Jump to content








d-r Kaneva

член
  • Posts

    350
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by d-r Kaneva

  1. Но вариантите са два : веменна раб. група. или всички предложения да се отправят до комисията по нормативни документи което според мен ще е по бавния и труден начин.

    Защо да е бавен и труден?Който има предложения ги праща като e-mail,sms,факс,скайп,форум и много други!

    Колегите вече протестират-ден през ден временни работни групи,пак разходи за командировки!

     

    Казвате на кого и ние пращаме!

  2. По въпроса за наредбата,инциира се от МЗХ за което правното им основание е формулирано на стр.1. Формата и параметрите са зададени от работната група държ. служители от НВМС. Нашето становище,1 ви вариант:Заявяваме,че не искаме нова наредба но ако те имат правно основание, а те имат номерът няма да мине. 2 ри вариантНаредбата няма да бъде приета без нашето становище и ще бъде съгласувана с нас, на този етап е спряна и чакат нашето мнение за редакция на същата.За целта излъчваме раб. група от 12-14 човека. Напр.предс. на обл колегии на следните градове избират,София и Варна трима човека по един с клиника,кабинет и участъков. Бургас също, Пловдив един с клиника СтЗагора един с кабинет Русе с кабинет Плевен с клиника и участък. Събират се където решат вземат наредбата и я редактират потяхно усмотрение след което го обосноваваме и защитаваме.Относно това ,че не са ни уведомили за съгласуване на време ще бъде написано официално предупредително писмо до НВМС в което ще изразим нашето становище.Очаквам предложения .д-р Гавазов.

    Д-р Гавазов,защо само представители от големите градове?Ами ние например от "село Ямбол" защо да нямаме думата при все,че сме едни от най-изрядните в изпълнение на" дълга "си към БВС???

  3. На вас,които бяхте в Ст.Загора ви беше казано,че декларацията и проектоуставите ще ви бъдат пратени.Така и стана.На е-mail-а има адресите на хората,до които са изпратени-не мисля,че е пропуснат Пловдив.Оттук нататък не се сърдете на нас,нашият председател ни уведоми и дори ни раздаде екземпляри. (headbang)

    Другото,което е,че в този форум не влизат" всички"колеги,освен ако ние не сме всички,а всички останали са никои /или не са ни колеги/??????

     

    http://mail21.abv.bg/app/servlet/bg.abv.ma...Cp1251&ac=s&fn=

     

    http://mail21.abv.bg/app/servlet/bg.abv.ma...Cp1251&ac=s&fn=

  4. Колеги , според мен най-важното в случея беше да се публикува един проектоустав и да се прочете от колегите ,за да се дадът предложения допълнения към него или да се отхвърлят някои точки, които евентуално не са приемливи.Аз лично като избран делегат незнам какво ще трябва да гласувам,а и без това имам няколко основателни причини да не присъствам на конгреса.Пожелавам успех на тези , които ще поемат тази отговорност

    Колега,то проектоустав имат всички,дори два!!!!!!!!!!!!Явно толкова сме заинтерисовани-и ние,и областните управители!И като делегат не бяхте ли в Стара Загора?

    Ямболската колегия тези проектоустаВИ са раздадени на всеки един от колегите по два!А като си помисля пратихме само един представител тогава!

  5. До Министъра на

    Земеделието и продоволствието

    Г-н Нихат Кабил

    копие : До Генералния директор

    на НВМС

    Доц.Жеко Байчев

    копие : До средствата за масова

    информация

     

    ДЕКЛАРАЦИЯ

     

    На “Съвета на Председателите на Областни колегии на Българския Ветеринарен Съюз”, проведено на 15.02.2008 г в град Стара загора – зала N 6 на Тракийския Университет.

