Jump to content


РЕКЛАМИ
д-р Светослав Христов

Курс Външна костна фиксация

Recommended Posts

Колеги, в първата седмица на декември ще се проведе двудневен практически курс по Външна фиксация в катедрата по хирургия в Истанбулския Университет. Това е съвместен проект на Securos Europe и университета в Истанбул. Курса е за 25 участника, като желаещи участници от България могат да се възползват, но в рамките на максимум 10 човека. Таксата за участие е 400 евро. Курса ще обхваща лекции и практически упражнения върху костни макети и трупни материали. Ще ви пусна предварителната програма скоро. Курса ще бъде на англиски език, но може да се помисли и за симултантен превод. Лектори и инструктори по време на упражненията ще бъдем аз, д-р Мустафа Акташ и вероятно д-р Кемал Алтунатмаз. Програмата съм я направил така, че да обхваща в детаили метода и приложението му при дребните животни.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Относно настаняването не съм се интересувал още. Ще се поразтърся за хотели в квартала където е университета и ще ви информирам за цените. Транспорта е евтин ( 40 лв беше билета в едната посока от Варна, когато ходих преди около два месеца). Удобно е защото автобуса спира много близо до университета.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето и окончателната информация относно практическия курс по външна костна фиксация:

Датата е 5 и 6 Декември (пада се събота и неделя), мястото - Истанбулския Университет, който се намира в квартал Авджулар. Цена за участие - 400 евро (100 евро е депозит, който всеки желаещ да участва трябва да ми изпрати до средата на ноември). Досега са се записали петима колеги от България. Ще има двама лектори и четирима инструктора по време на упражненията. Д-р Зини Мутлу е един от инструкторите и ще помага в превода когато има нужда. Родом е от Търговище и сега е специалист по външна фиксация и Илизаров. Турските ни колеги от катедрата по хирургия са изключителни професионалисти и много приветливи хора. Мисля че ще бъдат чудесен домакин и с пълната подкрепа на Securos смятам че това ще бъде изключително полезен курс.

Ще се радвам да обсъдим идеи и препоръки особено за практическите упражнения.

Още чакам информация за хотелите. които са най-близо до Университета

Share this post


Link to post
Share on other sites

Браво,радвам се че свършихме работа като пътувахме лятото!А уж щях да бъда поканен,хаха.Не за друго ,но там дюнерите са оригинални поне

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колегите дейни участници явно са заети , за да кажат колко са доволни .

Аз обаче съм много доволна от разходката !

Я вижте, какви зелени птички нападат райските ябълки зад Света София beer

post-10172-1260822016_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

д-р Гавазов съм, да бе много постен отзвук за уърк шопа в Истамбул аз лично съм много доволен, ХВАЛА на организаторите и лично на д-р Христов, на всички там присъстващи ни стана ясно ,че "със сухо дупе риба не се лови".Не че вече и ние ще организираме уърк шопове, по скоро за сетен път се убедихме ,че за да свършиш нещо качествено, задължително условие е да си теоретично и материално подготвен иначе по добре не се захващай.Още веднъж голямо благодаря.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...