Jump to content








Годишен конгрес


Recommended Posts

Добре, бе Йовко и как така решиха да са тези места? Ето какво си мисля. Ако подкрепим Св. Константин и дойдат малко хора щото е далече ръководството ще каже" Е, видяхте ли какво стана като определяте вие мястото. Айде следващата година пак на Боровец" . Ако пък гласуваме за Боровец щото е по-близо до повечето от нас ще кажат" Що се репчихте като се видя, че масата пак иска там?". Тук въпроса е принципен. Да е на място, което най-устройва максимален брой хора и да има добра организация. Аз не съм против Боровец като курорт, аз съм против нулевата организация и безотговорността към делегатите. Като плащам ще поръчвам музиката. И моята поръчка ще се слуша, щото имам права колкото всички други членове на асоциацията. Ето, аз искам логично обяснение защо са избрани тези места. Искам да знам програмата, лекторите, таксите за хотел и гала и всички подробности. Предвидени ли са дискусионни срещи с колеги. Ще има ли отчетно събрание на ръководството на асоциацията да ги питам аз какво свършиха за една година за мен като лекар. След като този форум е мястото където ни уведомяват за предстоящите събития и ние даваме предложения искам отговор.

Link to comment
Share on other sites

Недей да тъпчеш на едно и също място. Защо досега не си направил нито едно предложение къде да е Конгреса. Последно знам Милен Костадинов от Пловдив предложи Пловдив и се провери, но за съжаление няма места. Милена от Мериал е търчала също да проверява различни варианти. Друг беше предложил за Варна, а Боровец е по традиция.

Пак ти казвам аз сигурно съм най-далеч от Боровец, ама ходя нали! А и много добре знаеш, че именно тези на които Боровец е най-близо те не идват, а идваме ние от дълбоката провинция.

Вече не е важно кой и защо! Имаме две алтернативи, за съжаление за други едва ли има вече време. Ти ако искаш гласувай и ще те разбера защото поне изказваш мнение. Какво да кажа за другите. Толкова много посещения на анкетата, а колко малко гласували. За мен това говори много.

Link to comment
Share on other sites

Преди известно време бях попитал кои са хората ръководещи БАВЛЖ.

Никой не ми отговори, вече май не искам да знам, е разбира се аз не съм член, но защо Д-р Хараланов да отнася всичко, отдели им на БАВЛЖ един отделен ред в които да пише само някой от ръководството на Асоциацията щото така е много лесно.

Йовко я пусни това я пусни онова хайде тези иначе толкова отговорни хора наистина да отговорят на въпросите на Коко щото и на мен ми е интересно!?!!!!?!?!?

Link to comment
Share on other sites

Съгласен съм с част от критиките, но без да ставам адвокат на никой искам да кажа, че на срещата в Силистра дойдоха двама от ръководството - д-р Бойко Георгиев и д-р Йордан Каменов. Натоварихме ги с много въпроси. Това го казвам просто като информация. За мен това беше важно, че дойдоха от София специално да се срещнат с нас.

Но нямат извинение за неучастието си във форума.

Link to comment
Share on other sites

Добре бе, дошли в Силистра. Това беше неофициална сбирка организирана от теб, не от асоциацията. Относно това, за предложенията погледни по-старите ми постове и ще видиш предложенията ми. Д-р Шишков също лично предложи на Бойко и компания за организация в Пловдив като дори се ангажира да осигури зала в панаира със превод и всички удобстква. Нека уважавания от мен Милен не си преписва заслуги за предложения и други организационни неща, защото въпреки че е представляващ членовете на асоциацията в Пловдив, един път не съм получил инфо за събития и други. Научавах ги от д-р Бойчев/там пазаруваме лекарства/, а сега от форума. Ако кажеш, че октомври миналата година когато отправихме ясни предложения на семинара в Ст. Загора или дори по-рано на конгреса в Боровец е било късно грях ти на душата. Ето моето искане- нека се чуе мнението на колегите. Замисли се защо не гласуват. Най-добре пусни във вота и опция гласувам против двете места. Темата е започната доста отдавна и има много предложения, но явно ръководството не ги устройва. Е, ще го кажа в прав текст-НЕ ИМ ПЛАЩАТ ЗА ДРУГИТЕ МЕСТА КОМИСИОННА! :angry:

Link to comment
Share on other sites

Най-добре пусни във вота и опция гласувам против двете места.

 

На това няма да ти се вържа. Ще отключа темата за да могат да се правят предложения. това "и двете не ми харесват" няма да мине.

Link to comment
Share on other sites

Защо? Има хора, които се притесняват да споделят мнението си открито, но анонимния вот ще покаже истината. Не използвай тази им черта в грешна насока. Аз говоря каквото мисля, но не всички са такива. Това не е номер , това е съобразяване с мнението на мнозинството.

