Jump to content








бланка за електронна регистрация на кучета


Recommended Posts

Имам да казвам няколко неща:

- по написаното от Коко /макар и по-рано/ - наредбата е подзаконов акт и с нея не може да се изменя закона, така че докато не се промени закона така, че да отпадне изискването да се предоставя информация и на общината по-здравословно е това да се прави;

- напълно е възможно от министерството така да отговарят поради факта, че бюджетите се залагат на много по-ранен етап в сравнение с твоето писмо и корекции с по-късна дата са често освен нежелани, а и трудни. Друг е въпросът защо средства за тази дейност не са предвидени по-рано;

- този отговор от канцеларията на министъра ми прилича на нещо от сорта "а бе я се разкарай!". Иначе казано напълно формален отговор. Просто ти е отговорил някой от служителите в министерството защото е длъжен да отговори нещо, пък било то и не по същество. Най-вероятно министъра дори и не е разбрал за твоето писмо - той има по-важни работи - да следи къде се дават интервюта, има камери и така...;

- в цялото ти изложение с жалбата и отговорът й не видях някой да оборва това, за което аз писах малко по-горе.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ИД и Анекс №2 са подписани миналата година. Тук обаче въобще няма значение кога и какво е подписано. Просто никой не иска да ви даде по 10 лева на чипирано куче/до този момент/. Туй ми беше тънката мисъл. Просто реших, че е време да дам публичност на този отговор.

 

Никой не изкоментира следното: Пловдив, Варна, Бургас... - колегите подписаха индивидуални договори. София- всички се юрнахте да подписвате нещо съвсем различно... Направо съм изумена!

 

 

Повече/за неопределен период от време.../ няма да чипирам кучета, но това си е въпрос на мой личен избор, поради ред съображения.

Link to comment
Share on other sites

Да започнем с това, че за пореден път правиш разделението "аз" направих/или не направих/ така, а "вие" ...

Как трябва да го разбираме това? Имаш ли представа по този начин за колко човека говориш изобщо? Колко от тях са направили това, които им вменяваш и колко не са? Защо реши, че само и единствено твоите разсъждения и действия са правилни, а всички други не?

 

Всъщност тук който каквото е писал по темата все е било във връзка с правилно/неправилно и редно/нередно и не видях някой да е писал "аз направих/не направих това и това". От къде са твоите по-горни заключения?

 

По моя информация до петък са били подадени около 60 заявления, но пък от колегите с които съм се чул, нито един не е в това число. Дори и тези 60 да са истински, колко от всички работещи в София са те, а и с какво право ти едва ли не ги заклеймяваш? Все пак става дума /поне за който е прочел внимателно/ за доброволно подаване.

Link to comment
Share on other sites

Мише, бая народ се юрна да подписва без да обмисли. Незнайно защо, вероятно така сме си свикнали, когато контролен орган свирне, ние се наакваме.

За применр няма да дам БАБГ, а КАТ. 99% от случаите, в които се возя в чужда кола и ни спрат ченгета, шофьорът буквално се насира и вече е абсолютно убеден, че ще е глобен или ще му се искат кинти. Мойта кола си е изрядна, за нарушенията си искам акт и си го плащам. Кеш пари не им давам. Това е.

Пичуе, ние сме тия дето решават нещата, не някой друг.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Мише, бая народ се юрна да подписва без да обмисли.

Не разбирам, къде е уловката за да не подписват?

Link to comment
Share on other sites

Да започнем с това, че за пореден път правиш разделението "аз" направих/или не направих/ така, а "вие" ...

Защо трябва да се повтарям? Това си е договорка от декември 2011 година между БВС и БАБХ, БВС- МЗХ. Защо колегите в останалата част на страната са подписали ИД, а в София ни се предлага нещо различно? Не сме ли членове на една и съща съсловна организация?

 

Да, ще говоря от мое име- АЗ, защото не мога да говоря от името на някой друг. Ако си ме чел внимателно- АЗ не съм подписала нищо. Защото не ми предлагат да подпиша ИД- дори до вчера си писах с д-р Славев и пак продължавам да си изпращам инфо по мейл. Поиска ми ЕГН, а аз отговорих, че в ЗВМД и ЗЗЖ не пише да събирам ЕГН-та... Вчера му изпратих инфо за последното чипирано от мен куче. Аз не чипирам вече, Мишо, ако си ме чел.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Не разбирам, къде е уловката за да не подписват?

Примерно това, че София ше подписва нещо абсолютно различно от България. Хъх? Що?

+ ни задължават с некви декларации некви неща, дето не са съвсем законни... и те така

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Не разбирам, къде е уловката за да не подписват?

 

Ще кажа какво мисля аз. Това си е мое мнение и с него не ангажирам никой.

 

Доктор Делчев, когато на теб ти трябва един хляб какво правиш? - Отиваш и си го купуваш - т.е. плащаш неговата цена. В нея са калкулирани цената на създаването, на доставянето и т.н.

Каква е разликата между хляба и исканата от нас информация? - Ако се абстрахираме от някой подробности - никаква!!!

Проблемът е, че нас в момента се опитват с "непозволени хватки" /поне според мен/ да ни накарат да им подаряваме плода на нашия труд.

Ако нещата стояха така, както в Пловдив например изобщо намаше да си говорим за тези неща. Подписваме договори и работим, защото там това се заплаща. /поне такава ми е информацията/

Обаче в БАБХ в София са решили, че ще ни натиснат и нещата ще минат безплатно /за тях/. Значи искат да ядат хляба без да го платят.

