Jump to content








Статии


Recommended Posts

кучето трябваше да се евтаназира и със събраните хиляди долари за евентуална такава операция да се помогне на някое дете.

Защо бе Йовко.. Дарителите са искали парите им да отидат точно за това куче и точно за неговите протези.. В крайна сметка имат право да решат сами къде да инвестират. И аз не мисля, че децата и животните трябва да се противопоставят - просто трябва да има за всички..

Link to comment
Share on other sites

ТОВА куче ли трябваше да се евтаназира?

 

Когато животното не се е отказало да живее и има възможност ние, т.н. висши, мислещи и каквито още обичаме да се наричаме, да помогнем... просто трябва да го направим. Евтаназията е лесното решение = убийството.

А противопоставянето кучета/деца е наистина недомислено и безсмислено.

Link to comment
Share on other sites

За да сме точни, точно това куче трябваше да се евтаназира. Все пак нашата работа като лекари е да осигурим комфортен и пълноценен живот на пациентите си, а не да ги пазим живи на всяка цена /нямам предвид финансовата цена - тя си е проблем на стопаните и разните дарители/. Аз не смятам, че едно куче е щастливо без 4 крака пък ако ще и титаниеви самоходни протези да му сложат. Колежке, кучето няма как да се откаже да живее след като е осакатено, но иначе е здраво - да прехапе някой електрически кабел ли трябва за да покаже, че не му се живее? Ние като разумни хора би трябвало да не го оставяме да вегетира в този вид - това е значително по-хуманно решение от пухените възглавнички и многото ахкане и охкане. Поне след като някой ще го гледа може да повлияе на общественото мнение и благодарение на него най-сетне да се обърне внимание върху умишлената жестокост към животни. Само този аспект ме възпира да не започна да оплювам спасяването му.

Link to comment
Share on other sites

ето още една приказка от байките. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=552224

 

 

 

След като никога няма наказани здравото... ще имаме винаги такива дискусии от този род.

Link to comment
Share on other sites

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=553752

 

Pitbull Terrier, Tosa Inu, American Staffordshire, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerbel, Kangal, Central Asian Ovtcharka, Caucasian Ovtcharka, Southern Russian Ovtcharka, Tornjak and Sarplaninac.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Новият президент на BVA

 

Кога ще имаме такава перспектива и при нас - четвърто поколение ветеринарен лекар! Ние предпочитаме да започваме на ново и на чисто всеки 10 години! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ах , какъв феминизъм лъха от тази статия ( ,, Съпругът й е и неин колега, с когото вече 13 години развиват ветеринарната клиника „Новет”. - а де остана човека от снимката ? ) !

 

http://www.anonce.bg/articles/view/nadejda...inova_veterinar

post-10247-1290515333_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Човекът от снимката е умен! Лежи си щастливо на плажа и е оставил жена си да "развива клиника Новет по 12 часа на ден, включително в събота и неделя" ...

Link to comment
Share on other sites

Ах , Бондокова - Маркова , кога ще те видя на 4 очи !!!!!!!!!!!

 

Ииииии не ми кради снимките от фейса ! Шпионка такава.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...