Jump to content








ida_vet

Членове
  • Posts

    907
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by ida_vet

  1. Не знам с кой излияния да спра, а то че ще стане трагично това е ясно. От всичкото писано тук най-големият проблем е членският внос и това, че някой трябва да спазва правила но не му отърва. Но явно аз съм проблема щото съм на друго мнение и щом е така ок, на никого не искам да внушавам нищо и чесно казано от толкова много бълвоч ми се повръща и дано се разтури всичко за да е мирно и тихо. От мен толкоз явно преча на дебата и сам комичен.
  2. Така е но поне някои от време на време повдига въпроса, от утре като всичко е факт много ми е интересно как като сме федерация Д-р Бащавелов ще защити моя интерес!???? като наказва сам себе си??? А за разделението е струна на която ще свиря доста защото именно от министъра и неговия подгласник Д-р Гюров идва цялото това разделение, за да нямя съсловие. Докато не загърбим някой дребнавости и не излезем от руслото на могъществото си и от това кой е по-велик лекар, няма да има форма под която да съществуваме. И федерация да е, и конфедерация, сбор или каквото и да е без компромиси нямя да има просперитет!
  3. Да трябва да се разделим, даже да се фракционираме на още по тесни сдружения, за да има чергичка за всички............И политиката на Миро е проведена няма съсловие няма проблем! Нека чиновниците да бачкат след работно време, нека баничарките си продават лекарства на воля, ти инвестирай и тъни в дългове пък официалния ще си ваксинира за 10 лева, ще реже и кърпи за 20 пък нека им е зле - 600 от държавата колкото от гаражчето толкоз обратно към 20 век. Разделяй и владей! VIVA LA MIRO, VIVA LA BACHTAVELOV VIVA LA BABH
  4. Докажи, че съм крал! Докажи, че съм си донесъл финансова облага! Много ама много е лесно само да сипеш клетви и да се настроива съсловието само щото някой имат неизживяно детство! Като не ни щете свалете ни! По ялово дърво камък никой не хвърля! Щом се пениш толка значи БВС не е провал, просто този рефрен - за селските доктори- взе да се вкисва, и скоро требва да измислите нов! Д-р Горбанова - какво трябваше да направи БВС за Вас? - та всички с дребни животни нон стоп тръбят, че БВС нищо не прави за тях ами кажете какви са ви нуждите, кое Ви пречи в работата? Дайте да видим да направим една такава дискусия, но не по лесно е хихихихихи, хахахахахаха и още дрън дрън. Досега нищо конструктивно само голи обвинения и абсолютно не желание за работа или за поемане на отговорност.
  5. Бъдещето ни където и де е, е изцяло функция от това какво тези които са се събрали искат да постигнат и по-важно, да имат желанието да загърбят собственото си свободно време, семейство и най-вече бизнес и да търчат като линейки където е необходимо. Докато всички стоим и гледаме отстрани кой, как ще се овапца, за да можем дружно да му се изсмеем и посочим с пръст. Като следях полемиката относно провеждането на конгреса на БАВЛЖ, общо взето и там е същото само, че от боязливост или какво се посипе малко прах, отдели се жлъч и слюнка, реакция няма и наклонена главичка сабя не сече, нещата си вървят по старому. Крайно време е Вие, т. е. ние които чувстваме, че искаме да променим нещо да станем да си заявим позицията и да се РАБОТИ,т.е. да се поеме отговорност да се свърши това или онова, защото хвърлени кухи фрази в пространството вече не ми се слушат. Дайте предложение на ОС да се отпочне процедура по промяна на зекона за съсловна организация и да се създадат секций или там както ще е и да се отпочне градивен диалог за да може всеки да намери мястото си във ветеринарната професия.
