах, че трябва да работим само със животни , които имат платен данък и микрочип.А те са много малко, който има микрочип пък нама платен данък!

Link to comment
Share on other sites

Общината да си гледа работата! Не ми плащат нищо за да върша тяхната работа. Имат си служители в отдел "Екология" да разясняват или да притискат гражданите собственици на дом. любимци на какви изисквания трябва да отговарят. След това аз мога да помогна на собствениците да изпълнят изискванията на общината, като ваксинирам, обезпаразитя и чипирам домашният им любимец(забравих и кастрирам за което ще издам и документ). Това е нормалния път, а не да обръщат нещата и да впрягат каруцата пред коня.

Link to comment
Share on other sites

И в Силистра имаше такова писмо.

Спокойно-ние сме частнопрактикуващи никой не може да те глоби за това че някой не си е регистрирал кучето.Да глобяват първо стопаните чак тогава да дойдат при нас.

 

Аз стопани с кучета няма да върна-и без това ги няма много!

Link to comment
Share on other sites

Guest Д-р Гавазов

Значи, общината събра всички лицензирани кабинети и раздаде безплатни за нас истопаните м-у нар. паспорти с номера. Ние пък даваме тези паспорти на стопаните само срещу: квитанция за платен данък, микрочип и год. ваксина.Който не иска не го гоним но предупреждаваме ,че ще глобяват и почти няма такива които да се опъват.Еми за нас си е далавера пък и стопаните влизат в крак.

Link to comment
Share on other sites

Преди седмица имах проверка от РВМС-то и никой не ми каза нищо подобно .Осведомиха ме само, че на края на всеки месец трябва да им давам отчет с данните на стопаните на ваксинираните кучета. Защо е различно за различните градове?

Link to comment
Share on other sites

Guest Д-р Гавазов

Идеята е на нашата община със съдействието на РВМС и вет.кабинети.В края на всеки месец връщаме в общината номерата на всички паспорти с адрес и име на собственика. Идеята е да се създаде база данни в общината и кабинетите, по този начин погледнато във времето ще се намали и популацията на кучетата пускани от стопаните .Общинарите ще си закупят четящо устройство и на уловените кучета с чип ще се издирват стопаните.Вярно перспективата е далечна но важното е че е поставено началото дано само да не ........... на метеното.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...