Jump to content








д-р Камен Шишков

Членове
  • Posts

    601
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Posts posted by д-р Камен Шишков

  1. ми не е добро мястото,летище има и в Пловдив,освен това България не е толкова голяма......хич няма и да дойда ако пак е в Св.Константин и Елена,да плащам скъпи хотели в сезона и да гледам морето през крив макарон,ако искам нещо да науча!!!!!

  2. Според мене,това устройство би трябвало да се нарича инфузиомат-апарат работещ на принципа на активнното налягане посредством упражняване на натиск в/у буталото на спринцовката.При инфузионните помпи принципът е чрез дозиране "на капка" за определен период от време.Добре ще е някой да разясни в детайли предимствата на едното и другото изделие,аз самият нямам опит с тях,но проявавам интерес.

  3. Лично за себе си съм бих казал,че очаквах повече.............,но като цяло мисля,че за колегите имаше полза.Професорката беше много мила и отзивчива и се постара максимално/в рамките на нейните възможности/,да покаже основните очни заболявания и начини за тяхното лечение.Мисля,че имаше какво да се желае по отношение на практическата диференциална диагностика,както и това да подсигурим пациенти/живи/ с цел извършване на очна операция на живо око/например при д-р Папазовов/,която е доста по-различна от тази на мъртво.

  4. Благодаря на всички, но аз си търся не толкова скъпо куче. Ако на някой му изпадне нещо по-евтино ще се радвам ако пише. То ще бъде за пазач и не искам да плащам много за него.

    Мисля,че цената е някъде около триста,ако искаш се обади.

  5. Йовко,тъй като имаше доста голяма дилема,да започнат да правят колегите операция на катаракта,би ли попитал професорката,ако катедрата по хирургия осигури нужната операционна зала, анестезия и др., дали ще може да направи показна операция,която да се снима на живо,при осигурен пациент от наша страна?

    Естествено срещу определена сума от страна на собствениците на животното.

  6. Смятам,се към записаните.................Един съвет,нека все пак да има тема по диагностика на очни заболявания..........например определяне на локализация на катаракта-предна ,задна,кортикална,субкортикална,капсуларна и др.Диференциална диагностика при закритоъгълна и откритоъгълна глаукома-разлики в лечението.Очните заболявания са доста "подли",нека първо се научим да ги диагностицираме правилно,пък после да оперираме./изключвам разбире се спешната хирургия на окото/.

  7. Харесаха ми лекциите по цитология.Може би,наистина лекторът от висотата на своята компетентност искаше да посочи странни и нетипични случаи,но по отношение на цитологията при туморите беше много полезно и практично.Мисля,че се беше постарал да е на лесно и достъпно ниво,като за общопрактикуващи лекари.

  8. Мдаааааа,Сотников го познавам-най-добрият неврохирург в Петербург с определени интереси в областта на офталмохирургията.

    Според мене от руснаците има много какво да се научи,особенно от Екатерина Кузнецова в областта на дерматологията,смятам че ако я поканим за догодина ще дойде,а пък тя знае,знае знае..........един от най-добрите дерматолози в света,освен това и специалист по дерматология на екзотични животни,имайки предвид,че е дерматолога на Московския зоопарк.Що се отнася до д-р Дмитрий Гаранин,то той е един от най-изтъкнатите хирурзи в Русия,особенно в областта на онкохирургията е на световно ниво,и още и още и още............!

×
×
  • Create New...