Jump to content


РЕКЛАМИ

д-р А. Гроздев

Infinita Vet - your medical equipment

Recommended Posts

Уважаеми колеги,

 

Имам удоволствието да споделя с Вас информация за медицинска апратура и съвременни тенденци в оборудването за ветеринарната практика.

 

Обучението, споделянето на информация и непрекъснатото усъвършенстване са двигателите на медицината и Академия Инфинита е още една възможност за знания.

 

Нашият ветеринарен екип е съставен от ветеринарни лекари и техници и е на Ваше разполжение за допълнителни детайли и информация.

 

С уважение:

Д-р Александър Гроздев

Share this post


Link to post
Share on other sites

Новости при ендоскопитe от Aohua

 

Ендоскопското изследване – нови възможности за ветеринарната практикa

 

Ендоскопското изследване е щадящ, слабо инвазивен метод за диагностика и терапия на гастроинтестиналния тракт. Метода дава възможност за директна визуализация и оценка на изследваните органи, полчаване на материал за хистологично изследване и екстракция на на погълнати или аспирирани чужди тела. Самата манипулация е кратка и въстановяването на пациента е бързо.

 

endoscopy_3_pics_-2.png

 

 

В синхрон с традиционния стремеж на Инфинита за повишаване квалификацията на ветеринарните лекари и придобиване на нови знания и умения, Академия Инфинита проведе три практически курса за ендоскопия в различни региони на страната – София, Пловдив и Варна.

 

Участие взеха над 30 ветеринарни лекари, които освен теоритичната подготовка и практичните занятия имаха възможност да почерпят от богатия опит на лекторите – Д-р Пачев от клиника „Провет“ Пловдив и Д-р Фидошев от клиника „ Нова “, гр. София.

 

За да бъде в крак с последните достижения и иновации в тази, бързо развиваща се област, екипът на Инфинита присъства на международно практическо обучение на фирма AOHUA в Германия. По време на обучението беше представена и новата гама ендоскопи с HD резолюция за по-ясен и диагностичен образ.

 

Aohua е водещ производител на ендоскопска апаратура. Фирмата е основана през 1994 година и от отгава има редица нововъведения и технологични иновации.

През 2017г. Aohua създава съвместно предприятие с японския производител – Pentax и започва да произвежда някой от моделите му.

 

Aohua_Pentax.jpg

 

А през 2018г. Закупуват Немския производител WISAP, известен с ригидните си ендоскопи и оптични системи.

 

WISAP.jpgwisap_4k.jpg

 

Детайлна информация за клиничното приложение на гъвкавите ендоскопи във ветеринарната практика представи Д-р Статопулу – водещ ендоскопски специалист от Гърция

Бяхме запознати и със сервизния център на фирмата в Мюнхен, където се убедихме във високите технологии на продуктите и професионализма на служителите.

 

 

Ето и новостите:

 1. Иновативен, много тънък, гъвкав видео ендоскоп – само 3,5мм
 2. Тънък ендоскоп за малки породи кучета и котки – само 6 мм. с пълни възможности за движение и широк работен канал.
 3. Стандартен ендоскоп – 8,5 мм със HD качество на образа

Гъвкавите ендоскопи за дребни животни, съвместими с VET-OR1200HD

Параметър

VET-3512

VЕT-6010

VET-8015

 

 

 

 

 

 

VET-3512.png

VET-6010_handle.png

VET-OR1200_HD_instrument.png

 

 

 

Различните модели гъвкави ендоскопи могат да имат следното приложение:

 

VET 8015

 • Гастро и дуоденоскопия на кучета от средни и едри породи
 • Колоноскопия на средни и едри кучета
 • Бронхоскопия на кучета

 

VET 6010

 • Гастро и дуоденоскопия за средни и малки породи кучета
 • Гастро и колоноскопия на котки;
 • Бронхоскопия на кучета и котки;
 • Ретроградна риноскопия на кучета

 

Vet 3512

 • Диагостика на назо-фарингеални тумори
 • Изследване на трахея и бронхи и отстраняване на аспирирани чужди тела
 • Изследване на пикочен мехур
 • Вагинална ендоскопия женски кучета от малки породи и котки
 • Уретрална ендоскопия за едри породи мъжки кучета
 • Отоскопия
 • Ретроградна риноскопия на котки и кучета

