Jump to content








д-р Петър Джелепски

Членове
  • Posts

    198
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Everything posted by д-р Петър Джелепски

  1. Официално е ЗАБРАНЕН вносът на пчелни семейства във България. Регламентирано е със закон. Не официално всичко си може..........
  2. При мен е мъжкото на 2 години, намери булка и работата един ден може и да стигне до бизнес.... куче 100094100002287 търси
  3. Може ли да не е молба, а желание и като всяка уважаваща себе си ОРГАНИЗАЦИЯ това мое писмено желание да стане на официална бланка с логото на БАВЛДЖ. Колкото до членския внос не вярвам да е по-висок от този към жена ми,затова тактично си спестявам питането. До Стара Загора мога да изчакам.
  4. Как да стана член на БАВЛДЖ , че да не се чувствам дискриминиран като ходя по семинари???
  5. След като има измислен лесен начин за идентификация който легитимира нашите действия спрямо който и да е пациент защо трябва да се чудим дали да го правим или не ??? - поздрави на всички по случай новата година, дано общият разум да ни помогне за постигане на по добри личи успехи -
  6. Ще ти се появи като задължение-вариант 1....... Приютите които са регистрирани за работа с безстопанствени животни извършват идентификация и кастрация на домашни любимци безплатно,като тези домашни животни(кучета и котки се появяват в отчетите им като осиновени)-вариант 2 който определено не ми харесва. Вариант 3 който също не ми харесва това да се осъществи от Държавен ветеринарен лекар на принципа на идентификация на конете.
  7. Все още имаме еднакви дипломи,затова ще станем утре вкупом виновни........ - първите си мислят,че са най - умните и ветеринарната медицина започва от тях което определено не е вярно. - не вярвам, че някой търговец ни мисли доброто... - не вярвам на човек работещ на бюро,че знае какво значи всички разходи,грешни решения и постъпки да са за собствена сметка. - преподавателите ни учеха лошо и не ни подготвиха за новите условия на работа. - май единствено студентите не са виновни защото живеят най-щастливите си години и просто не знаят какво ги чака. Да а а... моята практика е частен случай,време е да осъзная тази тъжна Българска действителност.
  8. Вече мога да оказвам адекватна първа помощ при сърдечен проблем на пациент,преди да му дам направление.
  9. Не може да бъде! Кучешките доктори май се събудиха. Капацитетът ми на вяра,че ветеринарните лекари в България са способни да изградят някаква организация е почти изчерпан. Но нали и аз съм ветеринарче ще дам пример каква е идеята на "Педерацията",а какво ще стане един БОГ знае. Федерация на Ветеринарните лекари в България ................................................... 1 Партия на селските доктори 2 Партия на кучешките доктори 3 Партия на даскалите 4 Партия на държавните служители с ветеринарна диплома 5 Партия на търговците на медикаменти 6 Свободно блуждаещи ветеринарчета Остана ми само една мечта - ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРОДАЖБАТА НА МЕДИКАМЕНТИ НА КРАЙНИ КЛИЕНТИ - ветеринарните аптеки да се се преструктурират като дрогерии или амбулатории както по умните вече го направиха.Медикаменти за животни да се отпускат само за курс на лечение. Това е моята кауза.
  10. Основната причина за непоставяне на чипове на кучета и котки е,че Българския ветеринар е "свещенна крава" и той не може да се възползва от значението на думата "картел" от което следва извода за липсата на организираност и самовлюбеност в голяма част от колегията. Аз работя за децата си,а не за клиентите... Не е нужно да се напъвам да спестявам разходи на клиента когато от идентификацията на домашни любимци имат полза децата ми и финансово и здравословно!!! В моята практика вече трета година не поставям ваксина БЯС ако кучето не е идентифицирано.Трудно ми е понеже сам играя тази игра,но пък затвърждавам правилото,че идеалистите не са изчезнал вид. Документа си го има отдавна,липсва желание от страна на колегията.
  11. "ТРЕСКАТА е сложен патологичен процес в организма на висшите животни и човека,който се причинява от действието на вредни агенти,наречени пирогени,има ПРИСПОСОБИТЕЛЕН характер,отличава се с нарушаване на терморегулацията и се проявява с повишаване на телесната температура." "Филогенетично тя се явява по-късно от ВЪЗПАЛЕНИЕТО,когато вече е на лице високоразвита централна нервна система." "Основно значение за трескавото състояние на организма има ХИПОТАЛАМУСЪТ" Това са цитати от мой любим учебник по предмет който беше неразбираем и кошмар за повечето колеги когато навлизах в дебрите на ветеринарната медицина.Това е науката която ни отличава от хората които "мушкат" антибиотици от сутрин до вечер и си мислят,че лекуват нещо си...
  12. Нещо такова - е надявам се някой ден да е грамотно подредено и да се актуализира в реално време - никой не ми пречи да имам мечти - по коледа се случват чудеса - весели празници на всички.
  13. Google - ветеринарен регистър - 831 -информация за разсеяни и любопитни
  14. 1-ВИД И ИМЕ И НА ЛЕЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ-променливо обстоятелство 2-АДРЕС НА ЛЕЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ-променливо обстоятелство 3-Д-Р ИМЕ И ФАМИЛИЯ- постоянно за мъжете,относително постоянно за жените 4-НОМЕР НА РАЗРЕШИТЕЛНОТО ЗА ЧВП- имаш или нямаш 5-ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР НА ВЕТЕРИНАРНИЯ ЛЕКАР-променливо обстоятелство 6-БЪЛГАРИЯ-не подлежи на коментар 7-не сме автомонтьори "не се раждаме еднакви,за да станем някога такива"
×
×
  • Create New...