Jump to content








д-р Калина Христова

Членове
  • Posts

    184
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by д-р Калина Христова

  1. Д-р Борисов , ако говорите за семинара на форумистите в петък 25 април, то има ли две свободни места във вашата кола? Звънях Ви на тел. 0885 646 202. Ако искате да се свържете с мен,позвънете на 0888 581 208.Весели и светли празници!

  2. Не разбирам какво отношение има председателя на ОК към заплащане на чипираните кучета от колегите. В края на всяко тримесечие, когато предстои плащане , официалният лекар ми се обажда да му предоставя ЗХОЖ -124.Оформяме документите за плащане и това е всичко. Достатъчно е да имаш договор с ОДБХ и изкаран курс. И сега системата работи, и никой не е спрял да регистрира кучета.Имаме нов закон, който е доста неясен във всички отношения/ сиреч не се знае как ще се плащат сега/. В този смисъл колегата Бенгюзов няма вина, опечете си делата с офито.

  3. Колеги, дълго се колебах къде да отнеса днешното събитие в моята практика!Може би в силни подражания! Но накратко: Обаждат ми се за кон, който кърви и животното нещо"чумее".След малко разбирам, че става дума за кастриран от собствениците кон, на който му изпаднал сезала.Сезалът е шевния материал!Стопанинът много пъти гледал как го прави колега и решил да се пробва.Самодейност и самонадеяност! И докато аз пиша отчет на БАБХ за продадените лекарства с карентни срокове от 2007 година до днес, хората в участъка ми се само...обслужват.

  4. Да приемаш желаното за действително - ето това изяде главата на Бай Тошо! Не са готови, колкото и да се напъват,не са готови за Агенцията по храните! Трябва им време, а то е само 45 дни , от които половината са празници, старателно празнувани от държавните служители. Амин!

  5. Ето какво ми каза днес моят официялен лекар: Подготвясе нова НАРЕДБА, според която аптеки могат да имат само колеги с участъци! Мен това ме устройва идеално, но някак си влиза в противоречие с БВС. А там мозъчният тръст кой знае какво ще роди!

  6. На 10.09.2010 имахме събрание на областната колегия на БВС, на която ни информираха за срещата с министъра. Представителите на НВМС -Войнов и Илиев не са присъствали. Стачка няма да има,защото с нея и без нея - пари в Държавата няма. ДПП в този момент е изпълнена на 90 %,така че сплашването с заместници от РВМС е наивно и безпредметно.Колкото до перспективата от 2011 да няма участъци , договори и НВМС,смятам, че управляващите нямат готовност. За да си позволи Държавата да не наблюдава и изследва животните в "задния двор", тя трябна да е много богата, а нашата не такава. Защо избухна антракса - защото няма ваксина!Същото е положението и с псевдочумата. Те един конкурс за ваксини не могат да организират, нежали реформа във ветеринарното дело. Все пак живеем на изток от рая!

  7. А пък аз си имам 20 левка уникат - напълно редовна с всичките осигуровки,но няма сериен номер под Стефан Стамболов.Мисля да си я запазя!

  8. Много добър семинар, дано за напред има още такива събития. Моето БЛАГОДАРЯ е за професорката, за организаторите и кореткния превод! Бих желала да имам този диск, както и от предходния форумистки семинар.Как обаче ще стане това?

  9. Колега, в нашия район - община Мездра и Роман се търсят кандидати за работа на участък. Ибо и след последната сечна програма на НВМС , кандидати за работа няма/перефразата е по Валери Петров/.Има свободни 5 участъка, с малко животни, но за това пък със силно раздалечени села.Перспективата е да финансираш Държавата,пък тя накрая като реши може и да ти плати. Просто - пей сърце! Ребърково/ селото на Краси Радков/ е в един от тези участъци,ще се наслушаш на приказки от северозапада.

  10. ОХ!В близкото минало имаше един израз "Помощ, обслужват ни!" Та,чета аз договор между банка и фермер/ обект на вниманието на Следствието/ и попадам на заключението: Предмет на особения залог са ххх броя МАСЛОДАЙНИ КРАВИ,а пък по-нататък кравите стават ДОИЛНИ, като инсталациите.И ако си мислите,почитаеми колеги, че това е написано само на едно място, се лъжете.Това се повтаря многократно! Та в този ред на мисли си мисля,че неграмотността е повсеместна!Неграмотни ни отпускат кредити,неграмотни ни лекуват...

  11. Колеги, днес моята приятелка и колега Д-р Малина Каптебилова от гр.Ихтиман, ме помоли да задам следните въпроси: Колко фирми в София се занимават с обезвреждане на биологични отпадъци и какъв е редът за слючване на договор с тях? На колегата Каптебилва и отказват договор, защото била ветеринарка?! Как да постъпи?

  12. За желаещи, останалите извън класацията, може ли да се предвиди запис на целия семинар? Ако пък семинарът е в две части - лекционна и практична, да се направи такса - участие за лекция и запис на практичната част,така ще можем повече колеги да участвуваме.

×
×
  • Create New...