Jump to content


РЕКЛАМИ
Sign in to follow this  
д-р Пешо Дюлгерски

Безконтактен инфрачервен термометър

Recommended Posts

Аз съм използвал и не съм доволен. Много е капризен. Можеш да го използваш, ако го калибрираш за едно животно, но ако смяташ да го ползваш в ежедневната си практика, не ти го препоръчвам.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Докторе,купих си преди 5 години и то доста скъп.Не показва два пъти един и същи резултат. Ползвам го единствено когато бързам да измеря температурата за ваксинация. Ако някой е открил такъв който върши работа да пише.

Share this post


Link to post
Share on other sites

предлагат ми един който е за деца, не е скъп но не знам дали ще бъде ефективен ... мислех си че може да го насочвам в обезкосмени места /аналната област или на корема/. При деца дава доста достоверни резултати ... освен да опитам!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пешо,

Предлагам да помислиш над евентуален проблем. - Предвид това, че референтните стойности които ползваме са усреднени и се отнасят за ректалната температура, какъв ще ти бъде критерия за нормалност за температура в различни външни части на тялото, при това на различен габарит животни, някои сухи, други мокри, след покой или голямо натоварване,в студ и пек и т.н.

Моето скромно мнение е, че такъв уред би бил практичен по отношение по-скоро разпределението на температурата, отколкото нейното ниво.

Все пак, ако ти го подарят /или поне цената е символична/, после ще разказваш... okup

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз ползвам такъв термометър от няколко години. Може да се настройва за измерване на външна или вътрешна телесна температура. Работи само върху суха повърхност без косми. Аз го ползвам основно при ваксинации. Когато ми отчете повишена температура, както и при пациенти с някакъв проблем, винаги се връщам към класиката.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...