Jump to content


РЕКЛАМИ
д-р Мишо Несторов

Членове
 • Content Count

  823
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by д-р Мишо Несторов

 1. Моя позната е решила да си търси работа във ветеринарно лечебно заведение в София, но евентуално като рецепционист. Няма медицинско образование, но е работила няколко години в административно звено с доста документация, така че е добър избор за такава длъжност. При проявен интерес, може да се свържете с мен.
 2. В указанията е написано следното - “В системата е регистриран обхват от номера с префикс „BG01VP“ и номера от 000001 до 210000. " и за това не ми е ясно по-старите как ще ги въвеждаме. А иначе BG02VP /т.е. от следващите серии/ ми се струва, че е в обхвата на написаното.
 3. Това, че ще се наложи да вписвам в мейлите до БАБХ и номерата на вписаните паспорти не ме дразни толкова. Нито пък ще отнеме кой-знае колко много времем акар че за това тук малко, за онова и става много.... Друго ме дразни! И то е, че с някакъв административен акт всъщност на нас ни вменяват отговорността да извършваме контрол над стопаните. Дразни ме, защото ние като какви трябва да се явим, за да им кажем - ТИ ОТИВАЙ ДА ТИ ЗАВЕРИ ОФИЦИАЛНИЯ ЛЕКАР ПАСПОРТА! И то за да му вземат двата лева, че иначе нямат механизъм за това...
 4. Лъчо, Въвеждането на чип, който не ти е разпределен, мисля че може да се въведе с отметката "чужд идентификатор". Не знам дали и за паспорта може така. Трябва да питаме или да пробваме. Друг е въпросът за издаването на самия паспорт - не би трябвало да го издава кой и да е, а както е написано - от упълномощен ветеринарен лекар! Поради това, аз лично мисля, че ако се усъмня за "издаване" от случаен човек, като например развъдчик или нещо подобно вероятно ще отказвам да въведа такъв паспорт. А и тук би трябвало който е издал тези заповеди ние какво да правим и съответно да не правим, да се погрижи да издаде и следващите заповеди, съдържащи забрана за продажба на такъв тип стоки /чипове и паспорти/ на други, освен на имащите право да издават и поставят!
 5. Коко, Мисля, че излишно се притесняваш. Постепенно ще я изучим... Принципно в такава система винаги има разлика между първоначално въвеждане на данни и редакция. Ако първоначално аз съм издал паспорт и съм го въвел със съответния чип, то тогава при загуба на първия би трябвало да има къде да се въведе нов паспорт /за чип по разбираеми причини не говорим/, като се уточни кое налага смяната - загуба, унищожаване и т.н. Тогава в системата остава т.нар. одитна следа - запис, който показва кой е направил редакцията. Понеже ние сме крайни потребители и нямаме права на достъп до цялата информация това не го виждаме, но това не значи, че го няма. Не ми е ясно обаче дали оттук нататък можем да въвеждаме животно само с един идентификатор и после да добавяме другия. Ето защо предполагам, че е най-добре още с първоначално въвеждане на животното в системата да се вкарват и двата идентификатора едновременно. А и понеже на мен ми се наложи тази седмица на въведа такова нещо да споделя - и за двата идентификатора излиза в системата кой ги е въвел /по отделно за всеки/. Така че не виждам особена драма. Друг е въпросът, когато това не е станало и имаме разминаване във времето на двете събития. Същото ще стане и с тези, на които досега сме въвеждали номерата на чиповете и вече според заповедта трябва да ги добавяме. Освен това както е описано - паспортите трябва да са с префикс BG01VP, докато преди бяха с BG28 и още нещо - тези как ще ги разпределят и дали изобщо трябва да се занимаваме с тях?
 6. На мястото, където посочваше преди чипа има падащо меню и в същото прозорче излиза паспорт и съответно чип.
 7. Коко, Системата ако е направена добре трябва да записва всяка една промяна от кого е. Освен това, ти когато си въвел един паспорт, би трябвало да има място за отбелязване на замяната, причината, както и кой я е вписал. Как са го направили предстои да видим, обаче аз искам да разбера, какво трябва да се направи в следния случай: - Хора, имащи по предишните изисквания всичко, в т.ч. и паспорт /от тези актуални сега, т.н. международни/, но от предишните партиди, на които номерата им започват с BG28. И при това положение никъде не е упоменато /а и на какво основание/ дали ще е необходимо да се подмени този паспорт.