  6. Уф намаляйте тези снимки ако може огромни са, моля
  7. Въпрос от не член: 1. Какво включва таксата от 110 ойро? 2. След като заплатя такава такса как едновременно ще мога да присъствам и в зала 1 и зала 2? 3. Накрая сигурно ще има по едно сертификатче, че съм прослушал еди каквоси, а то няма да е вярно щото нещата ще вървят успоредно!?!?, и не на последно място (без каквито и да е закачки заяждания и т.н), можеше БВС да вземе участие стига едноличното ръководеве на БАВЛДЖ, да пожелаеше това, но от високата порта даже лани не позволиха към делегатите на миналия конгрес да се поднесе приветствие, явно кой иска разделение и прочие. Ще ми е интересно отговорът да не е от Д-р Хараланов или Д-р Костадинов, колеги които уважавам много заради безспорните им качества, а от организатора.
  8. Голям ЧОВЕК! И Голям Учен! Да почива в Мир!
  9. СВЛБ няма становище просто е заменило навсякъде БВС със СВЛБ, неспазването на договорите е съдебно атакуемо и в момента е пуснато пилотно дело за неустойки, всеки от колегите съгласно договорите може да се обещети по този начин.
  10. Срещата мина наистина в добър тон и с позитивни настроения лошото е че само това е доброто, а и още ще даде офис на БВС и най-накрая определи свой служител да контактува с ръководството и да имаме информация от първа ръка за евентуални промени по нормативната база. С хубавите неща дотук! От 01.01.11 няма да има НВМС съответно РВМС. Който желае може да си приключи 3-то тримесечие и помече да не се занимава с имунопрофилактика, като парите ще се дават който желае веднага от банката за възстановяване и развитие със 7% сконто, или от бюджет 2011 - януари. Който желае да работи ще си вземе парите пак януари. От 2011 няма да има Годишен рамков договор и съответно индивидуални договори с държавата, както и няма да има участъци. Договорите ще са между ветеринарните лекари и стопаните на ферми а парите от къде ще дойдат сега ще се работи механизъм как за се вземат от фермерите, респективно министъра каза че ще се обслужват само ферми 1-ва категория, заден двор няма да се обслужва ?!?!?!?!?!? - учудващо как ще стане това при положение ще епизоотичен проблем възниква повече там, но министъра каза да риск има и ние ще си го понесем. За съжаление обаче подробности относно това как ще е структурирана какще работи новата агенция отново нищо не се каза, как и кои ще има достъп до информационната система и как ще се обслужва терра инкогнита....... Иначе еваллла много мазно приказва готов да си сътрудничим но хайде да видим как ще стане, въпреки че СВЛБ вече са разпратили до депутати своите промени в закона за ветеринарномедицинската дейност, въпреки че министъра заяви, че докато несе намери компромис няма да даде ход за промени. Също така каза че е за задължително членство и то да бъде индивидуално. Аз съм позитивен човек, и ако оставим настрана съмненията, недомлъвките и многото неизвестни, срещата наистина бе добра диалог се получи нямаше конфронтация и то щото НВМС неприсъстваше. Времето ще покаже как ще се развият нещата. Там където колеги се откажат от ДПП РВМС-тата ще си организират работата.
  11. http://novinitepro.bg/novinite/po-sveta/ha...t-grdichki.html
  12. Незнам кое не е на български, но за правописа ще се постарая. Просто бързо ми тече мисълтта, пък и не съм филолог и това не е научна публикация, все пак.
  13. Не е това бе официално заявено лично на министъра като искане за премахване на участъците! Мястото им е там че ветеринарна аптека трябва да има в самата практика и когато прилагаж ВМП на продуктивни животни отразяваш където е необходимо и възбраняваш продукция докато не изтече карентния период.
