Jump to content








д-р Караславова

Членове
  • Posts

    1627
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

д-р Караславова last won the day on October 18 2011

д-р Караславова had the most liked content!

About д-р Караславова

  • Birthday 03/26/1977

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    73353857

Информация за профил

  • Интереси
    дребни животни, влечуги и гризачи<br />Извън медицината - фентъзи, ски, пазаруване, туризъм

Recent Profile Visitors

838 profile views

д-р Караславова's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-1

Reputation

  1. Добре, че в България има и хора като Мила, иначе наистина мнооооого лошо сме го закършили. А не й личеше преди години..:-)
  2. Ако случайно си беше сменил и окраската щях да призная стопанката.. Но колкото и да е смешно една от моите мъжки котки преди 20-тина години роди. Имах уж 4 женски и 1 мъжка, но в един момент се сдобих в рамките на 2 дни с общо 21 котенца. Само не стана ясно кой е бащата на котенцата на Лазар... Не почвайте да викате, първо бях на 13 години и второ намерихме стопани на всичките. А, д-р Коко, не знам кой идиот е оперирал съответният пинчер, но или стопаните лъжат за пореден път или колегата ни трябва спешно да си смени професията.
  3. ейн швайн шпацирен цузамен мит цвайн гугуткен!

  4. Всъщност студентите са много виновни. И да подчертая, че не ми пука кой би го прочел. От последните студенти, които ми се извървяха през клиниката само една девойка отчасти знае английски /друг език забрави директно/. Само тя след като мине даден пациент отваря някоя книжка или задава въпроси... На другите трябва неколкократно да им се напомни да избършат масата, не се доближават до микроскопа и ако ги попитам какво виждат на рентгеновата снимка, те не могат да намерят 500 сс плеврален излив на котка.. Наскоро се опитах да накарам един да ми разтвори шише терцеф и след около 40 мин опити и нищо съществено ме попита " ама колко мл трябва да сложа в шишенцето?" Човекът е 5-ти курс... Достраша ме да го питам дали случайно знае дозата на терцефа - виждал я е поне 80 пъти... Бях си отоперирала спуканата пиометра и сама си го разтворих накрая... А много забавното е, че стажантката седна и сама си написа докладът за стаж по реални пациенти, аз само й го проверих - и допълних някои неща и отговорих на всичките й въпроси. Докладът си беше наред, иииииии беше върнат :-) :-) ;-) Сега дойде пак едно девойче 3-ти курс, жалко, че заминавам в странство - от него ще стане лекар някой ден.
  5. Пешко, ще си ползваш скайпа, както и досега.. Бондокова - немската бира определено много ще ми допадне и може и да се задържа там...
  6. Ха, аз чак сега виждам това. Искам отново да благодаря на др. Борисов, че пусна тази обява. Понеже ми е писнало да се боря с вятърни мелници, реших да пиша на обявата и получих мястото. Доколкото успях да се запозная за три дни по време на интервюто обстановката там е прилична, колегите поне отчасти изглеждат смилаеми, а условията са средно статистически за немски ветеринарен лекар. Надявам се, че съвместната ни работа там ще потръгне.
  7. В художествената литература обикновено ползват мухлясъл войнишки хляб за всичко. Това с домата явно е резултат от "мирното време" в което живеем...
  8. Аз тези хартийки чинно си ги попълвам. Няма да ги представя на никого обаче, ако не ми се плати! Все едно колко - там 3-5-80 лв на куче, но аз не съм длъжна да върша безвъзмездно каквото и да било.
  9. Ново!!!! Чак се втрещих! Котките се разделят на големи и малки. При това разделение се взема под внимание особеностите на строежа на гръкляна, защото гръклянът при малките котки им позволява да мъркат, докато големите котки не могат да правят това. Ако някой е имал в предвид "домашни котки" и "тигри" също бърка, всички представители на семейство котки могат да мъркат. А какво общо има това с гръгляна - съвсем не разбрах. Любопитен факт наистина е, че големите котки могат да мъркат само при издишване, докато "малките котки" могат да мъркат и при вдишване.
  10. Привет! Искам да попитам какво ти е мнението за хуманните капки Фл...

  11. Абе дали си гледал старините е отделен въпрос... Защо е бил прострелян също... Това е убийство и трябва да бъде разкрито и наказано. Аз разбира се предполагам, че нечий мопс се е споминал и лопатолът е влязъл в действие, но както и да го погледнем все пак поне теоретично живеем в цивилизована държава и споровете не би трябвало да се решават по този начин.
  12. Паспортите са формат А3 - това означава, че освен 17-те номера, които вече пишем по печатите има място и за кратка автобиография и повърхностно изброяване на предпочитаните алкохолни напитки на съответния ветеринарен лекар..
  13. Човекът от снимката е умен! Лежи си щастливо на плажа и е оставил жена си да "развива клиника Новет по 12 часа на ден, включително в събота и неделя" ...
  14. За мое съжаление тази година нямаше как да уважа събитието, но бих се радвала да видя материалите от него.
×
×
  • Create New...