 8. А и досега се въвеждаха само и единствено кучета /от животните от нашия контингент, вписани в заповедта/, а за котките и поровете няма създадени полета за вписване. Струва ми се че ще се наложи да има ако не промени в тези заповеди, то поне допълнения, които да въведат някакви буферни срокове, през които да може да се изчистят тези чипове и паспорти, които са и в момента на пазара, но не попадат в описаните ограничения. На път са да ни направят писари също като хуманните лекари. Още малко и ще дойде времето, когато трябва да се чудим за кое е по-важно да си отделяме от времето - за лечебна дейност или да оправяме бумащината.
 9. Пешо, Предлагам да помислиш над евентуален проблем. - Предвид това, че референтните стойности които ползваме са усреднени и се отнасят за ректалната температура, какъв ще ти бъде критерия за нормалност за температура в различни външни части на тялото, при това на различен габарит животни, някои сухи, други мокри, след покой или голямо натоварване,в студ и пек и т.н. Моето скромно мнение е, че такъв уред би бил практичен по отношение по-скоро разпределението на температурата, отколкото нейното ниво. Все пак, ако ти го подарят /или поне цената е символична/, после ще разказваш...
 10. Здравейте колеги, Във връзка със семинара на БАВЛДЖ в Стара Загора на 09.04.2016 търся вариант за комбиниране на пътуване до там от София.
 11. Продават се английски булдочета, родени са на 18.09.2015г. По причини известни само на собственика, той не иска да се комуникира директно с него и ако някой има въпроси, то нека се обръща към мен! Снимките са правени преди 8-9 дни. По-късно клиента ми ще изпрати и актуални и такива на родителите.
 12. Продавам сгъваема операционна маса в отлично състояние. Давам я във вида на снимката, заедно с дюшечетата, помощната стойка за инструменти и тази за инфузии.
 13. Антракс с починал човек http://news.ibox.bg/news/id_459125056
 14. http://www.dnes.bg/sofia/2015/07/18/vzimat-ti-kucheto-i-sled-tri-dni-ti-go-vryshtat-kastrirano.270379
 15. Искам да дам един добър пример - фирмата, която ми прави и преправя печати, когато изработи новия и го монтира на "принтера" заедно с него ми предава и старото клише.
 16. Касае се за вариант на комедия. Клиента ми попада случайно при разходка на стопаните. Те разпознават кучето, както и то тях. Малко след това отново са го изгубил... Моят клиент обаче и да го намери отново, вече знае кои са "губещите кучета"... Йовко ако иска може и да изтрие цялата тема, тъй като случая явно е приключил.
 17. Намерено е изгубено куче порода питбул, мъжко, черно с бяло-черна окраска на гърдите, младо. Ушите са рязани. Много спокоен характер. Чип не е установен. Намерено е в района на НДК. Ако някой го търси, да се обажда на моя телефон, тъй като клиента ми не иска да се обявява неговия. Ето и снимки:
 18. Eто нещо приятно, на базата на сума други неприятни новини: http://pik.bg/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%88%D0%BE%D1%83-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B2-%D0%B7%D0%BE%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D1%81%D0%B8-%D1%80%D0%B8%D1%81-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8--%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-news195683.html
 19. От доста време няма споменавано нищо по темата. Дали пък не се е "появила" на пазара някаква нова програма, подходяща за нашата дейност, различна от Андиаг?
 20. Особено с последния пост на Коко съм напълно съгласен. И още нещо в подкрепа на избора на друго време и място на конгреса: ако върнем назад лентата, смятате ли, че провежданите март месец на Боровец конгреси бяха с по-ниска посещаемост? Не рекламирам непременно това място, но и друг път сме си го и говорили и писали, че изтеглянето в буквален смисъл на единия край на страната, при това в курортен център в самото начало на туристическия сезон не способства за по-добра посещаемост.
 21. Продават се английски булдочета. Към момента са на 21 дни и от кучилото не са договорени две женски и едно мъжко кученца. Аз не участвам в ценовото договаряне. Ако има желаещ - да ми се обади и ще му дам телефон на собствениците.
×
×
 • Create New...