Jump to content


РЕКЛАМИ
д-р А. Гроздев

Infinita Vet - your medical equipment

Recommended Posts

Уважаеми колеги,

 

Имам удоволствието да споделя с Вас информация за медицинска апратура и съвременни тенденци в оборудването за ветеринарната практика.

 

Обучението, споделянето на информация и непрекъснатото усъвършенстване са двигателите на медицината и Академия Инфинита е още една възможност за знания.

 

Нашият ветеринарен екип е съставен от ветеринарни лекари и техници и е на Ваше разполжение за допълнителни детайли и информация.

 

С уважение:

Д-р Александър Гроздев

Share this post


Link to post
Share on other sites

Новости при ендоскопитe от Aohua

 

Ендоскопското изследване – нови възможности за ветеринарната практикa

 

Ендоскопското изследване е щадящ, слабо инвазивен метод за диагностика и терапия на гастроинтестиналния тракт. Метода дава възможност за директна визуализация и оценка на изследваните органи, полчаване на материал за хистологично изследване и екстракция на на погълнати или аспирирани чужди тела. Самата манипулация е кратка и въстановяването на пациента е бързо.

 

endoscopy_3_pics_-2.png

 

 

В синхрон с традиционния стремеж на Инфинита за повишаване квалификацията на ветеринарните лекари и придобиване на нови знания и умения, Академия Инфинита проведе три практически курса за ендоскопия в различни региони на страната – София, Пловдив и Варна.

 

Участие взеха над 30 ветеринарни лекари, които освен теоритичната подготовка и практичните занятия имаха възможност да почерпят от богатия опит на лекторите – Д-р Пачев от клиника „Провет“ Пловдив и Д-р Фидошев от клиника „ Нова “, гр. София.

 

За да бъде в крак с последните достижения и иновации в тази, бързо развиваща се област, екипът на Инфинита присъства на международно практическо обучение на фирма AOHUA в Германия. По време на обучението беше представена и новата гама ендоскопи с HD резолюция за по-ясен и диагностичен образ.

 

Aohua е водещ производител на ендоскопска апаратура. Фирмата е основана през 1994 година и от отгава има редица нововъведения и технологични иновации.

През 2017г. Aohua създава съвместно предприятие с японския производител – Pentax и започва да произвежда някой от моделите му.

 

Aohua_Pentax.jpg

 

А през 2018г. Закупуват Немския производител WISAP, известен с ригидните си ендоскопи и оптични системи.

 

WISAP.jpgwisap_4k.jpg

 

Детайлна информация за клиничното приложение на гъвкавите ендоскопи във ветеринарната практика представи Д-р Статопулу – водещ ендоскопски специалист от Гърция

Бяхме запознати и със сервизния център на фирмата в Мюнхен, където се убедихме във високите технологии на продуктите и професионализма на служителите.

 

 

Ето и новостите:

 1. Иновативен, много тънък, гъвкав видео ендоскоп – само 3,5мм
 2. Тънък ендоскоп за малки породи кучета и котки – само 6 мм. с пълни възможности за движение и широк работен канал.
 3. Стандартен ендоскоп – 8,5 мм със HD качество на образа

Гъвкавите ендоскопи за дребни животни, съвместими с VET-OR1200HD

Параметър

VET-3512

VЕT-6010

VET-8015

 

 

 

 

 

 

VET-3512.png

VET-6010_handle.png

VET-OR1200_HD_instrument.png

 

 

 

Различните модели гъвкави ендоскопи могат да имат следното приложение:

 

VET 8015

 • Гастро и дуоденоскопия на кучета от средни и едри породи
 • Колоноскопия на средни и едри кучета
 • Бронхоскопия на кучета

 

VET 6010

 • Гастро и дуоденоскопия за средни и малки породи кучета
 • Гастро и колоноскопия на котки;
 • Бронхоскопия на кучета и котки;
 • Ретроградна риноскопия на кучета

 

Vet 3512

 • Диагостика на назо-фарингеални тумори
 • Изследване на трахея и бронхи и отстраняване на аспирирани чужди тела
 • Изследване на пикочен мехур
 • Вагинална ендоскопия женски кучета от малки породи и котки
 • Уретрална ендоскопия за едри породи мъжки кучета
 • Отоскопия
 • Ретроградна риноскопия на котки и кучета

Всеки ендоскоп може да бъден използван и с аксесоари за приложение през работния канал – биопсични форцепси, щипки, примки, кошнички за захващане на чужди тела и четки за почистване.

flexible_instruments.png

 1. Единствено AOHUA предлага съвременна HD „ALL in one“ система с LED осветление, видео процесор с автоматични настройки, интегрирана помпа – вода/въздух за инсуфлация и промивка, както и възможност за добавяне на камера за работа с ригидни (твърди) ендоскопи.1200.png

Предложените модели са VET-OR1200HD, VET-OR1200R и VET-OR1200RH съответно за гъвкави и ригидни + гъвкави ендоскопи.

 

Всеки от моделите разполага с USB слот, благодарение на който можете да записвате снимки и видео материал от изследването.

 

Стандартна е и фунцията за усилване визуализацията на кръвоносните съдове.

HBE.png

В заключение можем да кажем, че ендоскопията навлиза убедително във ветеринарната практика с висока степен на сигурност и реални резултати.

Все повече колеги повишават квалификацията си и оборудват практиките си с ендоскопски системи, предлагайки нова услуга, с което нивото на ветеринарната медицина в България става съизмеримо със световните тенденции.

 

VVC _Новости ендоскопи Aohua_2019.09.pdf

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
НОВОСТИ ОТ MINDRAY


Екипът на Инфинита ВЕТ взе участие в специализирано обучение за разширената гама от ветеринарно-медицинска апаратаура и иновации от Mindray – един от водещите производители в областта на медицинското оборудване.


