Jump to content








Emanouil Petkov

Членове
  • Posts

    357
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    23

Posts posted by Emanouil Petkov

  1. Днес е бил погребан дълбоко уважавания от мен проф. Хубен Хубенов. Аз лично имах въсможноста да се уча от него когато той беше в епогея си. В негово лице българската ветеринарна хирургия губи един уникално талантлив хирург.

    Вечна му памет.

  2. Токущо преключи общото събрание на Америкаската ветеринарна ортопедична асоциация (VOS).

     

    Догодина VOS ще бъде домъкин на Световния ветеринарен ортопедичен конгрес който ще се състои в Breckenridge, Colorado от първи до осми Март.

    Breckenridge e ски курорт на 3900 метра надморска височина намиращ се във фронталната верига на Скалистите планини.

     

    Плана за научната програма включва над двайсет говорители от цял свят, групи за дискусий, лабораторни упражнения и научни абстракти.

    Ще се радвам да помогна на интересуващите се с информация и с каквото друго е в възможностите ми.

     

  3. Ти да нема да идваш по Българско?!

     

    Ами ако ме пуснете мойе и да дойда!.

     

    Хубаво е човекда си мечтае но реалноста е друга. Тук така са ме закотвили с работа че немога да си поема дух.

    Стискайте палци че имам презентация другия Четвъртак на VOS.

  4. Само да не ми каже някой,че като е на "свободна професия" е свободен от касов апарат.

    Щото ако има такъв,значи е в кюпа. А колко апарати ще се продадат...Е, те така се планират печалби,не в полза на,но чрез министерството на финансите и не като патриотичен дълг,а като чисто изнудване. Феодали такива.

     

    обаче :

     

    19. Тогава видях звяра и царете земни и техните воинства, събрани, за да воюват против Седналия на коня и воинството Му.

    20. Звярът биде хванат, а с него заедно и лъжепророкът, който бе вършил личби пред него, та заблуди ония, които бяха приели белега на звяра и се кланяха на образа му: и двамата бидоха живи хвърлени в огненото езеро със запален жупел;

    21. останалите пък бидоха убити с меча, излизащ из устата на Оногова, Който седеше на коня; и всички птици се наситиха от плътта им.

    /откровение гл.19/

     

    Грешката ви е че сте "свободна професя". И нас ни го пробваха този номер тук. Но ние си плащаме на адвокати и лобисти да ни вардят интереса. И номера не мина. Бирниците са едни и същи на всякъде.

  5.  

    „И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им, за да не може никой да купува или да продава освен оня, който носи за белег…” (Откровение 13:16-17).

    • Like 1
  6. Чудесно. Хубаво е че си изграждате месни авторитети.

     

    Ето малко храна за интелектулано гладуващите.

    Имам достъп до ACVS и ACVR journals. Аки някой се инетресува от определена статия, да ми пише тук и ще я кача.

    THE EFFECT OF A TECHNICAL QUALITY ASSESSMENT OF HIP-EXTENDED RADIOGRAPHS ON INTEROBSERVER AGREEMENT IN THE DIAGNOSIS OF CANINE HIP DYSPLASIA.pdf

  7. NGD поизвежда плаки, винтове и триони иключително и смао за ветеринарната медицина. Цените им са достъпни за пазара тук. Плаките могат да се използват с нормални или заключващи се винтове. Плаките са с пре-контуриран профил и почти нямат нужда от контуриране. Идват ако не се лъжа в следните размери: 2.7, 3.5 и 3.5 широка. Трионите им не са лоши. Аз лично предпочитам Aesculap като източник на триони. UCP Sell Sheet 11-05.pdf

    Благодаря за отговорите. Д-р Петков ако е възможно може да ми пратите малко инфо за ТПЛО наборите. Поздрави

  8. New Generation Devices. Ако колегата се интересува мога да пратя информацията. Аз също говорих с тях за курс следващото лято. Предлагам да направим анкета и да видим колко хора се интересуват. Между другото говорих с IMEX ( основния производител на външни фиксатори за ветеринарната медицина) преди два дни. Те ще са в Италиа през Юни и може да ги навием да доидат до БГ ако намерим около дваисетина човека за курс.

     

    Можеш да попиташ Veterinary Instrumentation за нож и инструментариум на старо, въпреки че при TPLO няма кой знае какъв инструментариум. Другата фирма за която се сещам е Freelance surgical, те имат някои използвани неща за ортопедия, неврохирургия и анестезия. Между другото за догодина имам предложение за TPLO wetlab и ако има желаещи нека да ми се обадят, за да мога да говоря с инструктора. Предполагам че ще го направим тук във Варна.

  9. Имате ли предложения за някаква форма на практическо обучение по време на конгреса тази година? Аз обмислях варианти за някакъв уоркшоп, но нищо не ми идва на ум. Причината е, че ще можем да ползваме само костни макети (без трупни материали), минахме вече няколко по-актуални топика, колегите от ЦВК също имат добра организация на практически обучения тази година, аз имам също един базисен при тях за колянна хирургия. По-скоро си мислех за някакъв практически семинар (например патология и лечение на лакътна става или тазобедрена става) или каквито и идеи да имате. Каквото и да и9змислим то ще бъде част от конгреса и вероятно ще има участници и други съседни страни.

     

    Колеги, има ли някакъв интерес от колегята да се поканят чуждестранни говорители? Моят научен ръководител е международен лектор с дълаг опит, и е един от основателите на Американския колеж по ветеринарна хирургия. Имам котакт и с доста други.

×
×
  • Create New...