Jump to content


РЕКЛАМИ
Sign in to follow this  
д-р Милен Костадинов

Семинар Анестезиология, Пловдив 24 ноември 2018

Recommended Posts

Наблюдение на пациента по време на анестезия. Как да го правим без апаратура. Защо и как да го правим с монитор.

Пловдив, Международен Панаир, зала България, www.fair.bg

Събота, 24-ти ноември, 2018

Лектор:

Д-р Флавиа Евангелиста, завършва ветеринарна медицина през 2011 в университета в Пиза, и защитава дисертация на тема – тотална интравенозна анестезия при кучетата. След дипломирането си, работи като клиничен анестезиолог в Националната Ветеринарномедицинска Академия на Алфорт(Ecole Nationale Vétérinaire d'Alfort (ENVA)) , Париж, Франция. От 2013 да 2015 работи в сътрудничество с изследователски кардиоваскуларен център, Hôpital européen Georges-Pompidou , Париж, Франция.

През 2013 г. започва своята специализация в Европейският Колеж по Ветеринарна Анестезиология и Аналгезия (ECVAA), и задълбочава своето обучение в редица международни учреждения (ENVA, Paris - France, VetAgroSup, Lyon - France, Vetsuisse-Fakultät, Bern - Switzerland; Faculteit Diergeneeskunde , Gent - Belgium, Newmarket Equine Hospital, Newmarket - UK, University of Georgia, College of Veterinary Medicine, Athens, Georgia – USA).

От 2014 г. до 2017 г. провежда изследователско проучване за неинвазивни техники за измерване на сърдечния ударен обем при кучета, в отдела по Ветеринарни Науки към университета в Пиза. В същия университет води след-дипломно обучение по анестезиология на дребни животни.

В момента работи в отдела по анестезиология на дребни и екзотични животни към Ветеринарна клиника H24 Флоренция.

 

 

Програма:

10.00 – 11.00 РЕГИСТРАЦИЯ

11.00 – 12.40 Клиничен мониторинг: какво означава и каква е ролята на анестезиолога? Какво е Монитор , и защо прави живота ни по – лесен? Пулс оксиметрия.

12.40 – 13.30 Почивка и обяд.

13.30 – 15.00 Принципи на ЕКГ, значение и проследяване на ЕКГ по време на анестезия. Кръвно налягане, неинвазивно и инвазивно изследване.

15.00 – 15.30 Кафе пауза

15.30 – 16.30 Капнография. Следене на инхалационната анестезия.

16.30 – 17.00 Почивка

17.00 – 18.00 Температура на пациента по време на анестезия. Клинични случай, с въпроси и отговори.

 

Осигурен е симултантен превод от английски на български език.

 

20.30 – 22.30 вечеря в бирария Jagerhof, жк. „Тракия“, ул. „Съединение“ 4, www.jagerhof.bg

22.30 – нощен Пловдив: „BeeBop Café”, Капана и др.

 

Събитието е безплатно за членове на БВС Пловдив. Благодарение на спонсорите ни, можем да предложим и тридесет безплатни места за студенти от двата ветеринарни факултета. Местата за студенти са ограничени и ще бъдат запълнени от първите, които подадат заявка. До запълване на капацитета на залата, с удоволствие ще приемем всички останали желаещи да присъстват срещу такса от 35лв, която ще бъде платена по време на регистрацията преди семинара. Цената на вечерята в Jagerhof не е включена в таксата за участие и не е безплатна за членовете на БВС Пловдив и студенти. Кувертът за вечерята е 25 лв. Местата са ограничени и ще бъдат запълнени от първите, които подадат заявка.

Молим всички, които искат да участват в семинара, да изпратят предварителна заявка на email drkalinov80@gmail.com или телефон 0897 822587 , като отбележат трите си имена, телефон за връзка, членство в БВС Пловдив / студент и желание за участие във вечерята. Краен срок за записване 10 ноември 2018г. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай", моля нека се свържат с организаторите до 31.10.2018.

семинар мониторинг на анестезията 24.11.2018.docx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...