     

    Уважаеми Господин Министър,

     

    На общо събрание на новоизбраните председатели на областните колегии на Българския ветеринарен съюз, бяха обсъдени проблеми , касаещи българските ветеринарни лекари от практиката. Както ви е известно вече е в сила Закона за съслованата организация на ветеринарните лекари в България и областните колегии на ветеринарните лекари са сформирани съгласно изискванията на посочения Закон.След избора на комисия за провеждане на Учредителното събрание много внимателно бе разисквано отношението на практикуващите ветеринарни лекари към предложения от Генералния Директор на НВМС проектодоговор и указанията към него за изпълнение на мероприятията по утвърдената от Вас Държавна профилактична програма за 2008 година. Съвета на председателите на Областните колегии реши:

     

    1. Договорите по ДПП за 2008 година да се сключват само с практикуващи ветеринарни лекари членове на Българския Ветеринарен Съюз, по списъци предоставени от председателите на Областните колегии, съгласно изискванията на Закона за съсловната организация на ветеринарни лекари в България.

    2. НВМС да предостави на практикуващите ветеринарни лекари необходимото оборудване ( хардуер и софтуер ), обучение, консумативи и достъп до информационната система за електронна обработка на данните по регистриране на животните в страната.

    3. Цените на ветеринарномедицинските мероприятия, предложени в договорите за ДПП за 2008 година да се изравнят със тези от тарифата за такси, събирани от НВМС по ЗВМД с Постановление на МС N 352/20.12.2006 (ДВ 09.01.2007).

    4. Средствата отпуснати за мониторинг на заразни и паразитни заболявания също да са остойностени, съобразно цените по Постановление на МС

    N 352/20.12.2006 (ДВ 09.01.2007).

    5.Считаме за неуместни поставените срокове от страна на НВМС за подписване на договорите, защото трябва да се даде възможност на предстоящото Учредително Общо Събрание на Българския ветеринарен Съюз да вземе окончателните решение по въпроса.Събранието е насрочено на 22 март 2008 година в град София – съгласно изискванията на Закона.

    Прилагаме списък на председателите на Областните колегии на Българския Ветеринарен Съюз.

     

    15.02.2008

    Гр.Стара Загора

  6. Разбира се,че ще ви се види странно!Улично куче не вярвам,че може да нападне и да убие човек!

    В случая отново кучетата не са бездомни-бездомни кучета има само в града,на село няма такива-ловците убиват всяко куче,което не познават на кого е.

    Тя е нападната от 8 броя кучета,които са:питбулка с поколението си и още няколко мелеза,естествено собственост на частен стопанин,земеделски производител,който си е разположил зем .техника на пътя и ползва кучетата да му пазят инвентара.Тези кучета се хранят с мърша-той гледа телета,крави,прасета и хвърля всяко умряло животно на тях.Хората не минават край тях,но англичанката му е комшийка и няма как да не мине.Хапани са хора многократно,тези кучета преди месец бяха удавили и изяли каракачанска овчарка.

    Предполагам,че всичко е станало заради куче/може би разгонена женска-и аз не знам/.

  7. Мисля,че беше вторник,към 14.00часа-още не бяхме си тръгнали/с.Недялско,където се случи трагедията,е участъка на моят съпруг/Настана суматоха,дойдоха линейки,полиция,но осемте кучета,които са я нападнали,вече я бяха оглозгали до кръста.Докато е викала са излезли комшиите,но докато намерят с какво да се предпазят от осверепелите псета,вече е било късно.

  8. Сигурно все от някъде сте чули тази новина,но за мой" късмет "аз бях там......Видях,как една жена беше разкъсана от кучета,които са обаче бездомни само по смисъла на думата-"без дом"

    Как, неспазвайки закона за регистрация и идентификация,твоите кучета убиват и ти оставаш чист....

    Я ако беше някой съвестен гражданин като Маргарет Ан Гордън/мир на праха и/,която единствена от всички е плтила данъка на своето куче?Ако нейното куче беше ухапало някой?Ще ви отговоря-то вече не е бездомно,има си стопанин-има доказателства-чип,данък,паспорт с куп ваксини...................