1.jpg

Като специалист в областта, Mindray предлага решения от А до Я - изготвяне на цялостен проект за оборудване на ветеринарна клиника според най-добрите световни практики, с 3D модел за прецизно проектиране и улеснение на потребителя и доставка на цялостното оборудване - изключително удобство за всяка нова и модерна практика.


Представени бяха редица модели специализирани ветеринарни ехографи, като DC-30, DC-40, DC-60, DC-70, M6 Vet & M9 Vet и др.


2.jpg3.jpg

Новия модел Z60 VET е с подобрено качество на картината, кардиологична сонда и редица други функционалности.

В хирургичното оборудване също могат да се видят подобрения.

4.jpg


Пациентните монитори Mindray uMec имат подобрена форма на щипката за сатурация,

5.png

допълнителни алгоритми за по-добра интерпретация на ЕКГ сигнала от животни, както и конфигурация за по-точно измерване на кръвно налягане при животните за компания.

Смъртността по време на анестезия при хората в световен мащаб е 1/ 250 000 а във ветеринарната медицина е 1/ 10 000. Повишаването на безопасността при инхалационната анестезия за ветеринарно приложение е традиционно една от основните насоки на Mindray. Доказателство за надеждната и лесна работа са инсталалираните в световен мащаб над 40 000 инхалационни машини Mindray WATO, в над 140 държави. Ветеринарните версии на WATO EX 20 VET & WATO EX 35 VET са обновени и предлагат още по-висока сигурност при анестезия с възможност за обдишване на пациенти с белодробен обем от само 5мл. и с подгряване на дихателния кръг.


6.jpg


При хирургичното осветление, новото поколение LED лампи са с отлично съотношение между цена и качество. Имат дълъг експлоатационен живот и иновативен дизайн, улесняващ дезинфекционната процедура.


8.jpg

Новите модели лампи за ветеринарно приложение са HyLed 580 VET с едно или две тела, кокиче

9.png

и HyLed 180 VET във версии за монтаж на таван, стена или тип „кокиче“.

10.jpg


Mindray непрекъснато се опитва да усъвършенства предлаганата техника, за да бъдат продуктите освен с високо качество, но и максимално лесни и удобни за работа на всеки ветеринарен лекар. Ветеринарния екип на Инфинита също е запознат с последните новости при ветеринарната апаратура за да Ви бъде максимално полезен в ежедневната работа.


11.jpg


 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ехография на коремна кухина
за ветеринарни специалисти
/основен курс/

Централна Ветеринарна Клиника и Инфинита имат удоволствието да Ви поканят на двудневен теоретичен и практически основен обучителен курс "Ехография на коремна кухина" за ветеринарни специалисти - първият от поредицата обучения в областта на ехографията. Образните методи за изследване търпят постоянно усъвършенстване. Те целят максимално щадене на пациента и в същото време детайлно и точно представяне на наблюдавания орган. Това е причина за все по-масовото навлизане на ехографията във ветеринарната практика. По време на настоящия курс ще бъде представена добре подбрана и систематизирана практическа информация. Ще се въведат основни понятия и принципи на работа, с множество практични съвети за правилното провеждане и интерпретиране на ехографския преглед. Всеки ще има възможност да работи с реални пациенти и сам да направи всички описани в програмата срезове с и без инструктор. Практическата работа ще бъде на малки групи от по четири човека, с отделен инструктор и пациент.

Курсът е подходящ за всички колеги ветеринарни лекари или студенти с интерес в областта на ехографията като образна диагностика. След края на курса всеки от участниците ще може да открива и описва повечето от органите в коремната кухина и да разпознава нормалната им ехографска находка, както и множество патологии.

ПРОГРАМАТА

ab6fec88-f27c-4983-afcf-23dcadc1a93d.jpg

ЛЕКТОР

59513c2b-66ec-4ce6-8f37-2eb3e5ebaa8f.jpg

Д-р Ранко Георгиев

Д-р Георгиев е завършил Тракийския университет в Стара Загора със специалност Ветеринарна медицина (випуск 1998).
Той е един от създателина на Централна Ветеринарна клиника и от вече почти 10 години е водещ специалист там.
Има богат клиничен опит в областта на Кардиология и Образна диагностика. Бил е на множество специализации и стажове в чужбина с фокус кардиология, хирургия на меки тъкани, вътрешни болести и образна диагностика, най-интересните от които в Colorado Teaching Hospital под ръководството на Dr Chris Orton и June Boon, и в университета в Davis – California с Dr Mark Kittleson.
Участва в редица научни проекти и е автор множество статии в тематични издания (вкл. JVC – Journal of Veterinary Cardiology).

КОГА?
Уъркшопът ще се проведе на 23-24.02.2020 г.

КЪДЕ?
Инфинита Академия
Адрес: гр. София, ж.к. Младост 4, бл. 426А, вх. В, ет. 1, офис 1
>>
за КАРТА кликнете тук <<

РЕГИСТРАЦИЯ

Местата в курса са 16 и регистрираните след запълване на броя участници няма да бъдат включени в курса. Мястото е гарантирано само след регистрация и заплащане на таксата.

Можете да се запишете във формата за участие ТУК

Плащане по банков път до 18.02.2020г. - 600 лв. с ДДС
Плащане след 18.02.2020 или в брой в деня на провеждане на курса - 680 лв. с ДДС
За плащане по банков път
Основание: Участие курс ехография на корем <Име на участник>
Получател: Инфинита ООД
Банкова сметка: ПроКредит Банк
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG96PRCB92301040861822

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
 • Create New...