Всеки ендоскоп може да бъден използван и с аксесоари за приложение през работния канал – биопсични форцепси, щипки, примки, кошнички за захващане на чужди тела и четки за почистване.

flexible_instruments.png

 1. Единствено AOHUA предлага съвременна HD „ALL in one“ система с LED осветление, видео процесор с автоматични настройки, интегрирана помпа – вода/въздух за инсуфлация и промивка, както и възможност за добавяне на камера за работа с ригидни (твърди) ендоскопи.1200.png

Предложените модели са VET-OR1200HD, VET-OR1200R и VET-OR1200RH съответно за гъвкави и ригидни + гъвкави ендоскопи.

 

Всеки от моделите разполага с USB слот, благодарение на който можете да записвате снимки и видео материал от изследването.

 

Стандартна е и фунцията за усилване визуализацията на кръвоносните съдове.

HBE.png

В заключение можем да кажем, че ендоскопията навлиза убедително във ветеринарната практика с висока степен на сигурност и реални резултати.

Все повече колеги повишават квалификацията си и оборудват практиките си с ендоскопски системи, предлагайки нова услуга, с което нивото на ветеринарната медицина в България става съизмеримо със световните тенденции.

 

VVC _Новости ендоскопи Aohua_2019.09.pdf

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
НОВОСТИ ОТ MINDRAY


Екипът на Инфинита ВЕТ взе участие в специализирано обучение за разширената гама от ветеринарно-медицинска апаратаура и иновации от Mindray – един от водещите производители в областта на медицинското оборудване.


1.jpg

Като специалист в областта, Mindray предлага решения от А до Я - изготвяне на цялостен проект за оборудване на ветеринарна клиника според най-добрите световни практики, с 3D модел за прецизно проектиране и улеснение на потребителя и доставка на цялостното оборудване - изключително удобство за всяка нова и модерна практика.


Представени бяха редица модели специализирани ветеринарни ехографи, като DC-30, DC-40, DC-60, DC-70, M6 Vet & M9 Vet и др.


2.jpg3.jpg

Новия модел Z60 VET е с подобрено качество на картината, кардиологична сонда и редица други функционалности.

В хирургичното оборудване също могат да се видят подобрения.

4.jpg


Пациентните монитори Mindray uMec имат подобрена форма на щипката за сатурация,

5.png

допълнителни алгоритми за по-добра интерпретация на ЕКГ сигнала от животни, както и конфигурация за по-точно измерване на кръвно налягане при животните за компания.

Смъртността по време на анестезия при хората в световен мащаб е 1/ 250 000 а във ветеринарната медицина е 1/ 10 000. Повишаването на безопасността при инхалационната анестезия за ветеринарно приложение е традиционно една от основните насоки на Mindray. Доказателство за надеждната и лесна работа са инсталалираните в световен мащаб над 40 000 инхалационни машини Mindray WATO, в над 140 държави. Ветеринарните версии на WATO EX 20 VET & WATO EX 35 VET са обновени и предлагат още по-висока сигурност при анестезия с възможност за обдишване на пациенти с белодробен обем от само 5мл. и с подгряване на дихателния кръг.


6.jpg


При хирургичното осветление, новото поколение LED лампи са с отлично съотношение между цена и качество. Имат дълъг експлоатационен живот и иновативен дизайн, улесняващ дезинфекционната процедура.


8.jpg

Новите модели лампи за ветеринарно приложение са HyLed 580 VET с едно или две тела, кокиче

9.png

и HyLed 180 VET във версии за монтаж на таван, стена или тип „кокиче“.

10.jpg


Mindray непрекъснато се опитва да усъвършенства предлаганата техника, за да бъдат продуктите освен с високо качество, но и максимално лесни и удобни за работа на всеки ветеринарен лекар. Ветеринарния екип на Инфинита също е запознат с последните новости при ветеринарната апаратура за да Ви бъде максимално полезен в ежедневната работа.


