Jump to content


РЕКЛАМИ

Sign in to follow this  
д-р Йовко Хараланов

V V C 2018

Recommended Posts

Приятели, искаме да ви уведомим, че датите за VVC 2018 са вече известни. Следващата година конференцията ще се проведе на 13 и 14 Април. Лекторите са вече поканени, но за тях молко по-късно. Обещаваме ви, че темите ще са интересни и практични, понеже лекторите са много готини. Нали знаете, че ще има и купон. Да и този път ще се повеселим заедно. Запишете в тефтерите тези дати. Очаквайте програмата скоро!

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Регистрацията вече е отворена и програмата е публикувана.

 

http://www.vvcbg.com/vvc2018program.pdf

 

На 12-ти Април ще има уоркшоп "Перитонеална диализа" с д-р Александру Виталару във Ветеринарна Клиника"Стара Загора"

 

Ето програмата и подробности за уоркшопа - http://www.vvcbg.com/vvc2018workshop.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Представяме ви, д-р Ана Немец, един от лекторите на V V C 2018

 

Ана Немец завършва ветеринарна медицина в Университета в Любляна, Словения през 2004 г. Продължава с мултидисциплинарна докторска програма в Biomedicine в Университета в Любляна, съсредоточена върху изследване на системните ефекти на пародонталните заболявания. През 2009 г. получава докторска степен и се премества в Калифорния, за да завърши 3-годишното си обучение по стоматология и орална хирургия в Университета в Калифорния-Дейвис, САЩ. През 2013 година, Ана става дипломат на American Veterinary Dental College (AVDC) и е приета и в European Veterinary Dental College (EVDC). Ана Немец е била доцент във Ветеринарния факултет на Университета в Любляна, Словения. Освен това е член и бивш ковчежник на European Veterinary Dental Society, Secretary of the EVDC, Credential Committee member of AVDC, получавала е национални и международни награди във ветеринарната медицина, асоцииран редактор на Journal Veterinary Dentistry and Oromaxillofacial Surgery, рецензент в няколко международни списания и автор на изследователски и професионални статии. Най-голямата й страст остава преподаването.

 

 

post-1-0-53386000-1515599960_thumb.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето го и следващият лектор:

Assistant Professor Bogdan Alexandru Vitalaru

Д-р. Виталару завършва Ветеринарния факултет в Букурещ през 2004 г., той придобива PhD през октомври 2009 г. и оттогава участва в множество национални и международни конгреси и симпозиуми и като лекар, и като лектор. От януари 2008 г. е асистент в университета, а от януари 2016 г. е доцент във ветеринарния факултет в Букурещ. През годините е участвал в редица научни семинари и конференции и е написал над 60 научни статии по теми, свързани със спешната медицина, онкологична хирургия, нефрология, диализа и хемодиализа.
През януари 2014 г., след почти 3 години упорита работа, той открива с BBraun Румъния, във Факултета по ветеринарна медицина, първата клиника по ветеринарна хемодиализа в Румъния и една от малкото в Източна Европа, Hemodialivet. Това не е само клиника, а интегрирана концепция за бъбречна терапия, използваща перитонеална диализа, хемодиализа и протоколи за ентерално и парентерално хранене при пациенти с различни бъбречни заболявания.
Д-р Виталару успя да достави най-модерното оборудване за диализа и терапията с непрекъсната подкрепа на лидери в областта на човешкото здраве от големите хемодиализни центрове в Румъния.
Той провежда успешна хемодиализа при пациенти с остра бъбречна недостатъчност за пръв път в Румъния, във ветеринарни факултет в Букурещ. В целия свят има приблизително 26 хемодиализни центрове, а в Европа има по-малко от 12. Д-р Виталару успя да разработи нов протокол за терапия чрез перитонеална диализа, тясно свързан с етиологията и диагнозата на всеки етап от бъбречната недостатъчност.
Миналата година всички негови усилия и екипът му, състоящ се от анестезиолози, лекари спешна медицина, млади докторанти и студенти, екип, който е бил обучен в центрове за педиатрична хемодиализа от Букурещ и Яш, успя да създаде стандарти в клиничния подход при пациенти с нефропатия.
Резултатите от неговата работа са коагулирани в организирането на първия публичен семинар за ветеринарна хемодиализа. След събитието през септември 2014 г. д-р Виталару започва обиколка за семинари в шест града в Румъния (Букурещ, Яши, Клуж, Тимишоара, Брашов, Констанца) и две в Турция (Истанбул, Анкара). През 2016 г. той проведе 8 семинара в Румъния и два в Турция. Бил е лектор в повече от 10 конференции и конгреси.
Той също така публикува в професионални списания в Румъния подробни статии за перитонеалната диализа и хемодиализата при животни.
Д-р Виталару разработи с екипа си от анестезиолози и лекари спешна медицина, парентерални и ентерални хранителни протоколи чрез прилагане на нови техники, използващи периферни или централни катетри, или езофаго-стомашна сонда.
Написал е 3 книги за спешни случаи при дребните животни.
През 2013 г. той създава Румънската асоциация по ветеринарна нефрология – „Hemodialivet“, чийто председател е.

post-1-0-06664200-1516284643_thumb.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте Форумци,

Искам да ви уведомя, че половината места са вече заети за V V C 2018. Ако сте планирали да идвате на конференцията, записвайте се! Не искаме да се получава така, че форумци да не успеят да се запишат, ако се наложи да затворим регистрацията.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Уважаеми колеги,
По време на V V C 2018, Dr. Vitalaru ще представи за първи път английската версия на своята книга "Peritoneal Dialysis in small animals". Ние ще имаме привилегията първи да се сдобием с английския превод на тази книга. Ето още една причина да вземете участие във V V C 2018.
Заповядайте! Свободните места се топят като пролетен сняг 1f642.png????
Тук може да видите програмата!
http://www.vvcbg.com/vvc2018program.pdf

post-1-0-99641300-1517764557_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дойде време да представим и нашият трети лектор.
Dr. Kieran Borgeat е поканен за лектор от БАВЛДЖ. БАВЛДЖ е наш партньор във V V C 2018.

V V C 2018 - 13-14.04.2018 - http://www.vvcbg.com/vvc2018program.pdf


Kieran Borgeat
BSc(Hons) BVSc MVetMed CertVC MRCVS DipACVIM DipECVIM-CA
Kieran worked in first opinion practice for 7 years before undertaking a combined Residency and Masters degree at the Royal Veterinary College in London. He is an American, European and RCVS Recognised Specialist in Veterinary Cardiology, and now works as Clinical Lead in Cardiology at Langford Vets, University of Bristol. As predominantly a clinician, Kieran's particular interests are feline cardiomyopathy, congenital heart diseases, and interventional cardiovascular surgeries. He is the RVC senior examiner for the CertAVP in Cardiology, as well as Chair of the ACVIM Research Committee and a member of the Veterinary Cardiovascular Society committee. Kieran has spoken around the world on cardiology and interventional radiology, and is lucky enough to have a (very patient) wife and three small children at home.

post-1-0-83199400-1518444666_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не сме обявили срок. Имайте търпение малко. Качени са вече скоро ще получите линк.

Хайде ,че ще забравим вече за какво ставаше дума. embrace

Share this post


Link to post
Share on other sites

Лекциите на Ana Nemec и Kieran Borgeat можете да изтеглите от тук - http://www.vvcbg.com/forum/index.php?app=downloads&showcat=7

За съжаление Alexandru Vitalaru не предостави материали от неговите презентации.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...