Jump to content








д-р Боряна Ванкова

Членове
  • Posts

    299
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by д-р Боряна Ванкова

  1. Ветеринарна клиника "101 любимци" - гр.Троян търси да назначи дипломиран ветеринарен лекар или семестриално завършил такъв, с готовност за работа в екип и желание за професионално израстване. Опитът е за предпочитане, но не е задължителен.                                                За справки:д-р Ванкова 0888578783

     

  2. Когато си взех новия печат с машинката ,изобщо не се замислих да си изисквам стария,защото не ми трябва, а и не съм подозирала ,че мога да попадна в такава ситуация.Фирмата е на мой приятел и той привика служителите си,но естествено никой нищо не знае и не е направил. До преди време при изработката на печат се е изисквало актуално състояние или друг документ ,удостоверяващ основанието за издаването на такъв.Но сега,нали сме вече "европейци",не се изисква документ."Отговорността е на печатополагащия,а не на печатоизработващия".Всеки може да си направи каквото пожелае и да го използва ,както намери за добре.В моя случай е използван стария печат,защото от паспорта е видно ,че е амортизиран.А и ако някой си прави,то ще копира актуалния ми ,а не неизползван от 10 г такъв.Друг е въпроса,че може да си изработи измислен печат,с измислени имена и данни и никой няма да тръгне да го проверява дали е автентичен.Абсурдна държава...

  3. Колеги,имам следния проблем:Прди няколко дни ми се обадиха от клиника в София по повод паспорт на малко куче,според който при мен са поставени първите 2 ваксини.Предвид странни обстоятелства около кучето,колегите ми се обадиха за да се убедят дали наистина съм поставила ваксините.В нашата клиника не сме ваксинирвали такова куче ,а и не работим с ваксина DHP.Изпратиха ми копие от паспорта и аз с ужас установих,че на него има два мои печата срещу ваксинациите,които обаче са стария образец на печат,който аз не използвам вече сигурно 10 години.Подписите естествено не са мои.Направих връзка ,че преди 6 месеца занесох машинката с този ненужен печат да ми направят нов печат на фирмата ми и да го монтират на машинката.По някакви неведоми за мен засега пътища печатът(стария) е попаднал у някой,който злоупотребява с него и с моето име.Имам гореща молба към всички вас,ако попаднете на документ с този печат,да ме информирате,за да се опитам да разбера къде се намира той и кой злоупотребява с него.Ако може да разпитате и от къде и от кой е взето съответното животно.

    Ето как изглежда той:post-61-0-28873400-1419009817_thumb.jpg

  4. Поздравления за добрата организация,перфектните лектори и интересните лекции. (bow)Благодарности на спонсорите,без които това събитие нямаше да е толкова приятно.Ранко беше наистина номер 1 ic_hat3 Мисля,че много наши преподаватели могат да се учат от него не само в областта на кардиологията(няма две мнения по въпроса),но и как се представя лекция.Ако по време на следването ни имаше такива лектори,нямаше да има нужда да ни проверяват за присъствие на лекции

    • Like 1
  5.  

    1.За Икономическата реалност в България не съм виновен Аз и никой от нас ( управляваните) - ( до доказване на противното - по конституция)!

    2.Работил съм в провинцията ( В най-бедния регион в Цяла ЕВРОПА - Враца) и съм осъзнал едно - хората нямат пари, но ако умееш да си заслужиш уважението и парите - работиш и печелиш. От стопанин който не цени твоя труд, нечакай печалба,чакай само псувни и проблеми ( за това са ви отказали кастрация за 45лв.)!

    3.НИЕ ( ветеринарното съсловие ) сме си ВИНОВНИ, че хората не ни уважават труда достойно - морално и финансово!Ние, Ние, и само Ние.......не сульо не пульо!Запомнете го това!!!

    4.Аз нямам ветеринарна клиника, и не я ръководя, но работя в такава. Докато не обясните по един или друг начин на хората, че да гледаш животно е лукс, за който трябва да си платят, до тогава ще сме мизерниците, които се карат за 140лв. Същите тези стопани обикновенно харчат луди пари за цигари, алкохол, пържоли, Скъп GSM, и високи сметки към някой от GSM оператор! Ако този стопанин няма и 10лв в джоба, но гледа някое клето куче и го храни с помия, Вие не сте неговия лекар.... - обикновенно Те слушат повече съвета на съседа, а не Вашия!!!! Печалба от него Никога няма да видите!

