Jump to content








д-р Великов

Членове
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

About д-р Великов

  • Birthday 09/07/1968

д-р Великов's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Когато говориш с господ е молитва, а ако ти отговори шизофрения.

  2. Най-важното е за какво ти трябва. Дребни животни, едри животни, ортопедия и тн.Стационарно или мобилно. Моят ехограф е неудобен за дребни животни , но е идеален за фермите. Трябва и да прецениш нуждата от софтуерните екстри или доплер например. Аз заложих на марката и здравината(едно куче помисли, че чистя плацента и като захапа трансдюсера и побегна, а той е неразглобяем . Як спринт падна. ) Има даже и такива вече http://www.medgadget.com/archives/2009/04/...mart_phone.html Недостатъка на ехографа е -като си купиш един път - после не можеш без него. Затова си вземи нов. Ако решиш втора употреба поне да е марков. Ако един колега не купи една Хонда 2000 с 3 трансдюсера и се интересуваш след нова година, пиши да ви свържа с гинеколога ,който я продава.
  3. Нима изчерпах всичко за срещите и проблемите с министъра. Радвам се , че всички са доволни.
  4. Аааааааааа добре! Няма да спамя. Ти виждал ли си го този пенсионер?
  5. http://www.nvms.government.bg/files/Spisanie_9-10-web.pdf Май не е кьорфишек. Чудесна работа. И прекрасна. Това гарантира демокрация и добра регулация, а ако не може- техник или официален лекар. Заличавайте думи като " добра ветеринарна практика" и " БВС" от речника си още от сега.
  6. Вероятно си прав. Търся решение. " · Четене на ветеринарна литература (списания, учебници включително и онлайн), описване на случаи от практиката. Доказването на тази образователна дейност се извършва с лекарски дневник в който се вписват име/списание/автор/страници и коментар. 2 точки на тема" Това не ме удовлетворява.
  7. Понеже имам един ехограф и ми е станал като трето око, ляв крак и дясна ръка, искам да се съберем и да видя- кой какво е научил, какво вуза може да ни покаже,да разбера кои са по-добрите ехографи. А и ако нямат специалист ВИЗВМ, да си направят, нали от това губи образованието. Аз съм за споделянето на знанието. Една група би ми била от полза.
  8. Често проверявам и все казват -ако се има желаещи ще организираме курс. Аз мисля , че ако обявят курс, желаещи ще има. Или другия вариант е-в двата форума да се види дали има желаещи и после да се говори с ВИЗВМ.
  9. Всеки преценява как да се практикува в зависимост от дадени правила. Заема определена пазарна ниша. Инвестира и си прави планове. Назначава персонал, осигурява транспорт и консумативи. Разчита на договори и предварителни разчети. Стреми се да се обучава. Миналата година БВС Пловдив организира семинар на Хисаря, който ме интересуваше, но малкия влезна в болница и подарих предварително платената резервация от 200 лв на едни колеги. Прав беше министъра, когато каза, че пари няма.Не сме ние тези, които ще определят приоритетите при разпределяне на парите в държавата. Не трябваше да подписва договор. Трябваше да се каже- Фермери, нямаме пари за задължителните мероприятия с вашите животни. Договаряйте се с ветеринарните лекари. Сега стопаните знаят, че получаваме пари за ДПП и за работа в ИС. Това няма нищо общо с моя авторитет и професионализъм. Просто е- вършиш работа на държавата, а тя си отчита дейност и структурите си съществуват, през това време се забиваш във финансов батак. ГРД се подписва предната година. После индивидуалните договори се подписват в началото на годината. Имаше договаряне за разсрочване. Окончателно се оказа, че пари няма и за този разсрочен вариант. Това за мен е подигравка и е дискриминационно. Казва се- ще караме само по магистрали и ще ядем само Стара планина. Добре! ОТ КОГА? Смирненски е написал нещо и то е за всички , които ще кажат- това не се отнася за мен: ...И като лятна буря, гневен и сърдит, разветрил черни коси, той мина последното стъпало. Той беше вече най-горе. И изведнъж в лицето му грейна усмивка, очите му заблестяха с тиха радост и юмруците му се отпуснаха. Той погледна пируващите князе, погледна доле, дето ревеше и проклинаше сивата дрипава тълпа. Погледна, но нито един мускул не трепна по лицето му: то бе светло, весело, доволно. Той виждаше доле празнично облечени тълпи, стоновете бяха вече химни. - Кой си ти? - дрезгаво и лукаво го попита Дяволът. - Аз съм принц по рождение и боговете ми са братя! О, колко красива е земята и колко са щастливи хората! Успех на всички ученици и родители в първия учебен ден.
  10. Няма значение държавната армия. За нея в НДК мин. Найденов каза ,че няма да я има. Ако може да свърши работата и я регламентира законово- добре. Трябваше да го каже Януари. Това джунгла ли е? Не може да подпише договор и да каже- цигани, кючеци.За мен 1 година и е вече бивш земеделски министър. Дългосрочно в евросъюза не може да те търпят с национално измислена тъпотия за профилактика, лечение,съсловна организация и държавен контрол. Всъщност не знам и за евросъюза..
  11. Не трябва да подлежи на коментар положението на различните колегии. Това все пак е личен избор. Проблема е различните критерии и тълкуване на закона. Също и неспазването на договорите и законите. Пример- Продавах фуражи от малък, но лицензиран цех. Регистрирах се в Агенцията в София. И се почна една- всяка седмица проверки. Питам я госпожата от Агенцията -Защо не проверяваш всичките други гаражи на разни пенсионери, които също продават фуражи. Отговора е -Нямат регистрация, фирми и т.н.Те обаче продаваха продукция на един цех, за който гарантирам ,че имаше лоби в агенцията.Съхраняваха ги под навеси и продаваха през 20 ст чувал. На консигнация- без данъци, такси и разходи. И аз приключих с този бизнес. Съжалявам и за акт 16 на амбулаторията ,защото нямах свободни пари и това ми скъси позиции на рафта с лекарствата и конкурентноспособноста ми. Тогава в Монтанско бяхме 2 с акт 16. Сега мисля ,че са 4 или 5.И не са виновни колегите- аз се прецаках. Сигурен съм и в това ,че има области,в които колегите дълги години получаваха парите по ДПП на касата на РВМС- без фирми, счетоводство, касови апарати и т.н. Така винаги когато съм бил изряден съм се чуствал будала. В закона за съсловната организация пише- Да се използват ветеринарните лечебници от колегите по предназначение. Не стана. И като се промени закона есента- регистрацията на нови практики ще бъде без инвестиции и проблеми.
  12. Здравейте! Някой ремонтира ли такива съдове? Моят е на 7 години. Вероятно е разхерметизиран, защото вместо 3 месеца сега издържа 1 месец . И е с лоша прогноза Продаде ли се този в Силистра?
×
×
  • Create New...