Jump to content








Новини


Guest Бойко Георгиев
 Share

Recommended Posts

Guest Бойко Георгиев

Уважаеми колеги,

първо бих искал да Ви благодаря за изказаните мнения относно Асоциацията и професията ни като цяло.

Относно конгреса, вероятно сте разбрали,че ще бъде на Боровец, и то не защото много харесваме това място или не искаме да го проведем някъде другаде. Заедно с нас в търсенето на подходящо място се включиха и колегите от САМ-БС. За съжаление, не намерихме такова място което да отговаря на всички необходими критерии-достатъчно голяма зала, достатъчно място за изложбена площ, настаняване на нормални цени, сравнително близо до аерогара София за своевременно посрещане и изпращане на лекторите и т.н. Никой не се е съобразявал с факта, че е близо до София, за да е удобно на колегите от София. Те са тези, които посещават най-малко конгреса!

Относно новите закони и наредби регулиращи нашата професия, въпреки многократните ни срещи с представители на ветеринарното чиновническо съсловие, комисии в Народното събрание, депутати за съжаление нищо не се промени, напротив, даже нещата се влошават. И какво друго може да се очаква, след като генералния директор на НВМС казва, че не го интересува мнението на някакви си 15 човека, пък било то и ветеринарни лекари. В тази връзка, бих Ви помолил да помислите какви ответни мерки бихме могли да вземем и на конгреса да се оформят като искане и желание на цялото ни съсловие и наистина да се борим да се чуе и вземе предвид нашето мнение. Иначе, в момента ние сме един вид 'врагове' на ветеринарните чиновници.

Бих искал също да отбележа, че получаването на програмата на конгреса не е задължително за да се посети конгреса. Тя е само информативна. Още повече, че ние нямаме точна информация за адресите на всички колеги.

Очаквайки Вашите коментари и препоръки Ви пожелавам успешна практика.

Link to comment
Share on other sites

Аз (Д-р Ангелов) мисля, че нетрябва да се чака конгрес а настойчиво в писменна форма да се атакува постоянно ръководството на НВМС воглаве с другря Байчев.

Проблемите отдавна са известни и са формулирани. Постоянно трябва да им се заостря вниманието. Ако трябва да се препращат копия от писмата и да се ангажира министерство, съответната комисия в Народното събрание. Само чрез ангажирането на повече институции ще се чуят нашите идскания. А те богами не са кой знае толкова много. но и много да са те са проблеми с които се зблъскваме всеки божи ден. Но лошото е че че това което ние искаме засяга хора с многото пари тези които дефакто управляват чрез НВМС. И си създават нормативна база такава каквато им е удобно ползвайки факта, че ние сме разделени и не организирани и най-вече бездейни не защото не искаме а сме вързани към работата си денонощно защото от това зависи нашето оцеляване и на хората които работят с нас.

Но това небива да ни оневинява , защото не сме направили всичко необходимо за защита на нашите права и интереси.

Link to comment
Share on other sites

Guest Guest

Защо не се използва Булвет медика в Стара Загора от ръководството и всички останали публично да се поставят проблемите. Доцент Байчев има организирана кръгла маса. Ще направим ли нещо или само ще се чешем в чата д-р Георгиев.

Link to comment
Share on other sites

Да не би доц.Байчев да не знае за съществуването на вет.лекари за дребни животни? По-добре да сме организация с ясни взаимоотношения с НВМС отколкото част от миманса на медийните изяви на началството.

 

п.с. И се регистрирайте. Анонимните постове нямат особенна тежест.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Guest

KOLEGI !!!! AKO SAMI NE SI POMOGNEM , NIAMA KOI !!! NIMA NE USESTATE ,4E NIE SME IMENNO VELERINARNITE LEKARI, KOITO PO-TO4NO SA ISTINSKIA OBLIK NA PROFESIATA ! A NE KOLEGI -"OFICIALNI" , KAKTO GI NARI4A NOVIA ZAKON I NE RAZBIRAM KAKVO NA NAS NE NI E OFICIALNOTO ???? NIMA E VAZMOJNO V DNESHNO VREME DA SME SAGLASNI PO4TI 2000 "OFICIALNI" LEKARI DA KONTROLIRAT 2200 NAISTINA VETERINARNI LEKARI !!! KOLEGI ,MOLIA VI ZAPOZNAITE SE S NOVIA ZAKON- IMA GO V NASHIA SAIT- I SAMI STE RAZBERETE, 4E E NAPISAN NE S IZISKVANIATA NA NOVOTO VREME......I KAK STE VLIZAME V EVROPA S POSTSOCIALISTI4ESKI PRIOMI...TA TOVA E SMESNNO. NO ZASTO DA 4AKAME DRUGI DA NI OPRAVIAT - MISLA, 4E E VREME SAMI DA SAMI DA SI POMOGNEM !! PONE BADETE NEDOVOLNI I PO-SMELI K,KOLEGI !!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...