Jump to content








молба-много важно!!!


Recommended Posts

Колеги,имам следния проблем:Прди няколко дни ми се обадиха от клиника в София по повод паспорт на малко куче,според който при мен са поставени първите 2 ваксини.Предвид странни обстоятелства около кучето,колегите ми се обадиха за да се убедят дали наистина съм поставила ваксините.В нашата клиника не сме ваксинирвали такова куче ,а и не работим с ваксина DHP.Изпратиха ми копие от паспорта и аз с ужас установих,че на него има два мои печата срещу ваксинациите,които обаче са стария образец на печат,който аз не използвам вече сигурно 10 години.Подписите естествено не са мои.Направих връзка ,че преди 6 месеца занесох машинката с този ненужен печат да ми направят нов печат на фирмата ми и да го монтират на машинката.По някакви неведоми за мен засега пътища печатът(стария) е попаднал у някой,който злоупотребява с него и с моето име.Имам гореща молба към всички вас,ако попаднете на документ с този печат,да ме информирате,за да се опитам да разбера къде се намира той и кой злоупотребява с него.Ако може да разпитате и от къде и от кой е взето съответното животно.

Ето как изглежда той:post-61-0-28873400-1419009817_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Стария печат във фирмата която е издала новия печат ли е останал. Тези фирми за печати май носят някаква отговорност или данни какви печати изработват , защото може да сътворят какъвто искат печат и да се извършат какви ли не измами. Ако бяхме в свестна държава това с печата ти би трябвало да е работа на полицията защото се касае за документна измама и този печат да се слага на важни документи , като транспорт , продажба или отговорни профилактични манипулации където да се носи голяма отговорност. Но едва ли от полицията някой ще се трогне и ще разследва , но може би за всеки случай е полезно да се подаде жалба , че ако стане някой гаф да не ти търсят отговорност за този печат. Това предполагам е подобно като загубиш поспорт или лична карта и за да не злоупотреби някой се обявява за невалидна.

Link to comment
Share on other sites

Искам да дам един добър пример - фирмата, която ми прави и преправя печати, когато изработи новия и го монтира на "принтера" заедно с него ми предава и старото клише.

Link to comment
Share on other sites

Боре, добре дошла в клуба! Аз имах този проблем с едни мошеници от развъдник Рая. Мариян се казва собственика. Със леки силови методи се оправих. Не беше откраднал стария ми печат, а направо си беше направил негово копие. После един два пъти се появиха такива мои паспорти в Пазарджик, но работата отшумя. И да се косиш файда няма. Новите европейски изисквания отхвърлят печата, а на нагово място трябва лекаря да си напише данните и да се подпише. Кой ще ти проверява почерка е друг въпрос.

Link to comment
Share on other sites

Когато си взех новия печат с машинката ,изобщо не се замислих да си изисквам стария,защото не ми трябва, а и не съм подозирала ,че мога да попадна в такава ситуация.Фирмата е на мой приятел и той привика служителите си,но естествено никой нищо не знае и не е направил. До преди време при изработката на печат се е изисквало актуално състояние или друг документ ,удостоверяващ основанието за издаването на такъв.Но сега,нали сме вече "европейци",не се изисква документ."Отговорността е на печатополагащия,а не на печатоизработващия".Всеки може да си направи каквото пожелае и да го използва ,както намери за добре.В моя случай е използван стария печат,защото от паспорта е видно ,че е амортизиран.А и ако някой си прави,то ще копира актуалния ми ,а не неизползван от 10 г такъв.Друг е въпроса,че може да си изработи измислен печат,с измислени имена и данни и никой няма да тръгне да го проверява дали е автентичен.Абсурдна държава...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...