Jump to content


РЕКЛАМИ

Sign in to follow this  
д-р Милен Костадинов

Семинар Анестезиология, Пловдив 24 ноември 2018

Recommended Posts

Наблюдение на пациента по време на анестезия. Как да го правим без апаратура. Защо и как да го правим с монитор.

Пловдив, Международен Панаир, зала България, www.fair.bg

Събота, 24-ти ноември, 2018

Лектор:

Д-р Флавиа Евангелиста, завършва ветеринарна медицина през 2011 в университета в Пиза, и защитава дисертация на тема – тотална интравенозна анестезия при кучетата. След дипломирането си, работи като клиничен анестезиолог в Националната Ветеринарномедицинска Академия на Алфорт(Ecole Nationale Vétérinaire d'Alfort (ENVA)) , Париж, Франция. От 2013 да 2015 работи в сътрудничество с изследователски кардиоваскуларен център, Hôpital européen Georges-Pompidou , Париж, Франция.

През 2013 г. започва своята специализация в Европейският Колеж по Ветеринарна Анестезиология и Аналгезия (ECVAA), и задълбочава своето обучение в редица международни учреждения (ENVA, Paris - France, VetAgroSup, Lyon - France, Vetsuisse-Fakultät, Bern - Switzerland; Faculteit Diergeneeskunde , Gent - Belgium, Newmarket Equine Hospital, Newmarket - UK, University of Georgia, College of Veterinary Medicine, Athens, Georgia – USA).

От 2014 г. до 2017 г. провежда изследователско проучване за неинвазивни техники за измерване на сърдечния ударен обем при кучета, в отдела по Ветеринарни Науки към университета в Пиза. В същия университет води след-дипломно обучение по анестезиология на дребни животни.

В момента работи в отдела по анестезиология на дребни и екзотични животни към Ветеринарна клиника H24 Флоренция.

 

 

Програма:

10.00 – 11.00 РЕГИСТРАЦИЯ

11.00 – 12.40 Клиничен мониторинг: какво означава и каква е ролята на анестезиолога? Какво е Монитор , и защо прави живота ни по – лесен? Пулс оксиметрия.

12.40 – 13.30 Почивка и обяд.

13.30 – 15.00 Принципи на ЕКГ, значение и проследяване на ЕКГ по време на анестезия. Кръвно налягане, неинвазивно и инвазивно изследване.

15.00 – 15.30 Кафе пауза

15.30 – 16.30 Капнография. Следене на инхалационната анестезия.

16.30 – 17.00 Почивка

17.00 – 18.00 Температура на пациента по време на анестезия. Клинични случай, с въпроси и отговори.

 

Осигурен е симултантен превод от английски на български език.

 

20.30 – 22.30 вечеря в бирария Jagerhof, жк. „Тракия“, ул. „Съединение“ 4, www.jagerhof.bg

22.30 – нощен Пловдив: „BeeBop Café”, Капана и др.

 

Събитието е безплатно за членове на БВС Пловдив. Благодарение на спонсорите ни, можем да предложим и тридесет безплатни места за студенти от двата ветеринарни факултета. Местата за студенти са ограничени и ще бъдат запълнени от първите, които подадат заявка. До запълване на капацитета на залата, с удоволствие ще приемем всички останали желаещи да присъстват срещу такса от 35лв, която ще бъде платена по време на регистрацията преди семинара. Цената на вечерята в Jagerhof не е включена в таксата за участие и не е безплатна за членовете на БВС Пловдив и студенти. Кувертът за вечерята е 25 лв. Местата са ограничени и ще бъдат запълнени от първите, които подадат заявка.

Молим всички, които искат да участват в семинара, да изпратят предварителна заявка на email drkalinov80@gmail.com или телефон 0897 822587 , като отбележат трите си имена, телефон за връзка, членство в БВС Пловдив / студент и желание за участие във вечерята. Краен срок за записване 10 ноември 2018г. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай", моля нека се свържат с организаторите до 31.10.2018.

семинар мониторинг на анестезията 24.11.2018.docx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...