11.jpg


 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ехография на коремна кухина
за ветеринарни специалисти
/основен курс/

Централна Ветеринарна Клиника и Инфинита имат удоволствието да Ви поканят на двудневен теоретичен и практически основен обучителен курс "Ехография на коремна кухина" за ветеринарни специалисти - първият от поредицата обучения в областта на ехографията. Образните методи за изследване търпят постоянно усъвършенстване. Те целят максимално щадене на пациента и в същото време детайлно и точно представяне на наблюдавания орган. Това е причина за все по-масовото навлизане на ехографията във ветеринарната практика. По време на настоящия курс ще бъде представена добре подбрана и систематизирана практическа информация. Ще се въведат основни понятия и принципи на работа, с множество практични съвети за правилното провеждане и интерпретиране на ехографския преглед. Всеки ще има възможност да работи с реални пациенти и сам да направи всички описани в програмата срезове с и без инструктор. Практическата работа ще бъде на малки групи от по четири човека, с отделен инструктор и пациент.

Курсът е подходящ за всички колеги ветеринарни лекари или студенти с интерес в областта на ехографията като образна диагностика. След края на курса всеки от участниците ще може да открива и описва повечето от органите в коремната кухина и да разпознава нормалната им ехографска находка, както и множество патологии.

ПРОГРАМАТА

ab6fec88-f27c-4983-afcf-23dcadc1a93d.jpg

ЛЕКТОР

59513c2b-66ec-4ce6-8f37-2eb3e5ebaa8f.jpg

Д-р Ранко Георгиев

Д-р Георгиев е завършил Тракийския университет в Стара Загора със специалност Ветеринарна медицина (випуск 1998).
Той е един от създателина на Централна Ветеринарна клиника и от вече почти 10 години е водещ специалист там.
Има богат клиничен опит в областта на Кардиология и Образна диагностика. Бил е на множество специализации и стажове в чужбина с фокус кардиология, хирургия на меки тъкани, вътрешни болести и образна диагностика, най-интересните от които в Colorado Teaching Hospital под ръководството на Dr Chris Orton и June Boon, и в университета в Davis – California с Dr Mark Kittleson.
Участва в редица научни проекти и е автор множество статии в тематични издания (вкл. JVC – Journal of Veterinary Cardiology).

КОГА?
Уъркшопът ще се проведе на 23-24.02.2020 г.

КЪДЕ?
Инфинита Академия
Адрес: гр. София, ж.к. Младост 4, бл. 426А, вх. В, ет. 1, офис 1
>>
за КАРТА кликнете тук <<

РЕГИСТРАЦИЯ

Местата в курса са 16 и регистрираните след запълване на броя участници няма да бъдат включени в курса. Мястото е гарантирано само след регистрация и заплащане на таксата.

Можете да се запишете във формата за участие ТУК

Плащане по банков път до 18.02.2020г. - 600 лв. с ДДС
Плащане след 18.02.2020 или в брой в деня на провеждане на курса - 680 лв. с ДДС
За плащане по банков път
Основание: Участие курс ехография на корем <Име на участник>
Получател: Инфинита ООД
Банкова сметка: ПроКредит Банк
BIC: PRCBBGSF
IBAN: BG96PRCB92301040861822

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравейте колеги!

Както много от Вас знаят, Mindray от години произвеждат ветеринарни модели ехографи и друга медицинска апаратура с високо качество и разумни цени.

Тази година направиха още една голяма стъпка към подобряване на продуктите за втеринарна медицина, а именно, създадоха изцяло нова компания – Mindray animal care, която да бъде специализирана в проектирането, производството и предлагането на апаратура за ветеринарно приложение.

image.thumb.png.38076f52f76083dd651af22a695a5fee.png

Новата компания е базирана в собствен офис и разполага с нов екип от служители, голяма част от които имат ветернарно медицинско образование.

Скоро след появата си, Mindray animal care представи цяла гама от нови ветеринарни продукти.

image.thumb.png.1ad66a30b819b9d9c1426fed93e46baa.png

Vetus е името на моделната серия ветеринарни ехографи. Името е съставено от Vet и Ultrasound – US и обединява стационарни и мобилни модели ехографи.