И как ще стане това? Ще ти дадат кратък срок, няма да ти обяснят за какво става дума, няма да ти изяснят права и задължения и те така... После иди разправяй "ама аз искам да ми се плати", "аз не съм разбрал" и т.н. Истината е, че с подписа си ти се съгласяваш с условията на това, което ти се предлага, а че не са ти ги казали - да си чел и да не си подписвал!!!

Кога беше споменато от БАБХ за това, че се касае за доброволно подадено заявление? - на 02.07.2012. А упоменатия срок /поне който на мен ми казаха/ беше до 29.06.2012.

Начина на управление, с който се опитват да ни манипулират е прост - същия, с който се води животно по опасен терен - слагат му чувала на главата, за да не вижда къде стъпва.

 

Дали и аз ще си подам заявление за достъп? - Не знам! Ще видя как ще се развият нещата, а до тогава варианта по чл. 37 ал.5 от ЗЗЖ решава въпроса.

 

И пак казвам - това си е мое мнение!

Link to comment
Share on other sites

Съчуствам ви за проблемите и смятам че трябва да държите на това което е регламентирано за всички. Иначе държавните чиновници много обичат "частника " да им работи ако може за благодаря.

Link to comment
Share on other sites

Ммм дааа...

 

Както и по-горе бях писал - много кратки срокове при това единствени и окончателни, никаква яснота за последващи ефекти или действия относно по-късно подалите заявления, какво става с плащанията и т.н.

И какво трябва да означава това, че ще ти дадат достъп дори и да не си член на БВС, след като сме законово задължени да членуваме за да практикуваме? - Това няма ли да е в противоречие с разни закони и закончета? Така ще се узаконява дейността на тези, които съгласно закона за съсловната организация трябва да се затворят!

Link to comment
Share on other sites

Нас ни мотаят и не ни дават да подпишем Индивидуалните договори. Нали чете какво ме излъгаха в мейла от МЗХ- че нямало да платят, защото не били предвидени пари за чипиране. АХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХА е, днес платиха! ИД и Анекс №2 са подписани от Найденов и Войнов още края на ноември и декември 2011... Нямали пари на 15 юни 2012... Чак толкова прости и наивни не сме, бе!

Link to comment
Share on other sites

Аз взех пари. Задълженията по договора се изпълняват. Относно писмото за въвеждане на кучета във ВетИс, всичко е на доброволни начала. Никой никого не задължава. Крайният срок е за обучение. Не смятам обаче, че след това ще върнат някой. Системата приема обаче собственик и адрес само ако има ЕГН. Очаквам да има промяна в електронната бланка и да добавят ЕГН вътре, защото сега се получава, че денните които са събрани досега не могат да бъдат въведени в ТАЗИ информационна система. Според мен дори и доброволно искат да въвеждаме ние в тази система, защото само ветеринарният лекар идентифицирал животното може да го въведе в системата. Освен това по този начин ще се затворят устите на представителите на неправителствените организации, като им се хвърли топката че видите ли без ЕГН няма въвеждане и затова още няма достатъчно голяма база данни. Съветът ми е към колегите от местата където не са сключили договори да отидат с представители на съюза и да изискат правото да подпишат. Иначе се получава дискриминация. Вече има прецедент с плащане, така че няма къде да бягат от ОДБХ.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ами как ще разберете, след като явно не знаете какво е Индивидуален договор, какво е Анекс №2 и т.н. НИКОЙ В СОФИЯ НЕ Е ПОЛУЧИЛ НИКАКВИ ПАРИ, ЗАЩОТО ОДБХ НЕ НИ ДАВА ДА ПОДПИСВАМЕ ИНДИВИДУАЛНИЯ ДОГОВОР, КЪМ КОЙТО НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ Е АНЕКС №2.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ани,

Аз съм търпелив човек, дори на моменти прекалено, но понеже нещо много се издразних ще ти кажа следното:

Бих предложил малко по-спокойно да го раздаваш. Ако имаш информация, която искаш да споделиш - моля, а ако не искаш - просто си трай! Във всеки случай такива казани-неизказани неща щипнати от тук - от там не знам на кого помагат. И както самата ти като част от модераторския екип знаеш, че размахването на пръст с главните букви е неприемливо /демонстрира крещене и слабо уважение към отсрещния/.

От друга страна ако претендираш да ти се плаща за съветите - кажи си тарифата... Не приемам това, да се нахвърляш срещу някого защото не знае всичко, което ти знаеш, тъй като имаш някакъв интерес или по друга причина. Вярвай ми, има толкова много, което ти не знаеш /разбира се в различни области/, но не виждам някой да ти го навира под носа.

 

P.S. Само да изясня - наскоро беше казала, че не те чета внимателно какво си писала - не е вярно. Чета и препрочитам. И когато пиша в повечето случаи пиша бавно, съзнателно и стоя зад всяка своя дума!

Link to comment
Share on other sites

Уважаеми колеги, това http://www.bvsbg.com/ е сайта на СЪСЛОВНАТА НИ ОРГАНИЗАЦИЯ. Тя се нарича Български ветеринарен съюз- съкратено БВС. Относно различни събития, документация и прочие е редно да се информирате от него, ако разбира се се интересувате.

 

Няма нищо по-лесно от плюенето в онлайн пространството, Лъчезаре.

 

Още нЕкой сърдит?!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...