    5.Доколкото съм ориентиран, за една остеосинтеза ( така любима на българското ветеринарно съсловие) се взимат от 120 до 450лв. Значи таксата участие се равнява поне на един (сериозен) пациент. Очаквано е, че ако успеете да научите дори едно нещо от всичките лекции, то това нещо ще го прилагате минимум на поне на един пациент.Този пациент можете още от сега да си намислите да го цакате с 140лв - и ето вие си върнахте така мразената от вас Инвестиция ( такса уастие)!!! А сега се сетете, че ще работите тази професия поне 40г ( по закон за пенсионирането ), значи може и на печалба да излезе работата?

     

    6. Д-р Бондокова: лично към Вас....

    Ветеринарния пазар е свободен и неограничен. Всеки може да си отвори клиника и да работи в нея и да се препитава от нея. Аз никога досега не съм поглеждал във вашата купанка и не съм коментирал дали, как и по какъв начин се справяте с парите. Живеем в Капиталистически строй. Това значи, че парите не стигат на никого - дори и на Бил Гейтс. Ако искате ще ви дам личен отчет колко пари изкарвам колко харча, лягам ли си гладен, дължа ли пари на някоги и колко?!?!??!

     

    Последно, но не по важност: БАВЛДЖ- НЕ Е ОРГАНИЗАЦИЯТА НА БОЙКО!!!! Тази организация беше учредена ( пиша беше, защото съм присъствал) от няколко ентусиазирани Ветеринарни лекари от България, един следобед в сградата на ИБИР. Това се случи след Първия конгрес, когато типично по Български се направи опит за унищожението на тази съсловна организация! След това малко по-малко, всеки един от вас стана член на БАВЛДЖ. Тя е ваша организация. Тя с помощта на всеки един от вас организира вече 11 конгреса и по 2 семинара годишно с чуждестранни лектори. Тези мероприятия, спомогнаха да се изгради една по-Европейски мислеща част от Българското ветеринарно съсловие. За да видите разликата, просто се огледайте в БВС. Там мисловната тансформация още не се е случила. От нас зависи как ще се развиваме по-напред. От нас зависи дали ще има 12 ти конгрес и какви теми ще слушаме! От нас зависи колко и на кого ще даваме, и колко и от кого ще взимаме, не от някой друг.

    Ако някой се чувства обиден от моя дълъг и пре дълъг пост, моля за Извинение!

    Ако някой се сърди, нека се сърди само на себе си, други виновни няма, НИе сме си Виновни!

    Успех на всички

    Стефан

     

    Много добре казано,Стефчо =D> !

    Ние сами сме си виновни за положението,в което се намираме.И вместо да се оплакваме и критикуваме(типична черта на българина),да помислим какво бихме могли да направим ние.

    Аз ще отида на конгреса,защото мисля,че си заслужава.

  6. Адмирации за перфектната организация на семинара =)) .Аз лично съм доволна от нивото на мероприятието и съм убедена,че ще ми е от полза.А за сложните случаи в офталмологията си има СПЕЦИАЛИСТИ,към които ще си насочваме пациентите.И за тях трябва да има хляб :P .Искам си диска.

  7. На някои поне са им показали договори и са им разяснили за какво става дума,а в нашето РВМС е пълно "лунно информационно затъмнение"Още миналата година като разбрах за регистрацията и заплащането попитах за подробности.Отговориха ми само,че трябвало да сключа договор като участъковите лекари,но системата още не работела ,а и не си заслужавало да се занимавам с това.Около Нова година разбрах,че имало някакви формуляри,които спешно трябвало да се попълнят,но се оказа ,че в нашето РВМС не са чували за това.

    Интересно ми е кой ще регистрира кучетата в нашия регион,след като всички тънат в невидение и как 1000-та кучета от моя регистър ще влязат някога в иформационната система,ако не ги въведа аз (fubar) .Държавна му работа.

  8. Заформя се интересен семинар.Може би ще е добре да го направим двудневен,за да може по-детайлно да се представят темите,а не да претупваме нещата,притиснати от времето.Така и така дискусиите се прехвърлят на okupbeer ,какво ни пречи да продължим на другия ден(е,като ни уветрят главите де) :)

×
×
  • Create New...