Vetus 5 и Vetus 5 expert са модели от среден клас, с богата функционалност и гъвкаво приложение в ежедневната практика на ветеринарния лекар

image.thumb.png.a65c2996fdd10ad637b4bf4fc7a9bfc0.png

 

Vetus 7 & Vetus 8 са позиционирани по-високо като качество на образа и възможности.

DC-90 Vet e Топ модела във ветеринарната серия стационарни апарати

image.thumb.png.0851ea020996d6729cea8e42620e9f92.png

Той разполага с всички водещи технологий за подобряване на образа и по-лесна и бърза диагностика.

При мобилните ехографи, наред с досегашните, популярни модели М6, М9 и М8, Mindray animal care добавя и съвсем нов апарат – Vetus E7

image.thumb.png.9908e9c11e40763a2d30015f12c80c29.png

Който поставя много висока летва пред конкурентите си по отношение на дизайн, качество на изображеннието и лесна и удобна работа.

Ново предложение е и модерната машина за инхалационна анестезия Veta

image.thumb.png.f9e3d353a47f670ff085d0aaae546b80.png

Тя е налична в 2 варианта Veta 3 и Veta 5.

При Veta 3 имаме всички базови функции за лесна и безопасна анестезия на животни а Veta 5 добавя механична вентилация и иновативни рещения за лесна работа, като автоматична настройка на дихателните параметри на пациянта само след въвеждане на неговия вид и тегло, както и самостоятелно започване на обдишване на животното при апнеа. Това дава много висока сигурност на хирурга и в съчетание с достъпната цена прави Veta незаменим помощник във ветернарната практика.

През далчената 1991, първия продукт на новооснованата фирма Mindray е бил пациентен монитор. Сега 30 години по-късно Mindray animal care ни предлага новия модел ePM Vet който носи ползите от тази 30 годишна еволюция и е снабден с най-новите разработки за прецизен мониторинг на жизнените показатели.

image.thumb.png.97496cc04807a8c87787714f6db54995.png

Новите разработки покриват редица пропуски с които се сблъскват конкурентините продукти, а именно отчитането на жизнени сигнали като сатурация и екг при намалена перфузия на упоени, дребни пациенти и ефикасно усилване на сигнала и коригиране на дължината на вълната на сензора. Това дава сигурност по време на операциийте и след тях.

Друга нова насока са ветернарните ендоскопи от Mindray animal care. Името на серията е Vetina и са разработени гъвкави и твърди модели.

image.thumb.png.870cca1784df00121b86aa48d97bd932.png

Ендоскопите са снабдени със съвременни технологии за високо качество на образа и контрол, както и със специализирани инструменти за ветеринарно приложение.

Mindray animal care предлага и редица други ветернарни продукти като лампи, инфузионни помпи и др. Те ще продължават да развиват гамата си и да предлагат нови, специализирани модели за разбота с животни, съобразени със спецификата на ветеринарната практика, давайки възможност за повишаване на сигурността на пациента и по-добра диагностика.

Инфинита също има новини за втеренарните продукти на Mindray animal care. Освен детайлна инфромация, демонстрации, тестови периоди за клиента и обучения вече предлагаме и 5 годишна гаранция за ветернарните продукти и заместващ апарат. Вярваме, че тази допълнителна сигурност ще Ви помогне в ежедневната работа с медицинската апаратура и ще ви помогне да се концентрирате в по-важните дейности.

Инфинита е в нова, по-голяма сграда в близост до околовръстния път на София, в кв. Бъкстон и разполага с нов вет шоурум за демонстрация на продуктите

image.thumb.png.a44e03d4dd91cce9338ab794056a8aad.pngimage.thumb.png.46d6fb97b054cfcf619fa836c71e596e.pngimage.thumb.png.5e23d4e5b62997af8d43ba6d36528675.png   

За повече инфромация не се колбайте да се свържете с нашия екип на следните контакти:

Д-р Весела Крумова – Южна България – 0883 40 46 44

Д-р Искра Терзиева – Северна България – 0883 40 46 43

Д-р Георги Петров – Западна България – 0878 97 95 10

0700 20 640 – национален телефон

vet@infinita-bg.com

 

Бъдете здрави!

Д-р Александър Гроздев

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...