Jump to content








d-r Maria Antonova

Членове
  • Posts

    243
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by d-r Maria Antonova

  1. ЗАЩО??? в амбулаторията да може да работи САМО един лекар. Каква е логиката, това означава ли, че нямам право да наема втори лекар? Защо като при условие, че имам право да правя операции, да нямам право да наема 2-ри лекар в амбулаторията, а дори и да направя 2 смени на работа. Така поставяте голямо ограничение!!! :)=))

    Това е минимума като персонал.От там нагоре всеки може да назначи колкото лекари иска.

  2. Идва тази сутрин един образ и пита"докторе,кажи ми как да си направя българска закваска за кисело мляко,защото онези от двск-то ми казаха,че имат само вносна".Поглеждам го умно и той ми заявява,че иска неговото мляко да е най-чистото и най-хубавото и за това сам трябва да си направи закваската,а не разни там фабрики и лаборатории.

    Луди колкото щеш в тая държава beer

  3. Една от клаузите в договора,който се сключва с участъковите лекари е за маркировката.От една страна всеки договор е до 31.12. на календарната година и до сключването на следващия никъде не е споменато кой има право да маркира.От друга страна официалните лекари трябва да контролират идентификацията и при това положение не би трябвало да я изпълняват.Допускат го само при липса на регистриран лекар в района и то едва след сключване на договорите.

    С две думи всеки го тълкува както му изнася.

  4. Т.нар. набиране на клиенти не е нищо друго освен представяне на декларации от собствениците на обекти за наличните животни,описани с номерата на марките,т.е. инвентаризационните декларации,които се правиха миналата година.

  5. От тази сутрин:

    Идва собственик и казва "искам да ми сложите чип на кучето,който се открива с джипиес".Отговарям,че такова животно нема,а той ми пояснява,че колега е сложил такъв на негов познат,кучето му се изгубило и го открили по сигнала.

    Колеги,ако някой от вас знае къде се намират такива чипове да дава инфо,защото аз явно не съм в крак с новостите в тая област :D

  6. Някой запознат ли е с лечебните свойства на бензиновите горелки? Стопанинът твърдеше, че това е направено от ветеринарен лекар в селото, където живее кучето - така се правело при кравите.

    Явно т.нар. "ветеринарен лекар" е касапина на селото.

    Може би боксера му е заприличал на коледно прасенце :huh::P

  7. На участъковите лекари им дават периодично едни сборници с нормативни документи, но за нас простосмъртните не се полагат

    Това не е вярно,колега!Тези закони,хубаво подвързани,си ги раздават официалните лекари!

     

    Не съм съгласна!!!Периодично се раздават такива сборници на лицензираните участъкови лекари срещу подпис.

×
×
  • Create New...