Jump to content








Птичета досаждат на граждани


Recommended Posts

Колеги,скоро станах общински съветник, и ето ти първия трудно решим проблем на града-част от центъра на Добрич е обсебена от рояци птичета,които тормозят гражданите.Аз лично нямам нищо против малките дрислъовци,но валят жалби и докладни повече от изцвъканото.Решението на проблема се чака от мен-единственият вет.лекар в Общ.съвет,на всичко отгоре и в постоянната комисия по екология.

Ще бъда задължен на всички,които дадат идеи за прогонването на пернатата напаст или извън града, или в някой ромски квартал.Моля идеите да са далечни от приложените през културната революция в Китай!

Link to comment
Share on other sites

предлагат се на пазара ултразвукови предаватели, които ги прогонват. Преди време се интересувах по повод молба на мой познат, който има шивашка фабрика в центъра на града чиято фасада постоянно се зацапва от гълъби.

Link to comment
Share on other sites

Благодаря колеги за отзивчивостта! Идеите са началото т.е. първата и най-важната стъпка.

Link to comment
Share on other sites

Опит могат да споделят от отдел екология при общ. Хасково . Там изпробваха звуци на грабливи птици, газови топове и какво ли още не , ама файда не голяма . Есен, зима цвъкат , на пролет няма да има проблем!

Link to comment
Share on other sites

Това със записите от гласове на хищници го имаше доскоро при нас.Ефект имаше само първите дни,после малките мискинчета усетиха,че шума е менте и се върнаха.Явно от вълнение не са могли да се изакат спокойно,затова като се върнаха се отдадоха с наслада на тази благодат ;)

P.S. Има хора,които вярват,че нацвъканото носи щастие.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...