Jump to content


РЕКЛАМИ
Sign in to follow this  
д-р Светослав Христов

има ли желаещи за практически курс външна костна фиксация

Recommended Posts

Колеги изпратиха ми запитване от SECUROS дали искаме да се организира двудневно обучение за външна костна фиксация. Обучението ще бъде на български и вероятно ще се проведе в София. Такова обучение проведохме в Истанбул миналата година и сега вевроятно и в Белград в края на октомври. Според мен най-подходящо време би било през ноември (така мога да върна цялото оборудване от Сърбия и да продължим тук).

Друг вариант е да оставим такова обучение за годишния конгрес през 2011.

Аз имах и някои други идеи за практическо обучение в дните преди годишния конгрес :

 

1. Луксация на патела и някои често срещани травматични луксации (wetlab на трупни материали, за да се упражняват достъпите до ставите)

2. Семинар за тазобедрена дисплазия (тук вероятно ще трябва да търсим няколко спонсора, за да можем да застъпим всичко около диагностика и методи за лечение). Тоест трябва да се поканят няколко лектора с опит в различните оперативни намеси и аз държа да имаме сертифициран лектор от PennHip). Този проект е по-мащабен и честно казано не знам дали ще е по силите ми да го организирам по начина който ми се иска.

3. Външна костна фиксация за напреднали, заедно с основи на рингова фиксация и лечение на костни деформации. Тук ще имаме подкрепа и на турска фиема, произвеждаща оборудване за рингова фиксация.

4. Jeff Mayo предложи обучение за TPLO, но на такова обучение ни трябват участници от целия регион, защото предполагам единици ще бъдат тези от БГ.

 

Ако на вас ви хрумва нещо друго, ще се радвам да го обсъдим

 

За евентуален курс за външна фиксация през ноември няколко колеги проявиха желание да се запишат, така че желаещите да пишат тук или да ми се обадят.

 

Поздрави

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Клиника Авицена

д-р Бенгюзов -към групата на желаещите.

Share this post


Link to post
Share on other sites

аз само да напомня, че най-вероятно втората половина на Ноевмври ще има и 1 дневен семинар с д-р Стефан Тунев от САЩ, относно тълкоиглената биопсия при диагностиката на най-често срещаните кожни тумори.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колеги цена за участие на семинара през ноември ще бъде 500 лева. SECUROS най-вероятно съвсем скоро ще имат фирма дистрибутор в БГ и не знам дали уоркшопа няма да бъде даден точно от тази фирма. Намерил съм един учебен център с хотел в студентски град където можем да нощуваме и да проведем обучението. Цената на единична стая е 30 лв. Максимален брой участници -16 (осем работни места). Вече започнах списъка

Йовко само трябва да каже кога ще е семинара по цитология, за да не се скарат двете мероприятия.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вчера приключихме двудневен курс по външна фиксация за една група колеги от Гърция. Колегите от Централна Ветеринарна Клиника проявиха интерес да бъдат домакини и аз лично съм изключително доволен от условията, които ни предоставиха. Мисля че най-полезно беше че всички упражнения се проведоха на трупни материали. Така че датата остава 20 и 21 Ноември, мястото е ЦВК. Ограничих броя на участниците до десет, защото инъче упражненията не са така пълноценни. Би било добре да знам точния брой на участниците до края на този месец.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...