Jump to content


РЕКЛАМИ




Стела Чернокожева

Членове
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Неутрална

About Стела Чернокожева

  • Rank
    Нов
  1. Здравейте колеги,поради подадена жалба към БВС срещу мен от недоволен клиент,получих становището на комисията,с което не съм съгласна и и ще го обжалвам пред националната комисия като неоснователно. Дали някой от вас знае точно как се случва това? Къде да изпрати възражението си ? Сблъсквали ли сте се с БВС и как процедирахте?
  2. Здравейте колеги,моля за съвет относно пациент с неясна диагноза.Куче на 2 години,женска,кастрирана с всички редовни ваксини и обезпаразитявания,без профилактика за дирофилария.Идва с оплакване,че е омърлушена,трудно ходи със задните крайници,не се храни и има висока температура 40.1 градуса.При прегледа освен високата температура,друго не открих. Кръвна картина:ПКК HCT 56,7%/39-56/ MCV 75,5 fL/62-72/ MCH 15.7pg/20-25/ MCHC 208 g/L /300-380/ Eo 3,2% всичко останало е в норма. От биохимията единствено е повишен общия билирубин TBIL 20.1mmol/L Коремна ехография констатира единствено възпаление на дуоденума. CaniV 4D test е отрицателен . Оцветяване на кръвна натривка на животното-не открих бабезии или друг разпознаваем за мен вид паразити.Но ми се стори,че видях борелия,макар и една. Дадох доксициклин в доза 10мг/кг на 24 ч и животното още на следващия ден беше по-добре с температура 39,6.И в момента се подобрява,но нямам диагноза.Съмнявам се за лаймска болест,но теста бе отрицателен.Моля за съвети!
  3. Здравейте колеги, все още чакаме лекциите от семинара !Ще бъдат ли качени изобщо д-р Хараланов ?
×
×
  • Create New...