Link to comment
Share on other sites

Призовавам всички колеги, които имат мнение по въпроса и искат да са честни пред себеси да се изкажат тук. Не се страхувайте. Уважавайте и отстоявайте своето мнение. Бъдете искрени и честни. Ако има недомлъвки и неясноти няма да спечелите. Хайде тук сме само колеги. Можем да споделяме. Не ме карайте да се чувствам като единак, който не го е страх да да говори. Страх от това, че някой наблюдаващ от ръководството може да го нарочи за черна овца. Или пък страх от това колегите да му се обидят. И мен ме е страх, но повече от това уважавам личността си като такава.

Link to comment
Share on other sites

Коко от нищо въобще не ме е страх, досега нито Д-р Георгиев нито Д-р Каменов са ми изкарвали хляба и за в бъдеще няма да ми го изкарват, нито ще ми лекуват пациентите, просто игрите са други и ти ги спомена, съжалявам но немога да правя такъв разход в такива хотели, за да работя съм теглил кредити имам текущи разходи персонал и т.н., купувам апаратура и немога ей тъй да се вейна до боровец, да се правя на баровец, проблем правили спонсорите бля бля бля бля ние не сме мътени. И те поздравявам за твоята откровенност във всичките ти постове че не ни спестяваш истината винаги.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте колеги,

Аз не съм член на Асоциацията........,но мисля да дам и моето мнение.Ние сме от дълбоката провинция и ни е много трудно да пътуваме до Боровец.И с кола и с автобус все тая.За хората от София пък е далеко да дойдат до Варна.Моето предложение е следното-за да е удобно на всички тези срещи трябва да са на място което е удобно на всички и в същото време еднакво далеко.Центъра на България е удобна точка за всички.Това е моя коментар.

 

Всеки гледа от собствената си камбанария!Въпроса е не да се създава напрежение,а да се намери правилното решение.На всички колеги времето им е много ценно затова давайте предложения докато е време.

 

Др Хараланов дава възможност да се дават прдложения,а в същото време и да се гласува!

Гласувайте колеги!!!!!!!!!! :angry::D:)

 

Аз съм за Св.Св. Константин...............Варна

Link to comment
Share on other sites

съжалявам но немога да правя такъв разход в такива хотели, за да работя съм теглил кредити имам текущи разходи персонал и т.н., купувам апаратура и немога ей тъй да се вейна до боровец, да се правя на баровец, проблем правили спонсорите бля бля бля бля ние не сме мътени. И те поздравявам за твоята откровенност във всичките ти постове че не ни спестяваш истината винаги.

цените в хотелите са съвсем приемливи, но това не важно.

Искам да кажа, че присъствието на подобни семинари и конгреси е също инвестиция и тя се връща. Трябва да се научим да гледаме на обучението си като на инвестиция.

Link to comment
Share on other sites

Конгреса е много повече от от един семинар. Поне за мен. Ако ходех там само за да чуя някои лектор, който в повечето случай като го попитам нещо конкретно ми отговаря, съжалявам но при нас този проблем го няма или да може би сте прав, не съм се замислял за този аспект или пък си рекламира уменията да диагностицира и оперира със свръхмодерна техника, която правителството му е отпуснало на университета, то по-добре да си платя за онлайн курс, който по-добре бих разбрал и дискусията е по-ползотворна. Плюс това курса си го избирам ,а на конгреса не винаги нещата пряко ме интересуват. Но ходя. Йовко, поясни ако знаеш каква ще е организацията.

Link to comment
Share on other sites

Включвам се да дам и своето мнение!

 

Аз бих гласувал за Боровец, защото ми е по-близо.

Темите, които ще се обсъждат не са в полезрението ми, така че ако ходя на конгреса ще бъде единствено за да се видя с колегите.

 

Аз съм на същото мнение, че централен град като Пловдив, Ст. Загора е удобно място за подобни мероприятия за голяма част от колегиума.

 

Не е проблем да се разходя и до Варна.

Link to comment
Share on other sites

Преди известно време бях попитал кои са хората ръководещи БАВЛЖ.

Никой не ми отговори, вече май не искам да знам, е разбира се аз не съм член, но защо Д-р Хараланов да отнася всичко, отдели им на БАВЛЖ един отделен ред в които да пише само някой от ръководството на Асоциацията щото така е много лесно.

Йовко я пусни това я пусни онова хайде тези иначе толкова отговорни хора наистина да отговорят на въпросите на Коко щото и на мен ми е интересно!?!!!!?!?!?

Въпрос - кой ще изброи членовете на ръководството на

Българска Асоциация на Ветеринарните Лекари за Дребни Животни

и кой за какво отговаря?

Бонус - ще го упълномощим за пресаташе на БАВЛДЖ.

