Jump to content








Годишен конгрес


Recommended Posts

д-р Бойко Георгиев изпрати тази информация.

Предложението за следващия конгрес е да е първите Петък, Събота и Неделя на Юни.

Като место за провеждане засега има две предложения - Боровец и Международен Дом на Учените "Жулийо Кюри" в Свети Константин до Варна.

 

Като предложени теми до този момент са:

Наследствени очни заболявания

Бизнес практика с дребни животни - евентуално лектор prof. Philipe Moreau

Електро и Ехо кардиография с практически занятия - лектор от Русия

Може би 2 часа за случаи от практиката.

 

Всеки може да прави предложения, както за място на провеждане така и за теми.

Link to comment
Share on other sites

А, защо не в Габрово???Почивна станция,,Люляци''.Чист вьздух ,центьра на Бьлгария и котки без опашки и и и . . .

Link to comment
Share on other sites

А защо не Пловдив? Удобни конферентни зали в панаира със професионален симултантен превод, една камара хотели в близост, интересен град за разглеждане, може да се съчетае с международната изложба за кучета, може да намерим и пациенти които директно да обследваме, пък и сме по-централно разположени от Варна.

Много съм против да е на Боровец, ако организацията ще е като на последния конгрес. Ако трябва пак да се лутаме в кой хотел да отседнем, ако галата ще е в хотел, в който са настанени само шепа хора, но на тях им е удобно и ако конгреса ще е само с научна цел без да има и точка, засягаща реорганизацията в професията ни, то това е само семинар.

И нека този път не си измиваме ръцете със съсловната организация. Ние членуваме в асоциация, пълноправни членове сме и трябва най-накрая да поставим нашите искания и условия на масата. Асоциацията тава сме ние, не ръководството. Нищо лично против тях, но не ми се слуша как са ходили еди къде си и са се срещнали с еди кого си. Болшинството от нас нямат физически тази възможност, което показва колко е голяма разликата помежду ни. Така, че този път конгеса ще е където искат най-голяма част от членовете и ще трябва да е организиран леге артис.

Link to comment
Share on other sites

1. Молба към д-р Хараланов...

 

ПОМОЛЕТЕ.... ръководството на БАВЛДЖ да се включи във форума и да сподели нещо.....

 

2. Въпрос към д-р Хараланов...

 

Как стават достояние на ръководството на асоциацията предложенията и вълненията на членовете ?

 

3. Предлагам ви тема за конгреса

"Diagnostic approach and treatment of dermatophytosis and systemic mycoses in the dog and cat"

 

Лекторът е от ЕС и е сертифициран специалист.

 

Моля да изразите вашето отношение.

Link to comment
Share on other sites

1. Молба към д-р Хараланов...

 

ПОМОЛЕТЕ.... ръководството на БАВЛДЖ да се включи във форума и да сподели нещо.....

 

Правил съм го, няколко пъти!

 

2. Въпрос към д-р Хараланов...

 

Как стават достояние на ръководството на асоциацията предложенията и вълненията на членовете ?

 

И аз това се питам

Link to comment
Share on other sites

Като тема предлага "Лайшманиоза при кучетата" - доц. Цачев. За пръв път в България се диагностицира това заболяване при кучетата и е повече от нормално то да бъде представено на Конгреса!

Link to comment
Share on other sites

Предлагам темите да бъдат от различни раздели, например инфекции, хирургия, вътрешни, акушерство. Подкрепям Йовко, че е важно да се обсъждат въпроси, които пряко ни касаят и най-вече са приложими . Нямам нищо против наследствените болести по очите, но колко от нас имат или могат да си позволят апаратурата за диагностиката ми. Също така не ми се слуша лектор, който се хвали как оперира ендоскопски със свръхмодерна апаратура купена от университета, а като го питам практични и видяни неща, казва: съжалявам не съм срещал подобно нещо, при нас това го нямаме и подобни... Мисля, че лекторите трябва да се съобразяват с климатогеографските особености на България и със това, че ние знаем доста, но искаме да научим как реално и в ежедневието да се справяме със заболяванията за които ни четат.

Наистина държа ръководството на асоциацията да покаже, че чете този форум, че е в течение на нашите изисквания и да обясни какво точно смята да направи относно провеждането на конгреса.

На семинара в СТ.Загора споменах на Бойко Георгиев нещо интересно, което видях че правят братушките. Та те си бяха организирали практически семинар по вертебрология със препарати, на които колегите се упражняват , със лектори които обясняват тънкостите при всеки отделен случай и естествено с новостите в тази насока. Д-р Георгиев каза, че няма проблем да организира и това. Е, нека сега да каже какво става с организацията на конгреса.

