Jump to content








д-р Кръстю Стойнов

член
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by д-р Кръстю Стойнов

  1. Вярно е,че много глупости се изприказваха, но според мен имат право в едно отношение Участъковите ветеринарни лекари имат известна контролна функция според сега действащите регламенти. Те би трябвало да ограничават достъпа до кланиците на лекувани , болни и умрели животни като просто не издават ветеринарномедицински свидетелства. Има обаче едни мургави хора които правят добри пари като пласират в кланиците именно такива животни. Познайте, контролните органи от НВМС, с коя от двете гилдии са в по-топли отношения.

  2. Д-р Спасова, не ви видях на събранието в Пловдив, може и да сте били и грешката да е моя, но там аз разбрах защо няма да има кой знае какъв ефект от стачката на участъковите лекари. Просто един колега стана и попита като спре да издава пътни листове в свинефермата няма ли да го уволнят. Той вътрешно е убеден, че зависи от собственика на тази свинеферма и подмазването е преди всичко. Втори колега, който миналата година се хвалеше, че е заработил по ДПП 10000лв дори гласува против стачката, защото го устройва да бачка за нещо обещано и когато му го дадат добре, вместо да спре и да си поиска заработеното СЕГА. Ако тези двамата бяха лекари, както и повечето от участъковите си докарваха прехраната лекувайки, проблема много лесно щеше да се реши. Няма да правим ДПП и край. Обаче повечето са се превърнали в чиновници-ветеринарни техници/защото никой не може да ме убеди, че да вземеш кръв, да маркираш или да туберкулинизираш-което пък съвсем малко хора правят както трябва е голяма философия и се изисква висше образование/ и просто НЕ МОГАТ да лекуват. Примери мога да дам много, но съм си обещал да не злепоставям хората освен ако не ме настъпят по мазола.

    Та д-р Спасова, лекувайте и си отстоявайте правата. Така хем ще имате пари за прехрана, хем себеуважение. И тъй като тук може да четат и колеки, които имат доста малко животни и ще кажат, че ДПП им е основен източник на средства, ще добавя че всеки сам си определя границата на компромисите със себеси. Ако смяташ, че си заслужава да бачкаш за два-три бона годишно стой, но за мен това е унизително. Както каза Йовко ще си сменя работата, но за без пари тази професия няма да упражнявам.

    Аз съм подмазвача,който попита за свинефермите.Искам да обясня на останалите колеги,че аз не работя в свинеферма, а в собствената ми амбулатория 2ра категория.Въпроса зададох от съпричастност към стоящ до мен колега. А относно вътрешните ми убеждения - според мен всеки ,който изпълнява сегашната ДПП по-скоро трябва да се срамува,отколкото да очаква да му се плаща за безмислиците които върши.Признавам,че и аз съм подписал договор, но единствено с цел да освободя клиентите си от зависимостта от така наречения участъков лекар.Коко, желая ти всичко хубаво,но ако обичаш, повече не ми коментирай вътрешните убеждения!

×
×
  • Create New...