Jump to content








Вестник ,, 24 часа "


Guest д-р Анна Бондокова
 Share

Recommended Posts

Guest д-р Анна Бондокова

Просто нямам коментар по темата ... Задължително си набавете днешния брой на вестника и прочетете статията на първа и трета страници .

 

,, Заради нуждата от модерни техники

Животни при нашия д-р

Гледат ги на скенер, изследват им кръвта, оперират ги

 

Хирурзи за хора оперират все по-често животни, установи “24 часа”. Причината е, че и домашните любимци страдат от “човешки” болести, а в диагностиката и лечението им има нужда от високи технологии. Преди дни екип на Военномедицинската академия спаси 4-месечното тигърче на цирк “Балкански” съвместно с личния му ветеринар д-р Валери Кръстев. Тайра била в критично състояние, след като погълнала пластмасови и гумени парчета, за да си чеше зъбите. Преди операцията минала на скенер, както се прави и при хората... " ...

 

Май има доста МАТРИАЛ за ... д-р Коджабашев ... :) . Аз се повеселих и си запазих статията !

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ако някой има време - нека подготви писмо до вестника, ще го подпишем и ние, ще го пусна и на д-р Йорданов, а имам и връзки в 24 часа, ще дам и там.

Link to comment
Share on other sites

Издънил се е само, че е публикувано!

 

Познаваме се лично, приятели сме и това, че работи с хуманни лекари според мен нема лошо! Всеки работи както вземе за добре, аз също често обсъждам и консултирам с тях. Но това да бъде на гърба и за сметка на ветеринарната медицина и колегиума като цяло, малко ми вгорча и на мен.......

 

абе някой път, човек допуска неволно и грешки...... не е приятно, но Уви!

Link to comment
Share on other sites

Ок, така да е, нека неволно ни плюят и смятат за шарлатани. Нека сме мухльовци! Нека ни ебават, без извинение. Пък ние ще сме си приятели!

Накрая ще ми писне да защитавам гилдията от идиотщини! Щото вече до гуша ми дойде да не давам дума да се издума срещу колега, а за мен да слушам митове и легенди, па и трибуна да имат вече - вестник, в който да изсипят де що има септична яма върху ветеринарната медицина у нас. Не може подобно изказване да се прави от ветеринарен лекар, бе, Пешо! Бил ти той и приятел! На мен ми беше приятел дилъра, дето го застреляха в петък, ама на! Свиня ли е? Да!

Абее, у лево...писна ми! Кво се обяснявам и аз...

Link to comment
Share on other sites

Не съм чел тази статия

добре ще е някой да я копира и пусне. От коя дата е?

Интересно ми е ако всичко това е било направено в болница, каква е реакцията на здравна каса и контролни органи. Защото все пак всичко се плаща.

Link to comment
Share on other sites

Ох, от един час пиша и трия.....

Хайде сега ми кажете как човек да не изпада в неконтролируема ярост при такива гадости писани единствено с цел реклама на някакъв си колега? Видите ли, работим и с тигри! Да се чудиш как да изкоментираш тази проява на недалновидност!!! Че нямаме техника - явен факт! Че дори да я имахме някой трябва да отдели поне 1 година за специализация за работа с нея и разчитане на резултатите - още по-явен! Че това няма да стане скоро, поне докато нещата в университетските клиники не се променят - по-света именно те са с най-доброто оборудване и да работиш там е привилегия, а не последна грижа както при нас -ясно! Че гилдията калпава и половината доктори си мечтаят да си видят името по вестниците, независимо как това ще се отрази на останалите -също! Ама да обявяваш цялата професия за шамани и умишлено уронване на име си е направо повод за отнемане на лиценз!В същото време наши собствени колеги заявяват от парламентарната трибуна, че не може да ползваме опиати, защото това би създало корупционна среда сред практикуващите! Съжалявам, ама ми е болна тема да се чувствам като наркопласьор с идеята, че само една проверка ми трябва и отивам в затвора за притежание на забранени вещества в особено големи размери - с диазепама и фенобарбитала и да чакам някой раково болен да си отиде за да ми донесът клиентите някоя и друга ампула изостанал морфин от човека! Дори за нещо толкова елементарно ние сме безкрайно изостанали.

Добре, в крайна сметка и аз работя примерно с хуманен стоматолог - ами човекът си прави съвсем прилични пломби - след като не мога да инвестирам в цялото оборудване и така става, не ми харесва, но факт! Никога обаче няма да се снимам в 24 часа с ухиленото куче до мен и статия колко е велик съответния зъболекар и как всички трябва да идват при нас двамата!

А няма ли някой закон, който да забранява вкарването на животни в хуманни болници? И как оправдават разходите по процедурата?

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова

Ако започна да си пиша мнението за всяко едно изречение от тази БЛЕСТЯЩА СТАТИЯ ( блестящо клише ... ) ... ми то не трябва да спя цяла нощ !

Само едно ще кажа : Бобадова , виде ли са що не ми слагаха цефазолина следоперативно и си останах без протекция , ама иначе ми направиха теста за алергия ( държа да уточня , че не съм алергична ) - ми пазят го за тигрите ма ! Той скъп пустиняка ! ;)

 

 

BULSHIT BULSHIT BULSHIT ..................................

Link to comment
Share on other sites

Сори, ама ми се повдига! Не твърдя, че съм върхът на "айсберга" /не че не си го мисля, ама не е възпитано да го казвам на глас!!! - спор няма имам още какво да уча!/ , но нещото което ме докарва до ярост са именно подобни публикации.

Съвсем отделен е въпросът, защо при наличие на две /поне аз толкова знам/ чисто ветеринарни лаборатории в София колегите работят с хуманни - вижда се дори по бланките пуснати в този форум ? Ветеринарните са си съвсем читави - и си имат и куриери и са по-евтини, за скорост са еднакво бързи.... ? Пак идва темата - как да изкопаем гроб на ближните - защо да даваме парички на тъпите колеги, когато можем да отидем в ЦИБАЛАБ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова

От самото начало си работя с Циба и до този момент съм доволна . Ама не е било заради ,, колегите да не си правят пари " , а защото тя съществува преди ВДЛ до онкото - просто навик . А и който си е правил лаба - да си ги прави парите . Мен ме интересуват резултатите .

 

;) Оххххххх , ами онази статия ( в ,, Труд " или ,, 24 часа " беше от това лято ) със снимка на д-р Гено Ангелов ... Ставаше въпрос за ЛТУ - ФВМ какъв апарат били купили ... лелеееее ... а то си става въпрос за БХ и ПКК . Ама не си я взех , иначе си я запазих . Язък ! Такива дивотии ... Голям купон са тези журалисти !

Link to comment
Share on other sites

Амии, аз не работя с тях. Един мой колега - пълен идиот, честно казано, но си ходи след мен и си ме пита - ама си работи с тази лаборатория. В рамките на един ден му умряха три пациента - с резултати кръв и биохимия в рамките на цветущото здраве от цибалаб -гледах ги - колегата не лъже. Съгласна съм, че е идиот, съгласна съм и с всичко друго за което се сетите, но все пак не може да е съвпадение - много е.... дори за него.... Според мен си пишат каквото им хрумне. От Ветдиалаб - досега не съм имала повод за оплакване - от другата още нямам впечтления - ще ги преслушаме и тях - първо с двойни проби - контролно.

Link to comment
Share on other sites

Готиното е, че ако оперирам аз някой пациент и той умре - Мила е некадърница, убийца и свиня!

Ако оперира хуманен лекар и пациентът умре - Ми то милото - не му било писано.

Абеее...Пф

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...