Jump to content








д-р Добрин Добрев

Членове
  • Posts

    119
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by д-р Добрин Добрев

  1. При нас - клиника Вива-Вет Добрич се отварят две свободни работни места за лекар и техник. Има условие кандидатите да не са по-възрастни от 29 години и да нямат стаж по специалността. По друга специалност се допуска да имат стаж.. Справките могат да се правят на тел. 0888991127
  2. Само към столицата ли мислите да развивате тази похвална просветителска дейност? Мисля,че Североизточна България също е подходяща среда за развитие. Пък и тук сме добри и гостолюбиви
  3. Алъш-вериша и натурално-стоковата обмяна са добро решение по време на криза .Ето ти сделка от която и двете страни са доволни .Колегата навлиза смело в дълбините на образната диагностика въоръжен с ехографа,а аз с блеснали очи унищожавам паразитите обитаващи двеста годишния приклад на "исливне тюфекя". С две думи има сделка и началството може да забърше темата от черната дъска.
  4. Всъщност брака е нещо тривиално. А съществуването на държавни и общински служби с дублиращи се функции? А религиозните парадържавни формирования с огромни имоти и приходи? Да не говорим за мнозинство от законите,които никой не спазва,но и никой не отменя.............Ако само в България беше така,добре,но така е в целия "цивилизован" свят.Сложих кавичките защото представите ми за цивилизация са други,но това е друга тема. Моето скромно мнение е,че браншовата организация ще се превърне в едно синекурно присъствие,без особено влияние върху процесите във ветеринарната медицина.Единствена БАВЛДЖ направи много по следдипломното ограмотяване на колегията,но малката и членска маса няма да позволи да има доминиращо влияние в обединената организация.Да не пропусна и форумните семинари,като едно отлично начало.
  5. В много неща няма смисъл,но съществуват традиционно.... Какво ще кажете за..........брака например?
  6. Много добре направен клип.Досега не бях гледал нещо такова.
  7. Благодаря за поканата! С радост ще се възползвам като имам път към Бургас.
  8. A това за уроци по фехтовка е много хубава идея.При въстановките на средновековни битки,кoито правим разчитам повече на добрата броня и грубата сила,което не е успешно всеки път.Ученото си е учено.Спомням си при една "Доблест и слава" един чех направо ме смля с техника докато не го хванах натясно в крепостта.Виж това и може да мислим за бъдещето www.traditsiya.com
  9. За възстание трябва много оружие докторе.Моите около 140 цеви са малко,твърде малко...... Дали знам да го използвам? Ами още продължавам да се състезавам,макар вече без надежда за високи спортни постижения.Това със съвременно,а два пъти в годината и със историческо преднопълнещо. Всъщност във въпроса ти има резон.Додега не съм отстрелял нито един мангал.Накара ме да се замисля.
  10. Как не съм се сетил по-рано? Сигурно половината от колегите,а подозирам и много от колежките си имат по някое-друго старинно оружие.Било то шишане от дядо,било то револвер от свако,а защо не сабя френгия от пра-пра стринка вехта войводка. Аз пък имам ехограф секторен с 5 мегахерцова сонда работил 6 славни години във веселата ни клиника.Хайде да ги разменим!Ама аз сериозно.Някой да не помисли ,че се шегувам.Наистина може и да го продам за едни хилядо лева,ама това в краен случай,ако всички си стискат оружието и държат барута сух и не дават.
  11. Получихме Кепра 1000 мг в по-голямо количество нужното ни и съответно ще продадем част от нея. Ще направим 40% отстъпка,но пак си е много кинти.Една кутия с 30 капсули излиза към 90 лв. Препарата е в срок на годност до 2012. За колегите,които не са работили с него-хуманно антиепилептично средство с малко странични ефекти.Всъщност повечето го познавате.Ние го използваме от 4-5 год.Ако някой има въпроси ето телефона ми 0888991127 А,пропуснах ако някой добър колега ми намери някоя старинна пушчица езалийка,кремъклийка или дай Боже белоглав ятаган,а защо не арнаутски дамасков калкандилен, ще получи много кутии Кепра завързани с панделка в любим цвят,букетче теменужки и насърчителна целувка по челото.
