Jump to content








Идентификация-база данни


Vivavet
 Share

Recommended Posts

Guest д-р Анна Бондокова

E те такова има и българско - за кучета и котки някой го е спретнал . Има го на линк из форума някъде дори . Ама е глупост - сам да си въвежда собственика данните и т.н ... А на НВМС не им ща парите по принцип , а и никви данни не им пращам , докато не си разкарат шибаната наредба !!!

Link to comment
Share on other sites

Няма пък! Аз си нямам лаптоп с връзка към интернет и няма как да им ги пращам!

Link to comment
Share on other sites

аз лично говорих с колегата от НВМС, който отговаря за това и ми заяви, че плащане въобще не се предвижда!

 

 

На последното събрание на БВС, на което присъствах, нашият "гуру" д-р Генов каза че ще се плаща на "кабинетните доктори" не само регистрацията, ами и ваксинациите за бяс и обезпаразитяването за ехинококоза.Аз съм една от "Кабинетните доктори" от Варна ,които искахме да ни се заплаща участието в ДПП - защото ние учасваме фактически много повече в превенцията на беса и ехинококозата от участъковите.Аз мисля, че и вземането на кръвни проби за бруцелоза и др. зоонози трябва да се плаща от ДПП.На участъковите лекари им дават по един лаптоп за регистрациите - на нас защо не. =))

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова

Аз не мога да разбера , защо сте такива мазохисти , като искате да станете още по-зависими от НВМС ?! Неееееееее ........ МЕРСИИИИИИИ ! Нищо тяхно не ми е нужно !

В такъв случай кучето , котката и спортния кон ще трябва да влязат в графа ,, Третирай ме като Добитък " . НВМС ще ни накарат да подпишем някой друг договор с тях , щото който плаща без договор няма да плаща . Ще определят с наредба цените за третиране срещу ехинококоза , ваксинация против бяс и чипиране - и колко да вземаме от собственика , и колко ще ни доплащат . Тези цени може и да са по-ниски във сравнение със сегашните ни цени . И после и лаптопи на лизинг няма да можете да си вземете .

Link to comment
Share on other sites

На участъковите лекари им дават по един лаптоп за регистрациите - на нас защо не. =))

 

Той кораба потънал, ние за байряка плачем!!!!!!!!!!!!

 

Колежке, не виждате ли, че всичко което е измислено и е свързано с това БВС и измислената наредба с категориите е единствено и само в полза на участъковите лекари (нищо лично - държа да отбележа!)! БВС в никакъв случай не е в полза на работещите с домашни любимци! Ко сега да се лъжем!!!!!!!!!!!!

Пък това, че ще се вкарват в система чипове на кучета и ще се плаща - може и да стане някоя година, но не и тази!

Link to comment
Share on other sites

Даването на пари от НВМС обвързва при всички положения.../подкрепям Д-р Бондокова/...По-важно е да има единен регистър! Миналата пролет самите ние се изправихме пред подобен случай с един намерен английски булдог /накои може и да си спомнят постингите ни/...имаше микрочип...успяхме да стигнем само до това, че е на Virbac-нищо повече. Беше светлина в тунела информацията, че от Virbac имали практиката да изискват номерата на поставените от колегите в страната чипове и си правели нещо като собствен регистър, но....дотук. В крайна сметка ударихме на камък...От фирмата ни обясниха, че не всички колеги имали доброто желание да дават тази справка и т.н. =))

Link to comment
Share on other sites

Guest д-р Анна Бондокова

Ми аз им нося номерата в РВМС - с ксерокопие на паспорт и всичко останало - ама само за платен данък до сега и регистрация в общината - както си трябва . Правя го с цел спазване на закона и за доброто на пациенти и клиенти , които са си платили и не желая допълнително още някой да ми плаща . Просто не им искам допълнителното обвързване по никакви поводи !

Стига с този комерсиал ! Искам да си остана частнопрактикуващ , а не да се превърна в соц-държавен лекар !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...