Link to comment
Share on other sites

Първо предложението ми за Пловдив е за края на март и началото на април, а тогава не е жега. Предложението ми идва оттам, че ще можем да го съчетаем със седмицата на " Природа, лов и риболов" или "Цветна пролет". Пък и след Габрово и Ст. Загора е почи еднакво отдалечено място от всякъде. Относно семинара по вертебрология- осигурени гръбначни стълбове за да се види нагледно кое точно се реже и как точно при различни случаи се фиксира. Осигурени и патологичноизменени такива за да се види как точно изглеждат проблемите. Представители на фирми производители на консумативи или дистрибутори, които осигуряват консумативите за семинара/естествено с рекламна цел/, но впоследствие ще знаем откъде да си закупим. Което ме подсеща, че аз още си търся винтове.

Но дори да не е по тази тема да е от този вид за да се покаже, че нещата които учим са реално постижими в клиниките.

Друго мое предложение за място на конгреса са Пампорово в южна България или Жеравна в северна. Ако ще съчетаваме мероприятието с балканска почивка поне да сменим мястото. Щото ако след всички възражения, които отправяме пак ще сме на Боровец ми идва в съзнанието една дума, на която културно и викаме лобиране...

Link to comment
Share on other sites

Честно, от предложените теми не ме ангажира нито една!!

 

 

Можеш и ти да предложиш нещо което ще те ангажира.

:( После пак ще има коментари, че конгреса бил на ниско ниво. Да оставин пасивните членове на фроума, но тук има поне 20 колеги които пишат редовно, но не виждам 20 мнения за място и теми.

Link to comment
Share on other sites

Йовко, това че на мен не ми допадат темите не означава нищо, важно е мнението на колегиума!

 

А какво би ме заинтригувало, вече обсъдихми в темата " Пролетен семинар 2006г."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

нещо пак стана и изведнъж се озоваваме в позната ситуация. Йовко, как така се реши да определяме от тези две места? Варна е отдалечена доста от болшинството колеги, а за Боровец знаеш позицията ни. Казвате , че Пловдив отпаднал заради празника на розата. Е, не останаха ли други места в България където да се съберем? Една среща в единия край на България доста ще затрудни хората от другия. Да тръгна в петък рано и да стигна късния следобед изморен, а след това да бързам рано в неделя да се прибирам какво ще ми остане? Само умората. Имаше предложения за Габрово и Хисаря. Какво стана с тях. Разбирам, че искате да е в курортно селище, но моля съобразявайте се с реалността. Иначе пак сбирката, наречена конгрес ще е от 50 човека. Хайде да загърбим емоциите и да помислим реално и практично. Колегите от Варна и региона ще ме разберат, те са преживели пътя до Боровец и могат да кажат дали им е приятно от толкова пътуване.

Йовко, знам че ще кажеш че е късно вече да го обсъждаме, но има голям процент колеги, които не ползват форума, но заслужават внимание и заради всички трябва да го обсъдим. АЗ СЪМ ПРОТИВ И ДВЕТЕ МЕСТА

Link to comment
Share on other sites

Коко, прекалено демократично мислиш.

Ти как си я представяш тази работа хора които не влизат във форума да си дадат мнението, това е практичиски невъзможно. Направихме сайт на Асоциацията и от там също се влиза във фоума. Ами оня който е заинтересован може да изрази мнението си, а от мнението но ония които не са заинтересовани няма нужда.

Аз лично съм бил свидетел как няколко пъти е повдиган въпроса къде да е конгреса, е това бяха предложенията.

Винаги ще има група хора на които ими е неудобно. Мен не ме питаш за Боровец , нали. Може би ние сме най-отдалечената точка от Боровец.

Така че не се сърдете. Вече е наистина късно! Така че дайте си мнението каквото и да е то.

Не съществува идеалното място.

Link to comment
Share on other sites

Коко, нали си мой човек....за винтовете, де...! Отиваш в най-близкото представителство на БОШ. Дам дават едни винтове, неръждавейка, за метал, разл.размери. Идеални са за костите...!

Link to comment
Share on other sites

Eто пресен пример за нашата пасивност.

Хора, нещата се променят първо от най-малкото. Ако не си верен в най-маркото как ще се справиш с по-голямото . Та за какво става дума?

Пуснах анкета в този форум за това къде да се проведе Конгреса. Наистина на този етап това са възможностите, ако някой знае за друго място да казва - какво се получава, има над 80 посещения и само 13 гласували. Е, и ние сме тръгнали да правим Съсловна организация. Не знам! :):(

Link to comment
Share on other sites

Коко, нали си мой човек....за винтовете, де...! Отиваш в най-близкото представителство на БОШ. Дам дават едни винтове, неръждавейка, за метал, разл.размери. Идеални са за костите...!

Ходих. Казаха, че ти си ги изкупил всичките. Що са ти, незнам...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...