    Ето затова колеги-НЯМАШ КУЧЕ,НЯМАШ ПРОБЛЕМИ-никави доказателства,нищо че спи в твоята къща и яде оттвоя хляб-то е бездомно.

    От тук нататък-какво правим??????????? :D

  9. Ето още едно писмо-от моята поща :)

     

    Много се изивинявам за безпокойството .

    Снощи пак имах малък проблем и бих искал да се консултирам със специалист,

    ей така за всеки случай.И попаднах на вас.:lol:

    Значи става въпрос за следното-докато бях на едно кафене до нас имаше едно куче,

    което много гадно имаше пяна и лиги отстрани на устата-все си мисля че

    такава си му е породата,май ротвайлер беше,а и видимо изглеждаше нормално-

    не ми приличаше на болно,ядеше си,тичаше си.Та докато седях на съседната маса имам

    чувстването че капчица ми прехвръкна на ръката-вероятно просто така ми се е сторило-

    все пак разстоянието беше доста-3 метра,а и кучето не е лаяло,кихало та да хвърля слюнки,

    нито пък е имало силен вятър.

    Така че по-скоро предполагам,че може и така ми се е сторило просто.Като се прибрах в къщи

    се измих,и впоследствие установих,че имам на същата ръка съвсем малка едваа забележима

    драскотинка,

    нещо докато бачкам съм се одраскал- почти не личи..Та въпроса ми е-може ли по този начин

    човек да се зарази от бяс,нужно ли е да се прави ваксинация и т.н.?Към кой мога да се обърна,

    ако е нужна ваксинация и т.н.

    Благодаря Ви предварително и пак моля да ме извините за безпокойството.

  10. А за инфекциозните то се чува като си на участъка.

    Мога да ви гарантирам,че не е така!

    Освн това никой не е казал,че задължително трябва да се подписват тези договори.В интерес на истината те в момента са свързани единствено с главоболия.Мисля си,че това е някакъв психологически момент,останал от комунизма и малко след него,който трябва и ще бъде преодолян с времето.Ветеринарните лекари се чувстват малко "като изоставени от майките деца",но то е точно обратното-държавата има нужда от нас и колкото по-бързо го разберем,толкова по-бързо всичко ще си дойде на мястото-ТЪРСЕНЕТО СПРЯМО ПРЕДЛАГАНЕТО/ПРЕДЛАГАТ ЛИ ДОБЪР ДОГОВОР-ЩЕ ИМАТ ЛЕКАРИ/

    ТОВА Е!

    При нас вече има празни участъци и ще стават все повече.

  11. А тези т.нар. “участъкови” колеги, които са доволни от предоставените им суми по въпросните договори, бих желал да попитам – смятат ли че с предлагането на тези суми, е нормално да забравят всички тези силни думи, които са казвали преди това по адрес на НВМС?

    В Ямбол например наистина колегите подписаха договорите,но това в никакъв случай не значи,че са доволни от сумите и условията на труд-и не се отказват да търсят начин за промяна.Освен това съществуват и други причини,поради които се съгласиха да разпишат"договорите,освен това,че 1+1=2,

    защото подписвайки или не,техните работни места си остават същите,тяхната ежедневна дейност си остава същата,под техните носове се разпространяват инфекциозни заболявания,те остават контактни за бруцелоза и др.заболявания,за които дори няма да научат,че ги имат на терена си,ако са частнопрактикуващи без договор.........Картинката е жалка,но не "участъковите"са главните виновни за това.

  12. Какво се реши в Ямбол:

    в Ямбол поради това,че подписаха повече от 50 процента от колегите/нечленове на сдружението/ взехме решение да подишем, като направихме списък на тези които са недоволни от договора .Този спсък ще се изпрати в София чрез човек от КТ ПОДКРЕПА

×
×
  • Create New...