  14. Бъдещето на професията е това свободен пазар всеки, които може и иска и инвестира в персонал техника и наука ще има прогрес и ще работи, премахване на закрепостяването лекар-участък, премахване на животното 4-та категория практика
  15. Немога да дам такова становище защото г-н Министъра три пъти почва и три пъти нестигна докрай да обясни какво ще е това животно Агенция по безопастност на храните, когато това стане ясно БВС ще си изготви виждане и ще го побликува но докато не е ясна държавната политика неможе да има становище, моето е ясно- премахване на участъците, избор от фермера на практика за имунопрофилактично и ветеринарно обслужване и да видим кой колко може и кой какъв е лекар
  16. Ние сме си започнали преговори с тях за съвместни действия и си имаме свой контакти с тях но когато те кани министър неможе да си поканваш гости, виж Д-р Найденов, министъра иска много елегантно да се отърве от всички, на тютюнаджиите изплати 156 милиона, (а нашите 5 ги няма ама), иска от фермерите догодина да си правят очисления за имуно профилактиката, ама на предишната среща преди месец не каза какво е виждането на правителството относно създаването на такава каса ами каза дайте предложения от къде ще си вземета парите -без държавата- и аз ща го прекарам през парламента, то откъде другаде от фермерите и те като зинат че и за това одръжки да може да са умие лесто - ветеринарите така искаха карайте се с тях и един фронт по-малко, остават бустанджии, доматаджии и т.н.
  17. За съжаление Д-р Д. Илиев стигна по-далеч, немога да ви предам жлъчта с която говори този човек срещу колегията работеща на терен. Че има колеги работещи на хартия и взимащи проби вместо от сто от едно животно това е така и никой не го отрича, и че ние сами не се сп равяме с тези колеги т.е. не си оправим собственото дворче винаги ще имат възможност да ни сочат с пръст и да говорят така. За пръв път миналата година колегите получиха едно що годе достойно заплащане нза труда си, макар и чак в януари месец, тази година осем месеца не са има платили нито един лев, и всички настръхнаха обирджии, нахалници по две хиляди лева на месец..................... Че защо и нашето съсловие да пне е добре платено защо да сме последни по-доход и хора с више образование на една толкова престижна професия ще работят за жълти стотинки, но не веднага им се завидя и ето ти я развръзката обиди и пак обиди.
  18. Идеята за конфедерация е на СВЛБ но това юридически няма как да стане поради следните факти: 1. БВС е създаден съгладно закон. 2. Асоциацията и СВЛБ са доброволни сдружения създадени на доброволен принцип на няколко учредители и са регистрирани по ЗЮЛНЦ (закона за физически и юридически лица с нестопанска цел). 3. БВС може да спре съществуването си ако се отмени закона за БВС, докато Асоциацията или СВЛБ могат да спрат да съществуват по волята на членовете на общото си събрание, и от тук какво ще стане ако т.н. федерация в един момент единия субект спре да съществува. 4. Да факто членовете на Асоциацията са и членове на БВС(съгласно сега действащия закон), и няма как да членуват пак. БВС си има свои предложегия за промени но тук трябва да знаете нещо много важно - съществува един много топъл кръг м/у Министъра, Д-р Бащавелов, Д-р Василев, Д-р Войнов който кръг в момента се опитва да направи така щото да направи такива промени угодни на тях, по една или друга причина Министър Найденов е спрял подготвени от Д-р Бащавелов промени където БВС е изличен основно и е настанен СВЛБ, защото незабравяйте каквото и да си говорим става въпрос за пари. Няма лошо ако в самата организация на някакъв по-нататъшен етап се обособят отделни клонове или отдели и ли както ида се наричат на практики с дребни животни, на практики с коне и т.н но членството трябва да е индивидуално. Проблемът който основно бе засегнат но отразен по-малко от журнаналистите бе че в момента фармакологичната бдителност е сведена почти до нула, всички знаем за проблема със самолекуването и безконтролното клане, за пътуващите с лекарства баничарки директно при фермерите, за аптеките продаващи ВМП без рецепта и т.н. това бе основното за загубената връзка между фермер - ветеринарен лекар, защото в закова за животновъдството ние подготвихме промяна че всяка ферма трябва да има сключен договор с ветеринарна практика за ветеринарно обслужване но не и ведомствен лекар на заплата защото, съгласете се че ако си ведомствен трудно ще се опънеш на стопанина решил да коли ткретирани животни, но когато си с договор и можеш спокойно да си следиш всички карентни срокове без проблем от страна на фермера. Вярно е искат опровержение или ще ни съдят, но проблема просто не е в тях, но това е спектакъл режисиран добре но за него някъде по-на закрито.