  12. Mиро винаги е умеел да говори добре.Лошото е,че проблемите не се решават с благи думи. Вече не съм оптимист. Оптимистите в България зубрят английски и немски.Песимистите се опитват да учат турски,цигански и китайски.Реалистите изучават устройството на автомат Калашников. ninny
  13. Знаете ли датите на конгреса на БАВЛДЖ 2010? А окончателните теми на конгреса?
  14. Уф че ме е яд ! Чак на 14-ти се връщам в България.А как щяхме да се напием... mugbeer кротко,напоително и безпросветно......мука е велика!
  15. Нека да е за Вива-Вет Добрич! Ако е възможно разбира се.
  16. A защо не и "Психични отклонения при стопаните и правилния подход при лечението им" ; "Как да опазим пациента от пагубното влияние на стопанина" и "Ветеринарен лекар след 15 години активен стаж-професия или диагноза?!"
  17. Браво Админ!Постите ще са свършили и с потекла по брадичките мазнина ще забиваме стръвно зъби в плътта на прясно изпечената жертва на кулинарния разгул.И всичко това залято,не!Удавено в потоци от алкохол.........За по младите се препоръчва и умерена доза разврат.За такива като мен-здравословен сън, съчетан с мощно хъркане довеждашо до амортизация на хотелската собственост.
  18. Остави парите Марго,идеята е да се запознае колегията,с принципите на работа и образнодиагностичните възможности.Човека е наясно с финансовите възможности на ветеринарните лекари и не таи надежди,че всеки ще си тръгне с по една конфигурация,а аз и Гавазов с по две(щото повече носим на тежко,респективно на пиене и на бой) Сега сериозно: колегите проявяват интерес,остава Йовко да си каже тежката дума.
  19. Тия дни се запознах с колегата от Хуманната медицина,който дигитализира рентгените в България.Оказа се,че всеки рентген може да бъде дигитализиран Тая тема е интересна за всички,които се занимават с образна диагностика.Човека се нави за една кратка лекция.Колеги,ако ви допада темата ,направо да го свързвам с д-р Хараланов.
  20. Според мен близост на събития означава да си се напил на едното и да не ти е минал махмурлука до другото . Ако семинара е на 24-ти или 25-ти април,а конгреса е в началото на юни,значи има повече от месец интервал за изтрезняване.Цял месец трезви?!!!!!!
  21. Малко късничко,но да си кажа относно членството: В този свят нищо задължително не е приятно, а истински приятните неща са или незаконни,или неморални,или от тях се пълнее При нас в Добрич нещата са така: На учредителното събрание не беше поканен ни един от лекарите практикуващи само с дребни животни.Защо ли? Един приятелски кръжец взаимно се е предложил и избрал за ръководство.Дотук нормално,и без това колегите от участъците им е все едно. Обаче завръзката дойде след като единия колега (зам председател на областния съвет) беше избрен в националния съвет и кой,кой да стане заместник председател на неговото място,айде д-р Добрев,человек скромен и богобоязлив, по снага снажен а по нрав хрисим,пък нали трябва да има и от "кучешките доктори" в областното ръководство поне един,за цвят,за мирис,за мая тъй да се каже.Да не кажат другите области,че в Добруджа цари дивотия и изостаналост, и хоп и ние като другите. И тъй умъдрих се аз в общинското ръководство изпълнен с благородни пориви и желание да дам "на ползу роду" време младост и енергия(чунким ги имам в излишък,ама нейсе запуши я),но...............................нъц.Пълна изолация.Ходят си хората,съвещават си се,срещат си се,а да се обадят -неееее.Защо ли? Иначе по общи събрания сме отпред на трибуната.Защо ли?
  22. А защо не в първите дни след Великден.Постите са свършили,пролетта е дошла,едни такива романтични пориви изпълват гърдите...........
×
×
  • Create New...