Jump to content








д-р Камен Шишков

Членове
  • Posts

    601
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Everything posted by д-р Камен Шишков

  1. ми не е добро мястото,летище има и в Пловдив,освен това България не е толкова голяма......хич няма и да дойда ако пак е в Св.Константин и Елена,да плащам скъпи хотели в сезона и да гледам морето през крив макарон,ако искам нещо да науча!!!!!
  2. http://mail50.abv.bg/app/servlet/getdata?fid=10&mid=13118541266&eid=2&charset=UTF-8&ac=s&fn= ето и още нещо,по темата,а темата е много важна за нас,практикуващите с дребни животни.Съгласен съм напълно с Йовко,сега трябва,бързо да се набавят необходимите 200 подписа.
  3. Поздравления,явно немските колеги правилно са оценили знанията........и да не ни забравяш.
  4. Лошото е май,че няма да мога да мръдна от първа лекционна зала цял ден .Според мене конгресът си заслужава парите,то щом и Рон Офри ще дойде............
  5. утре ще проверя и,ако не съм ги изхвърлил от хладилника може да ти се усмихне късмета......апропо,нали знаеш че реагента е с изтекъл срок......
  6. Митълшнауцер,малък мъжки или женски,да е качествено кученце,за мои клиенти дето им отровиха кученцето,в краен случай може и далматинец
  7. Според мене,това устройство би трябвало да се нарича инфузиомат-апарат работещ на принципа на активнното налягане посредством упражняване на натиск в/у буталото на спринцовката.При инфузионните помпи принципът е чрез дозиране "на капка" за определен период от време.Добре ще е някой да разясни в детайли предимствата на едното и другото изделие,аз самият нямам опит с тях,но проявавам интерес.
  8. Лично за себе си съм бих казал,че очаквах повече.............,но като цяло мисля,че за колегите имаше полза.Професорката беше много мила и отзивчива и се постара максимално/в рамките на нейните възможности/,да покаже основните очни заболявания и начини за тяхното лечение.Мисля,че имаше какво да се желае по отношение на практическата диференциална диагностика,както и това да подсигурим пациенти/живи/ с цел извършване на очна операция на живо око/например при д-р Папазовов/,която е доста по-различна от тази на мъртво.
  9. Мисля,че цената е някъде около триста,ако искаш се обади.
  10. Мога да помогна.......не са суперелитни,но стават.......................нали знаеш-обади се на приятел!
  11. Мисля,че можем да разчитаме на съдействие от тяхна страна,но ще попитам и ще кажа.
  12. Йовко,тъй като имаше доста голяма дилема,да започнат да правят колегите операция на катаракта,би ли попитал професорката,ако катедрата по хирургия осигури нужната операционна зала, анестезия и др., дали ще може да направи показна операция,която да се снима на живо,при осигурен пациент от наша страна? Естествено срещу определена сума от страна на собствениците на животното.
  13. Смятам,се към записаните.................Един съвет,нека все пак да има тема по диагностика на очни заболявания..........например определяне на локализация на катаракта-предна ,задна,кортикална,субкортикална,капсуларна и др.Диференциална диагностика при закритоъгълна и откритоъгълна глаукома-разлики в лечението.Очните заболявания са доста "подли",нека първо се научим да ги диагностицираме правилно,пък после да оперираме./изключвам разбире се спешната хирургия на окото/.
  14. Хирургично лечение на глаукома,при запазено зрение.Гониоимланти, начин на поставяне на гониоимлант на Ахмед.
  15. Харесаха ми лекциите по цитология.Може би,наистина лекторът от висотата на своята компетентност искаше да посочи странни и нетипични случаи,но по отношение на цитологията при туморите беше много полезно и практично.Мисля,че се беше постарал да е на лесно и достъпно ниво,като за общопрактикуващи лекари.
  16. Офталмология кучета,котки,екзотични и декоративни животни.
  17. Мдаааааа,Сотников го познавам-най-добрият неврохирург в Петербург с определени интереси в областта на офталмохирургията. Според мене от руснаците има много какво да се научи,особенно от Екатерина Кузнецова в областта на дерматологията,смятам че ако я поканим за догодина ще дойде,а пък тя знае,знае знае..........един от най-добрите дерматолози в света,освен това и специалист по дерматология на екзотични животни,имайки предвид,че е дерматолога на Московския зоопарк.Що се отнася до д-р Дмитрий Гаранин,то той е един от най-изтъкнатите хирурзи в Русия,особенно в областта на онкохирургията е на световно ниво,и още и още и още............!
  18. Моето предложение е за тема: Вирусни инфекции при котки,клинични признаци,диференциална диагностика,достоверност на серологични и антигенни тестове,лечение,поддържаща терапия и др.
  19. Игоре,може ли да те помоля да ми купиш офталмологията на Кърк Желат издание 2007 и да ми я изпратиш и да ми кажеш как мога да ти я платя. Благодаря предварително.
  20. Ще се обадя и най-вероятно ако има женски ще дойдем до Плевен.Благодаря, ще ти телефонирам обезателно до 1-2 дни.
  21. Колеги,помогнете ми СПЕШНО ТЪРСЯ да закупя женска черна немска овчарка на 2 месеца,много ми трябва!
  22. Черна женска немска овчарка /"канадски вълк"/ на около два месеца,купува мой клиент.
×
×
  • Create New...