Jump to content








Recommended Posts

Колеги,

Тук в тази тема можете да давате предложения относно теми и лектори за следващият ни конгрес през 2014г. Това, което си поръчаме, това ще и слушаме, така че да бъдем активни.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Имунология - ваксини , ваксинации , титри , тестове , схеми , вкл. и за развъдници / кучкарници/приюти , контактни , заразени и т.н.

Не само за бяс , разбира се :skype-evilgrin:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Не ми е до тематиката. До практичност ми е/че кой плаща антибоди тестове, че да си говорим за титри?/. И да не е като лекция за студенти... По-скоро трябва да е под формата на куиз представен целия конгрес, а не... скука. Ужасно е! И тази година празната зала говореше достатъчно за правотата ми, д-р Николов.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Тази година на мен много ми хареса , че имаше много време за плаж , карти и табла. :skype-evilgrin: А такива като теб и мен които не могат да изкарват пари от всевъзможни тестове , това вече си е наш проблем ... Иначе от всяка лекция човек може да извлече полза.

Link to comment
Share on other sites

Да. С две колежки ходихме на плаж и не бяхме само ние... Още имаше. И колежки от другия пол имаше. И причината да сме на плажа беше една и съща- скучни лекции като за студенти. Николов, полза ще извлече за себе си някой лектор, ако успее да ми вземе интереса, сеш' ли се? Но, уви!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

методи за лечение на правилни фрактури в малки практики-шиниране,полимерни бинтове и др..

имунология практична обаче

поведенчески проблеми

епилепсия -схеми за лечение

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Съвременни насоки в пропедевтиката - протокол за изследване на дерматологичен, хирургичен, неврологичен, педиатричен, онкологичен и др. пациент. Най-чести грешки при неправилни протоколи. Параклиниката - допълващ или водещ елемент.

Деонтология.

Link to comment
Share on other sites

1/БЯС - ДИАГНОСТИКА И ПРЕВЕНЦИЯ - ЛЕКТОР ОТ ФИРМА ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ВАКСИНИ И ЛЕКТОР ОТ FECAVA

2/ ЛАБОРАТОРНА ДИАГНОСТИКА-ХЕМАТОЛОГИЯ, БИОХИМИЯ И ДР. Какво ни казват лабораторните резултати и какво не ни казват.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Оформяме вече програмата за конгреса. Конгресът ще е вероятно първата седмица на Юни. Какво имаме до тук:

 

Болести по котките - един цял ден, вероятно Съботата

Поведенчески проблеми - 2-3 часа

 

Ако имате още някакви предложения, давайте, това ще е последното запитване.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Йовко, първо кажи къде ще бъде конгреса! Миналата година пак водихме дискусия и доколкото си спомням се взе някакво решение конгреса да бъде на по-нормално за всички колеги място и време. Юни на Златни малко е непрактично. Болести по котките е много общо. Дай жокер! Поведенчески проблеми добре, но останалото?Аз написах по-горе каквото смятам, че е актуално, независимо че всеки смята, че преглежда правилно. Но ако трябва друга тема, за която и наши лектори биха я представили добре е - физиотерапия и протокол за раздвижване при различни проблеми на опорнодвигателния апарат. Да се знае кога да изискваме бързо раздвижване, кога да пазим пациента, как да правим раздвижването, какви спец процедури да изпълняваме и те така.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Вероятно конгреса ще е на същото място както досега. Относно деня на котките, чакаме лектора да представи примерните теми, но те ще обхващат инф. болести, вътр.болести ,хирургия и т.н. За останалото ... затова питам за мнения. Ще разгледаме направените предложения и ще потърсим лектори за тях.

Link to comment
Share on other sites

Ако ще е толкова всеобхватно като теми котешкото четене, то следва да е много повърхностно. Ама това си е мое мнение. И ако конгреса пак ще е юни на Златни мога само да ви пожелая приятно море.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Миналата година беше на Константин и Елена конгреса и смятам , че беше много добре . За нашите лектори и физиотерапията не съм сигурен кой би имал сериозен опит с тези неща или този някой трябва да седне сериозно да превежда ... Преподавателите от вузовете да ме извиняват , но ако преподават както , когато аз бях студент ... Не вярвам нещо много да се е променило , макар че имаше някои изключения и още ги има но са твърде малко...

Link to comment
Share on other sites

Ами лично аз смятам, че Светльо Христов има достатъчно теоретични и практични познания по ортопедия за да ни изнесе лекция как да процедираме с пациентите СЛЕД оперативната намеса. Ранко пак може да изкара някой скрит заек от ръкава си и да ни изненада с нова добра лекция по кардиология. Аз лично съм много доволен от практичните му съвети. И да си кажем честно нивото на медицина в Бг все още е малко назад спрямо световните тенденции. Следя какво се чете на международните семинари. Тук тези неща са 90% неприложими. Първо няма кой да ги плати. Второ почти няма кой да ги направи. Поради тази причина предлагам лекциите да са практично насочени. А за мястото на провеждане вече няколко години говорим да е на по-централно място в Бг, например Габрово, Велико Търново или Стара Загора като нашия академичен град и да е късна пролет.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Особено с последния пост на Коко съм напълно съгласен.

И още нещо в подкрепа на избора на друго време и място на конгреса: ако върнем назад лентата, смятате ли, че провежданите март месец на Боровец конгреси бяха с по-ниска посещаемост?

Не рекламирам непременно това място, но и друг път сме си го и говорили и писали, че изтеглянето в буквален смисъл на единия край на страната, при това в курортен център в самото начало на туристическия сезон не способства за по-добра посещаемост.

Link to comment
Share on other sites

Аналгезия при остра травматична болка.Адекватно интраоперативно обезболяване-подход и методики.Мониторинг при инфузия на опиоидни аналгетици с постоянна и променлива скорост.Постопертивна аналгезия-при гериатрични пациенти.

 

 

Мястото за Конгреса си е добро,близо е до летище,което е важно за гостите лектори!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...