Link to comment
Share on other sites

Много интересен въпрос. Порових се в устава на асоциацията и открих две интересни неща. Първо-управителния съвет е от 5 до 9 човека, а ние освен Божидар Асенов-председател и Бойко Георгиев други незнаем. Поне аз. Второто нещо е, че основно задължение на асоциацията е да представлява своите членове по въпроси относно практиката им. Значи, защо ние да правим подписки с мнения по новите законопроекти, когато може с официален документ от името на асоциацията да излезе становището ни. Нещо , което д-р Мустафов и Камарата правят. Бойко и Божидаре, включете се най-накрая и кажете какво правите по въпросите, които ни интересуват. Кажете и позицията си за провеждането на конгреса. Кажете кои са другите членове на управителния съвет, за да ги питам щом са приели да са там какво правят за своите колеги, членове на БАВЛЖ.

Link to comment
Share on other sites

...Второто нещо е, че основно задължение на асоциацията е да представлява своите членове по въпроси относно практиката им. Значи, защо ние да правим подписки с мнения по новите законопроекти, когато може с официален документ от името на асоциацията да излезе становището ни...

Според постинг на д-р Хараланов от 22.02, 23:39 в друга тема, това е факт:

От името на на БАВЛДЖ е внесено писмо в комисията по земеделие с категорично несъгласие с така направения законопроект. БАВЛДЖ счита, че закон за съсловната организация на практикуващите ветеринарни лекари трябва да се прави от съсловните организации, а не от НВМС.
, само че - подобна позиция би трябвало да бъде предшествана от сондиране на мненията на членовете и последвана от подробното й разясняване и обосновка сред същите тези членове - нещо, което очевидно не е факт. Освен това, аз от Асоциацията и от Камарата научавам, че имало проектозакон "за съсловната организация на практикуващите ветеринарни лекари" - такъв не ми е известно да има - проектозаконът е за съсловна организация на ветеринарните лекари изобщо; освен това - НВМС да не прави такъв проект е точно толкова логично, колкото и да не го прави организация, в чието ръководство е човек, чието второ име е Intervet - нали така? (Простете ми, че пиша в тема за Асоциацията без да съм неин член, но в случая се засяга въпрос, който касае всички ни, не само членовете).
Link to comment
Share on other sites

Наистина не е коректно да се критикува Асоциацията от нечленове във форум на самата Асоциация.

 

Още повече, че тази тема е за конгреса. Отправям критика и към по-горе писалите, че изместиха темата.

Все пак трябва да има ред!!!

Link to comment
Share on other sites

Трябва ни място,което да отговаря до известна степен на място за Конгрес.За съжаление не съм запозната добре с хотелите и ако някой може да предложи конкретен град и хотел-моля да го направи.От по-близките на мен знам,че на мин.бани в Ст.Загора има такива хотели :P

Link to comment
Share on other sites

Има и още нещо - не е лошо, който посочва нова място за конгреса, да има впредвид дали той или евентуално някой друг има възможностите и организационните умения да организира едно такова мероприятие на местна почва. Ето например аз мога спокойно и без да се притеснявам да заявя, че си нямам и хабер от такава организация и за това не давам идеи. Иначе как ви се струва - предлагам еди къде си, а да го организира който си иска. Не визирам никого от нас. Просто смятам, че не е редно да пускаме кьорфишеци. Пък когато се съберат реални оферти тогава да ги обсъждаме. Ако не - тези, за които има организатор. Чест им прави на д-р Хараланов и д-р Шишков, за това, че предлагат и се наемат да организират.

Link to comment
Share on other sites

Лично мен Боровец ме устройва. Но ще се съобразим с колеги те и за средата на България.

Все пак офертите за място да са разумни. Просто не ми се плаща по 100лв на вечер. Пловдив е добра идея но едва ли нощувката ще е по-малко.

Пешо да вземеш акордеона

Link to comment
Share on other sites

А какво му е на В. Търново? Има ли във форума колеги от там, които биха се наели с организацията? Търново е приблизително в средата на България и на всички ще им е еднакво далече. За мен Варна е безкрайно неудобно място.

Link to comment
Share on other sites

Йовко, не разбра ли накрая, че тези които пишем тук най-вероятно ще отидем където и да е конгреса, но целта е да дойдат колкото може повече колеги, които не ползват нет, които работят за малко пари, на които възможностите не им позволяват да си купуват скъпите книги , но искат да станат по-добри и най-важното са наши колеги, от нашата черга и дори това да се видим , да поговорим за проблемите им ще им е от полза. Не е нормално на семинара в Ст. Загора да са повече хората отколкото на конгреса. Плюс това този конгрес ще е по-важен от останалите, заради това че вече сме в ЕС, щем или нещем има промени с които трябва да се съобразяваме, има неща които трябва да обсъдим и те не са само свързани със законите, а и с политиката ни относно нуждата от лекарства които все още не се внасят, относно акредитациите ни с които западните лекари се подпичкватЗащо ли.../ и още доста неща, а за това е необходимо да има много хора. Мисля също така, че този път трябва да се обяви датата и мястото на възможно най-много места, дори и в пресата. Има колеги от Пловдив, които не знаят къде и кога ще е. Какво да говорим за по-малките населени места.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...