Jump to content


РЕКЛАМИ
Sign in to follow this  
stefan_doctor

Семинар София- ЛТУ

Recommended Posts

БЪЛГАРСКИ ВЕТЕРИНАРЕН СЪЮЗ

 

 

 

Oбразователен семинар “ВЕТЕРИНАРЕН ДЕН 2009”

 

Уважаеми колеги,

На 28.11.2009 г. Български Ветеринарен Съюз организира Ветеринарен ден с програма:

8,00 – 8,45: регистрация; 8,45 – 9,00: откриване;

9,00 – 9,30: лектор д-р Ранко Георгиев, тема “Три клинични случая с решаващ фактор ехокардиографска диагностика”;

9,30 – 10,00: лектор д-р Петър Ефтимов, тема “Съвременни методи за лечение на ортопедични заболявания при кучета - терапия с мезенхимни стволови клетки”;

10,00 – 12,30: лектор д-р Walter Bertazolo, /DVM, DiplECVCP (European College Veterinary Clinical Pathology)/, тема “Cutaneous masses cytology”, осигурен превод;

12,30 – 13,00: почивка;

13,00 – 15,30: лектор д-р Walter Bertazolo, тема “Cytology as a tool for internal medicine cases”, осигурен превод; 15:30 – 15:45: лектор д-р Walter Bertazolo, тема “Workshop on cytology or hematology”, осигурен превод;

15:45 – 16:00: почивка;

16,00 – 17,00: лектор д-р Лили Михайлова, /бивш стажант в кардиологичното отделение на клиниката за дребни животни на университета в Ливърпул, настоящ стажант в клиниката за дребни животни на университета в Единбург/, тема “Кардиомиопатия при кучето и котката – що е то? Нагледно представяне на дилатативната кардиомиопатия при кучето и хипертрофичната кардиомиопатия при котката, диагностика и терапия”;

17,00 - 18,00: лектор д-р Светозар Гичев, тема “По-добра лаборатория, по-добра ветеринарна практика”.

Семинарът е безплатен за членовете на БВС. За нечленуващите в БВС таксата е 240 лв. и следва да бъде платена до 27.11.2009 г. по следната сметка: “Български ветеринарен съюз, ПроКредитБанк, BIC PRCBBGSF, IBAN BG16PRCB92301023827637”.

Условие за участие на семинара е изпращане на попълнена регистрационна бланка (виж по-долу) до 26.11.2009 г. вкл. на e-mail: vladi_kirilov@yahoo.com, като при регистрацията в деня на семинара (8,00 – 8,45 ч.) членовете на БВС следва да представят лична карта или диплома оригинал, а нечленовете на БВС – лична карта и платежния документ от банката. Колеги, които са членове на БВС, но все още нямат Удостоверение за членство в БВС, да напишат в регистрационната форма в графата “Номер на удостоверението...” думата “БЕЛЕЖКА” и при регистрацията в деня на семинара наред с личната карта или дипломата да представят и Служебна бележка, подписана и подпечатана от съответния Председател на ОК на БВС, удостоверяваща, че са членове на БВС. Залата, в която ще се проведе семинарът, е новата аула на ЛТУ-София в кв. Дървеница, която е в самостоятелната сграда южно от сградата на ЛТУ.

 

Регистрационна бланка за попълване и изпращане на vladi_kirilov@yahoo.com :

 

Име, презиме и фамилия, доктор или не

 

Номер на Удостоверението за регистрация в БВС: Месторабота (вид, име и адрес на лечебното заведение или име на фирмата):

 

 

 

 

 

Телефон:

 

e-mail:

 

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Страхотна програма , надявам се много колеги да се възползват от това мероприятие !

 

Д-р Мечкарска която прекара 4 месеца в клиниката в Италия е изключително доволна и много впечатлена от специалиста по хистология и хематология , който е така любезен да сподели част от практическите си познания с нас.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Семинара беше много добър, но по едно време стана прекалено клетъчен

 

Д-р Иринкова

 

:) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз лично не сам присъствал,но по думите на колегата ми много информация за кратко време,която е трудна за смилане на високо ниво/специално за хистологията/ без кафе и цигара пауза.Не бива така.Но трябва да се радваме че имаме още един вариянт за обмяна на информация и знания.Нека поздравим БВС то и организаторите за смелото начинание и да дерзаят,там някъде е истината.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз също споделям впечатленията на д-р Иринкова. Семинара беше изключително добре подготвен като лектори специалисти. Но наистина може би цитологията беше малко по-тесно специално и аз лично бях абсолютно не адекватен.

 

Надявам се следващият семинар да има повече практична насоченост и повече клинични случаи.

 

Поздрав и от мен за не леката задача на организаторите и ръководството на БВС !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хм. На мен пък точно цитологията ми се стори доста практична , и всяко едно стъкло си беше свързано и с клиничен случай. Това са неща които ние при добро желание и повече гледане под микроскопите можем да правим.

 

Виж , аз си мислех че можеше да е разделено на два дена - единия ден кардиологията и другия - хистологията. Защото наистина си беше множко за "храносмилане" .

Share this post


Link to post
Share on other sites

На мен много ми хареса. Не успях да остана за втората част кардиология, но всичко до там ми беше интересно. Поздравления на организаторите и на лекторите.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Харесаха ми лекциите по цитология.Може би,наистина лекторът от висотата на своята компетентност искаше да посочи странни и нетипични случаи,но по отношение на цитологията при туморите беше много полезно и практично.Мисля,че се беше постарал да е на лесно и достъпно ниво,като за общопрактикуващи лекари.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...