  19. БВС не е в изолация, просто ветеринарната администрация всячески се опитва да командва парада, фермерските организации ги няма защото не са поканени от г-н министъра, въпреки че идеята да се създаде имунопрофилактична каса е да се вземат парите за догодина от фермерите.
  20. АЗ знам. След публично оплюване от министъра, НВМС, СВЛБ, АПЛДЖ и др., се оказа че в БВС членуват некадърни, оспани, и т.н лекари целият проблем се въртя около това че видиш ли лекарите заети в държавната администрация им е отнето правото да практикуват слет работно време и събота и неделя т.е. - от 8-17 часа е директор на РВМС, след това да си вземе чантичката и да чукнем нещо "частно", с което за съжаление е съгласно и ръководството на Асоциацията. Всъщтност се оказа че за всички е проблем закона за БВС и други проблеми няма, нямаше никъква толерантност колегиалност, ДІР Д. Илиев биеше по масата, Д-р Б. Георгиев и още един колега не му знам името от Асоциацията плюеха жлъчно по закона и нас като ръководство на БВС, от СВЛБ се смееха ехидно и потриваха доволно ръце а д-р Василев - директор на РВМС Пловдив, ни убеждаваше как е възможно да му ограничават бизнеса и да неможе да си има клиника и да е директор. Уважаеми колеги, с цялото ми уважение но никога няма да се съглася с това общински и др. вид администратори да си чукват часничко вечер и събота и неделя аз и вие които влагаме ежедневно средстхва във обурудване , обучение и персонал и разчитаме единствано на двете си ръце и хоп от държавата парици и частничко май нещо аз не разбирам но явно това ще мине и то не без съгласито на "наши" колеги. Колеги, всеки един бизнес има правила които ткрябва да се спазват от всички които са в него. За мен членството трябва да е задължително защото няма кой друг освен браншовата организация да въведе ред в бизнес на една свободна и саморегулираща се и секторно наблядавана професия. В повечето професии това е така - адвокати, нотариуси, лекари, инженири, архитекти, фармацевти и др. Затова се създават етични норми и правила за добра практика за да се спазват от всички, какво означава който иска да е член на какви норми ще се подчинява той, кой ще следи за това как работи????? В цяла европа това е така но това е мое мнение и нека има спор за това за да достигнем до истината. Истината е че в българия искаме хем да си работиме хем да няма отговорности и контрол, това просто неможе да стане, но в българия става ето ръководството на Асоциацията не членува в БВС но колегите си работят, и от другата страна няма контрол и няма никаква санкция, примера го давам за това че ние имам в предвид българите, не сме научени да спазваме законите, и когато не ни изнасят ги обявяваме за глупави и т.н. В крайна сметка се определи дата 07.09.2010 година да има нова среща с готови промени в законите за Ветеринарната дейност и този за БВС. Така че ангажирайте ръководството си с това което искате да се промени, също може да ангажирате и нас(ръководството на БВС ), и мен лично тъй като аз също се занимавам с практика за дребни животни. Спорове ще има и това не е лошо, просто трябва да се спазва добрия тон, и да се сложат картите на масата и когато искаме нещо то да е наистина проблем на съсловието а не промени за лична изгода, и ясно да се знае кой скакви интереси идва да защитава.
  21. Това е само минималния труд упойка и големината на кучето ще се калколира отделно
  22. Грешката е моя и ще я поправя обратното е Женско куче 80 мъжко е 45
  23. ето и проекто ценоразписа за минималните цени cenorazpis.doc
  24. [/ е удар срещу свободната конкуренция. Е удар срещу дънпинга бих казал
  25. По-принцип е така но Ръководството ни изправя винаги пред свършен факт, но предполагам че няма да има кой знае какви проблеми все пак са минимални цени
×
×
  • Create New...